ÇAKIRLAR,”BELGEYE HİZMETİ ÖN PLANDA TUTACAĞIM”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, parlamentonun tatil olması nedeniyle Edirne köylerini dolaşarak halkın sorunlarını dinliyor.

ÇAKIRLAR,”BELGEYE HİZMETİ ÖN PLANDA TUTACAĞIM”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, parlamentonun tatil olması nedeniyle Edirne köylerini dolaşarak halkın sorunlarını dinliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Eylül 2018 Çarşamba 08:41
ÇAKIRLAR,”BELGEYE HİZMETİ ÖN PLANDA TUTACAĞIM”

Ziyaret ettiği  yerler hakkında açıklama yapan Çakırlar; “Seçimler sonrası 7 hazirandan sonra meclis üç gün toplandı. Bu kısa sürede partimizce  araştırma önergeleri verdik.Bu önergeler iktidar partisi ve onu destekleyen  partinin oy  çoğunluğu ile reddedildi. Çorlu’da meydana gelen tren kazası  sonrası hemen olay yerine geldim. Hayatını kaybeden bölgemiz insanlarının cenazelerine katıldım.” Dedi

ARAŞTIRMA ÖNERGEMİZ KABUL GÖRMEDİ

Çorlu’da meydana gelen tren kazasının  25 kişinin ölümü ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden  olduğunu belirten Çakırlar, “ Kaza ile ilgili olarak Tekirdağ milletvekilimiz ile birlikte  verdiğimiz araştırma önergesi yine iktidar partisi ve onu destekleyen parti tarafından kabul görmedi. Böyle bir bir önerge nasıl kabul edilmez. Bu kazanın nedenleri neden araştırılmasın. Bu  tren yolu Aydın- İzmir arasında yapılan tren yolu sonrası yapılan bir  yoldur, tarih (1870) . O zamandan bu yana tren hatlarında  ne felaketler gördük.Burada ne gibi ihmal var onu öğrenmek istedik. Toplumda en güvenilir  yolculuk olarak tren yolları bilinir.  Pamukova’da kaza oldu. Bunların nedenleri araştırılmalı.” Dedi

TATİL SONRASI KÖY VE İLÇELERİ ZİYARET ETTİM

Meclisin tatile girmesinden sonra  kendi seçim bölgesine gelerek ilçe ve  köyleri ziyaret ettiğini belirten Çakırlar; “Ziyaretlerime merkeze uzak köylerden başladım.  Halkın sorunlarını dinledim. Daha sonra merkezde Tunca’nın batısındaki köyleri ziyaret ettim. Görevim sırasında ulaşmayacağım köy olmayacak.

 Son olarak Tunca’nın batısında olan köylerimizi ziyaret ettim. Buralarda gitmediğim köy kalmadı. Köylerimizde  tarım kesimimin ciddi sıkıntısı olduğunu gördüm. Çiftçilerimiz bir sonraki yıl ekim yapamayacaklarını söylüyor. Döviz fiyatlarındaki artış tarım kesimini  de etkiledi, girdi fiyatları çok arttı. Gittiğimiz köylerde halkımıza bir dönüm yerdeki buğdayın maliyetini hesaplayın dedim.  Bana verilen dönümde  maliyet fiyatları 390-400 lira arasında değişiyor.Bu şekilde üreticilerin kar etmesi mümkün değil.Bu durum karşısında çiftçilerimizin  büyük bölümü  tarlamızı ekmeyeceğiz  diyorlar.” Diye konuştu

UZGAÇ GÖLETİNDE FAYDALANILMIYOR

Edirne merkez köylerimizden Uzgaç köyünde 20 yıl önce yapılan bir göletin  olduğunu belirten Çakırlar.”Köylülerin bana söylediği şu  gölet hiç çalıştırılmamış.Göledin suyu var kanalları da yapılmış. Göledin 2500 dönüm araziye sulayacağı söyleniyor. Tarlaların sulanmasıyla çiftçiler ikinci ürünü ekebilecek. Bu gölette eksikler varsa neden giderilmiyor. Bu imkanlardan köylümüz neden yararlanmasın.? Bu yatırım boşuna mı yapıldı. Ben mecliste komisyonlar belirlenirken  bana tarım komisyonu nasip oldu.  İlimizden üç milletvekili ile  bölge çıkarının parti yararı üzerinde tutarak Edirne’ye hizmeti ön plana çıkarmalıyız. Ben Ankara’da ev tutmayı düşünmüyorum. Boş zamanlarımda Edirne’de halkımızla birlikte olacağım. Ekim ayından sonra vekilliğimizin ne anlama geldiğini daha iyi anlayacağız” değerlendirmesi yaptı.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.