KAMU EMEKÇİLERİ, AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKUM EDİLDİ

Birleşik Kamu İş Edirne Temsilcisi Nedim Zobar, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde verilen zam oranlarını reddettiklerini bildirdi.

KAMU EMEKÇİLERİ, AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKUM EDİLDİ

Birleşik Kamu İş Edirne Temsilcisi Nedim Zobar, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde verilen zam oranlarını reddettiklerini bildirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ağustos 2021 Çarşamba 06:34
KAMU EMEKÇİLERİ, AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKUM EDİLDİ

Zobar, yaptığı yazılı açıklamada, Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinin ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmediğini dile getirdi.

“Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde  2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddediyoruz” diyen Birleşik Kamu İş Edirne Temsilcisi Nedim Zobar, yaşam şartlarının ağırlaştığı, işsizlik ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma fahiş oranlarda zam yapıldığını hatırlattı. Türk Lirası’nın Dolar ve Euro karşısında eridiğine dikkat çeken Zobar, yurttaşların alım gücünün günden güne azaldığını sözlerine ekledi.

Hükümetin kamu emekçilerine reva gördüğü zam oranlarıyla kamu çalışanlarıyla alay ettiğini ifade eden Zobar, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Hükümetin; kamu emekçilerine bir bütün olarak tüm yurttaşlara karşı bu kadar pervasız olmasının nedeni Memur-Sen’in ve Kamu-Sen’in tavrından kaynaklanmaktadır.  Memur-Sen her sözleşmede olduğu gibi bugün de kamu emekçilerini, Sözde Toplu Sözleşme masasında satmış ve memurun değil hükümetin çıkarlarını gözetmiştir.

TEKLİFİN YARISI DAHİ ETMEYEN ZAMMI KABUL ETTİLER

İktidarın memur sendikası Memur-Sen, kamu emekçilerine kendi tekliflerinin yarısını dahi etmeyen zam teklifini kabul etmiştir. Ancak her dönemde olduğu gibi bu dönemde de “kazanımlar sağladık” aldatmacası ile emekçilerin gözleri önünde “satış sözleşmesi”ni imzalamıştır.

Kamu emekçilerine dayatılan bu Sözde Toplu Sözleşme düzeni tam bir kurmaca ve aldatmacadır.  Bu sistem Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma ve sözleşmelerdeki taahhütlerine aykırı, çağdaş normlardan uzaktır. Grev hakkı olmadan oturulan sözde “Toplu İş Sözleşmesi” masası bu yıl orta oyunundan da öteye geçip, tam bir sirk çadırına dönüşmüştür. Hükümet ile yandaş konfederasyon arasında yapılan Sözde Toplu Sözleşmede tüm kamu emekçileri geçmişte olduğu gibi bugün de enflasyonun altında ezdirilmekle kalmadı, yüzdelik dilimlerle ücretli kölelik koşulları dayatıldı.

TOPLU SÖZLEŞME MASASINI TANIMAYACAĞIZ

Kendinden olmayan sendikaları ve kamu emekçilerini yok sayan anlayışın karşısında olmaya devam edeceğiz ve Sözde Toplu Sözleşme masasını tanımayacağımızı belirtiyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; hükümetin ve yandaş konfederasyonun yüzdelik zam aldatmacasını ve Sözde Toplu Sözleşme anlaşmasını sonlandırmasını; TİS’i ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmesini istiyoruz.

İnsan onuruna yaraşır bir ücret ancak ve ancak grevli toplu sözleşme hakkı ile sağlanabilir. Bu hakkın elde edilmesi için tek gerçekçi seçenek; emek, eylem ve direniş çizgisidir.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.