Buzağı küpeleme işlemi devam ediyor

Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurulduğu günden bu yana üyelerine 2006 yılından itibaren de il genelindeki hayvan yetiştiricilerine buzağı küpeleme hizmeti vermeye devam ediyor.

Buzağı küpeleme işlemi devam ediyor

Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurulduğu günden bu yana üyelerine 2006 yılından itibaren de il genelindeki hayvan yetiştiricilerine buzağı küpeleme hizmeti vermeye devam ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Şubat 2018 Pazartesi 10:24
Buzağı küpeleme  işlemi devam ediyor

Konuyla ilgili açıklama ise şöyle; "Bu hizmeti her yıl Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile imzaladığımız “Sığır Cinsi Hayvanları Tanımlama, Kimliklendirme ve Kayıt İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Protokol” çerçevesinde yürütmekteyiz. 
Edirne ili merkez ve ilçelerinde küpeleme çalışmaları için 6 adet saha aracımız olmak üzere Birliğimize ait toplamda 13 aracımız bulunmaktadır. 12-20 gün arasında her köye düzenlenen tur sistemi ile il genelinde küpeleme çalışmalarımız 2006 yılından itibaren düzenli bir şekilde devam etmekte iken, 21.06.2014 tarihli “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile hayvanların tanımlanma Kolaybet süresi 3 aya uzatılmıştır.
Yılda ortalama 58500 adet buzağı küpeleme ve sisteme kayıt işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. 
Buzağıların küpelenmesi için 7 saha elemanımız mevcuttur ve 5 kayıt elemanımız ile küpe taktığımız buzağıların kayıt işlemleri de en geç 10 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir. 
Merkez büro ve ilçelerde bulunan tüm irtibat bürolarımızda öncelikle personel olmak üzere tüm teknik donanıma(araç, ofis malzemeleri, her büroda internet bağlantısı…vs.) sahibiz.
2018 yılı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA'nın buzağı küpeleme işlemlerinin ücretsiz yapılacağına dair bir açıklaması olmuştur. 
Ancak 11.06.2010 tarih ve 5996 numaralı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun Hayvanların Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması Madde 7(2) “Hayvanların tanımlanmasında kullanılan kulak küpesi, mikroçip ve benzeri tanımlama araçlarının bedelleri ile Bakanlıkça belirlenen uygulama ücreti hayvan sahipleri veya bakıcıları tarafından uygulayıcılara ödenir.” denmektedir. 
Bu kanun gereği Sayın Bakanımızın açıklamasında olduğu gibi 2018 yılında ücretsiz küpe uygulaması işlemine geçilebilmesi için Kanun değişikliğine ihtiyaç duyulmaktadır. 
Bakanlığımız bu konuda gerekli çalışmaları yaparken bizler de Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak üyelerimiz ve hayvan yetiştiricilerimizin mağduriyet yaşamamaları için elimizi taşın altına koyduk. 
01 Şubat 2018 tarihinden bu yana saha ekiplerimiz buzağı küpeleme işlemlerine başlamış bulunmaktadırlar. En kısa sürede işletmelerde bulunan buzağıların küpelenmesi ve kayıt edilmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. 
Bu konuda üreticilerden de ricamız, üzerlerine düşen görevleri yapmaları ve gerekli bildirimlerde bulunarak buzağılarını en geç 3 aylık yaşta olana kadar küpeletmeleri ve kayıt edilmesini sağlamalarıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.