BÜTÜN SINIR KAPILARINA, TAŞIT PLAKA OKUMA SİSTEMİ GELİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Edirne'ye gelerek Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Tüfençi, taşıt plaka okuma sisteminin İpsala Sınır Kapısı'nda denendiğini ve başarılı olduğunun görülmesi üzerine bütün sınır kapılarında bu sistemin hayata geçeceğini söyledi.

BÜTÜN SINIR KAPILARINA, TAŞIT PLAKA OKUMA SİSTEMİ GELİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Edirne'ye gelerek Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Tüfençi, taşıt plaka okuma sisteminin İpsala Sınır Kapısı'nda denendiğini ve başarılı olduğunun görülmesi üzerine bütün sınır kapılarında bu sistemin hayata geçeceğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2017 Cuma 10:24
BÜTÜN SINIR KAPILARINA, TAŞIT PLAKA OKUMA SİSTEMİ GELİYOR

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Edirne ziyaretinde Kapıkule Sınır Kapısı'na geçerek incelemelerde bulundu. Yurda giriş çıkış yapan araçların yanına giderek vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Tüfenkçi, sınır kapılarındaki kuyrukların sona ermesi için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Bakan Tüfenkçi, özellikle İpsala Sınır Kapısı'nda denenen ve başarılı olduğu görülen taşıt plaka okuma sisteminin bütün sınır kapılarında hayata geçeceğini belirtti. 
 ''BU SİSTEMLE GİRİŞLER ÇOK DAHA HIZLANACAK''
    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, taşıt plaka okuma sisteminin İpsala'da test edildiğini ve başarılı olduğunun görülmesi üzerine bütün sınır kapılarında hayata geçirileceğini belirterek; “Kapıkule Sınır Kapımız, gurbetçilerin yurda gelişiyle beraber yoğun bir trafik yaşamaktadır. Hafta sonları da özellikle TIR kuyrukları meydana gelmektedir. Bunu nasıl azaltabiliriz? Bunun planlamasını nasıl yapabiliriz? Bunun için sahayı yerinde görelim diye geldik. Gurbetçi vatandaşlarımız gerçekten gümrük girişlerinden, Kapıkule girişinden çok memnunlar ve uzun süre beklemediklerini ifade ettiler. İpsala'da da memnuniyetler ifade edildi, gümrüklerdeki uygulamalardan dolayı. Hizmete soktuğumuz taşıt ön beyan sistemiyle beraber özellikle bu sistemi kullanan sürücülerimizin çıkışlarının 30 saniye gibi kısa bir sürede yapılmasını yerinde görmemiz, müşahede etmemiz önemliydi. Yine kapılarda biliyorsunuz artık kayıt altına alınmayı kaldırıyoruz, taşıt plaka okuma sistemini getiriyoruz. Bunun örneğini ve testini İpsala'da yaptık. Başarı ile çalıştığını gördük. Şimdi bu Kapıkule ve Cratosslot diğer kapılarımızda da taşıt plaka okuma sistemini hayata geçiriyoruz. İhaleleri ve altyapı çalışmaları bitti. Şimdi bu sistemin kurulum aşamasında. Bununla beraber bu girişlerin çok daha hızlandığını göreceğiz.” ifadelerini kullandı. 
    ''BULGARİSTAN TARAFINDA BİR TAKIM SIKINTILAR VAR''
    Bulgaristan tarafında bir takım sıkıntılar olduğunu ve bununla ilgili temaslarda bulunacaklarını dile getiren Bakan Tüfenkçi; “ Özellikle gurbetçilerimiz ve yabancıların Türkiye'ye yakışır bir şekilde fazla bekletilmeden ve onlara gerekli hassasiyet gösterilerek bu kapılardan girişlerinin sağlanması, ülkemiz açısından pozitif bir algı oluşma noktasında önemli bir görevdir. Ama en önemli görevleri bu ihraç mallarımızı taşıyan tır şoförlerine ve lojistik firmaların taşıdıkları yükü daha hızlı bir şekilde nakletmeleri rekabet avantajını sağlayacak. Bununla ilgili ne kadar hızlarsanız hızlanın karşı kapının da aynı hıza uyması lazım. Bulgaristan tarafında hem fiziksel hem de personel sayısı bakımından falan bir takım sıkıntılar olduğu burada da gördük. Şimdi onlarla temasa geçerek bunu asgariye nasıl indiririz, onu da dış işlerimizle beraber planlamasını yapacağız.” şeklinde konuştu.
    ''YAKIN ZAMANDA HAMZABEYLİ'DE İNŞAAT İŞLEMLERİ BAŞLAYACAK''
    Bakan Tüfenkçi, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın Türkiye'ye yakışan bir sınır kapısı haline getirilmek için çalışıldığını ve modernizasyon işlemlerinin daha da geliştirileceğini belirterek; “Hamzabeyli Sınır Kapısı, Kapıkule Sınır Kapımızda oluşan yükü hafifletilmesi için açılan bir sınır kapımız. Çeşitli modernizasyonlar yaptık ancak daha da geliştirip Türkiye'ye yakışan bir sınır kapısı haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hamzabeyli için düzenlenen bazı ihaleler bitti, belgeler imzalandı. Çok kısa zamanda inşaat işlemleri başlayacak. Bir yandan inşaat işlemleri devam ederken bir yandan da giriş-çıkış işlemleri de devam edecek. Hamzabeyli Sınır Kapımızı da durdurmadan işlemleri hızlı bir şekilde yapıp ihracatçımızın ve ithalatçımızın aynı zamanda yurtdışına seyahat eden vatandaşlarımızın ve de misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız.” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.