“BUNDAN SONRAKİ HEDEF, DÜNYA PARKURU”

Edirne Valiliği, Türkiye Kürek Federasyonu ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü işbirliğiyle Meriç Nehrinde düzenlenen 2. Edirne Kürek Festivali yapıldı. Festivale 16 kulüpten 350 sporcu katıldı. Festivalde yapılan konuşmalarda iki yıldır festival adı altında yapılan etkinlikleri bundan sonra dünya ve Avrupa parkuru olması ortak temenni olarak öne çıktı.

“BUNDAN SONRAKİ HEDEF, DÜNYA PARKURU”

Edirne Valiliği, Türkiye Kürek Federasyonu ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü işbirliğiyle Meriç Nehrinde düzenlenen 2. Edirne Kürek Festivali yapıldı. Festivale 16 kulüpten 350 sporcu katıldı. Festivalde yapılan konuşmalarda iki yıldır festival adı altında yapılan etkinlikleri bundan sonra dünya ve Avrupa parkuru olması ortak temenni olarak öne çıktı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Haziran 2022 Pazartesi 06:05
“BUNDAN SONRAKİ HEDEF, DÜNYA PARKURU”

2. KÜREK FESTİVALİ YAPILDI
Edirne Valiliği, Türkiye Kürek Federasyonu ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü işbirliğinde Meriç Nehrinden gerçekleştirilen festival yapıldı
Geçtiğimiz Cumartesi günü Meriç Nehrinde düzenlenen etkinliğe büyük bir katılım sağlandı. Edirnelilerin de ilgiyle takip ettiği etkinliğe 16 kulüp ve 350 sporcu katıldı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren festival alanına gelen sporcular, kısa sürede teknelerini Meriç Nehri’ne indirdi. Gün boyu nehirde kürek çeken sporcular keyifli dakikalar yaşarken, kürekçiler Edirne’de renkli görüntülere sahne oldu.
Festivalin açılış konuşmasını TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, festivali iki yıldır düzenlediklerini hatırlatarak, “Umarım bu festival bu yıl son bulur. Tanıtımı yeterince yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra yarışmaya dönsün” dedi.


İki yıl önce başlattıkları çalışmalarda maksadın hasıl olduğunu dile getiren İba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2 yıl önce başladığımız serüven şu anda otoriterler tarafından duyduğumuz kadarıyla maksat hasıl olmuş gelebileceği noktaya kadar gelmiş diye düşünüyoruz. Burası artık bir festival olmaktan değil, bir parkur olsun. Türkiye’de maalesef bizim bir kürek parkurumuz yok. Bir tek balkan şampiyonalarına ev sahipliği yapmışsız. 
MERİÇ TÜRKİYE’NİN SON PARKURU OLACAK
Burası Avrupa’nın en son parkuru. Türkiye’de en son parkuru burası olacak. Zaten yurt içinde başka parkur yok. Önümüzdeki yıllarda Türkiye şampiyonası, Balkan Avrupa, dünya şampiyonlarına ev sahipliği yapacak. Günü birlik festival havasında değil, şehrin dinamizmini daha çok artıracak bir aktivite olmasını çok arzu ediyoruz. Bununla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor. 
GENÇLER AVRUPA ŞAMPİYONASINA ADAY İL OLDUK
Gençler Avrupa şampiyonasında 2024-2025 yıllarında aday il olduk. Meriç nehri aday il oldu.  Rakiplerimiz Çekya, Almanya, İtalya Allah’ın izniyle bu şampiyonayı alırız.”
ERTÜRK, “İKİ YIL ÖNCE BİR HAYALE ORTAK OLDUK”


Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk,  iki yıl önce Nesim İba’nın destekleriyle bir hayale ortak olduklarını hatırlatarak, “Eğer alabilirsek ilk kez Avrupa şampiyonası ülkemizde olacak. Adaylıkta önemli rakipler var ama bu enerjimiz onlarda yok. Edirne’nin spor kültürü var. Kırkpınar gibi 660 yıllık bir tarihi organizasyon var. Umuyoruz ki uzun yıllar burada yarışlarımız olacak. Ben sporcuyken 3-5 kilometre ilerideki parkurda uluslararası yarış çıktım.  Ama yurdumuzda hiç nasip olmadı. İnşallah çocuklarımız burada bayrağımızı göndere çekecek” şeklinde konuştu.
“MERİÇ NEHRİ KÜREK SPORU İÇİN BULUNMAZ BİR PARKUR OLACAK”
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, yaptığı konuşmada şunlara yer verdi:


“Bu yıl bu etkinliğin ikincisi düzenleniyor. Artık bu yıl itibari ile festival boyutunu bırakıp şampiyona dönemini başlatmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası boyutları olacak şampiyonaları ile birlikte kürek denilince akla gelen şehirlerden bir tanesi Edirne olacağını umut ediyoruz. Edirne tarihiyle, doğasıyla, kültürel varlıklarıyla bir marka şehir. Aynı zamanda da sporda da marka şehir olma yolunda hızlı ilerliyor. Kırkpınar yağlı güreşlerinin yanı sıra futbol, basketbol gibi geleneksel ya da gelenekselleşmiş spor branşlarının yanına yakın dönemde motokros gibi ragbi milli maçı gibi kürek festivali gibi yeni alanlar ekleme gayreti içerisindeyiz. Meriç nehri kürek sporu için bulunmaz bir parkur olacak.”
Konuşmaların ardından sporcular nehirde doyasıya kürek çektiler. 
Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.