Çalışan gazetecileri, unutmadılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bir araya geldi.

Çalışan gazetecileri, unutmadılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ocak 2018 Perşembe 10:26
Çalışan gazetecileri, unutmadılar

    Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi tarafından basın mensuplarına yönelik düzenlenen kahvaltıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, Basın İlan Kurumu Edirne Şube Müdürü Ebubekir Günel, Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın ve Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Bilginkaya katılım gösterdi. 
    GÜRKAN: “YAZDIĞINIZ, YAZMADIĞINIZ, YAZAMADIĞINIZ HER ŞEY İÇİN VAR OLUN”
    Kahvaltının ardından burada bir konuşma yapan Başkan Gürkan, “Bugüne kadar basınımıza göstermiş olduğunuz emekler, verdiğiniz mesailer, hassasiyetler ve elbette halkın doğru haber alma hakkını teslim eden yaklaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Edirne yerel gazeteleriyle, yerel basınıyla ve emekçileriyle günün mesai saatlerinde pek çok karşılaştığımız, bazen de birbirimizi görmediğimizde özlediğimiz bir kent. Edirne'nin gerçekten o medeni tavrı medeniyetler bileşkesi kent olma özelliği, insanların birbirine gösterdiği o samimi yaklaşımlar ve en güzel taraflarından biri de kızsak da öfkelensek de sevinsek de birbirimize olan selamımızı, diyaloğu kesmemek, birbirimizle olan iletişim ağını koparmamak çok önemli. Elbette siyasetçiliği, yöneticiliği vs. her şeyi bir tarafa bırakıp, bir insan olarak hoşlandığı, desteklendiği ve övüldüğü şeyleri istiyor ancak öyle bir dünya da yok. İstiyoruz ki hepimiz yaptığımız işlerle, yaşam tarzımızla, davranışlarımızla hep övünelim, takdir edilelim, beğenilenim. Tüm dünyada egemen olan bir kural var. Karşıtlık ilkesi, iyiyi tanımlamak için kötüye ihtiyacımız var. Siyahı tanımlamak için beyaza, kısayı tanımlamak için uzuna ihtiyacımız var. Dolayısıyla iyilerin ortaya çıkması için kötüye de ihtiyacımız var. Sadece insan olarak değil, haber anlamında da böyle. Olumlunun ortaya çıkması için olumsuza da ihtiyacımız var. Ben tüm Basın Emekçilerine, çalışanlarımıza ve 10 Ocak'ta özellikle sahada çalışan arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum. Yazdığınız, yazmadığınız, yazamadığınız her şey için var olun. Gününüz kutlu olsun.” dedi.
    VALİ ÖZDEMİR: “HEM ULUSAL HEM DE ULUSLAR ARASI ANLAMDA ÖNEMLİ GÖREV YAPIYORSUNUZ”
    Vali Özdemir ise, Edirneli gazetecilerin hem ulusal hem de uluslar arası anlamda önemli bir görev yaptıklarını belirterek, “Bugün hem 10 Ocak İdareciler Günü ve hem de Çalışan Gazeteciler Günü. İdareciler ve Gazeteciler ile aynı günü paylaşmak bizim için çok anlamlı. Gazeteciler günü toplumun daha duyarlı olduğu bir gün haline geldi. Belki de İdareciler Günü bu nedenle biraz daha geri planda kaldı. İnşallah ilerleyen günlerde belki İdareciler ve Gazeteciler Günü'nü beraber kutlama imkanımız olabilir diye düşünüyorum. Aslında Edirne Gazetecileri, hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda önemli görevler yapan gazetecilerimiz. Edirne bir serhat şehri ve aynı zamanda da balkanlarla ilgili önemli faaliyetler yürüten, uluslararası diyaloğun gelişmesinde çok önemli katkılar sunan bir konumda. Bunu da gazetecilerimiz sayesinde yapıyoruz. Bu yıl başlattığımız inşallah önümüzdeki Komşu ülkelerdeki gazeteciler ile Edirne'deki gazetecileri bir araya getirerek hem Edirne'de hem de Balkanlarda bu şekilde çalışmaları beraber yürütmemiz gerekiyor. Tarih boyunca Balkanlarda farklı inanç ve düşüncedeki insanlar, birlikte yaşama ve çoğulcu bir şekilde beraber yaşamayı sürdürmüşler. Bundan sonra da beraber ve birlikte yaşamanın en güzel örneklerine verecek olan bir konumda yaşıyoruz. Bölgemizdeki birlikte yaşama anlayışını, ülkemize ve dünyaya tanıtabilirsek inanıyorum ki dünya barışına, insanlık barışına da çok önemli katıklar sunacağız. Bu konuda Edirne'deki gazetecilere ve Edirne'deki yöneticilere çok önemli görevler düşüyor. Biz de bunun farkındayız. Biz de elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Balkanlardaki Valiler ve diğer kurumlarla da protokoller imzalamaya başladık. Geçtiğimiz günlerde Razgrad Valimizle ile bir anlaşma yapmıştık. Sosyal, Ekonomik ve Kültürel anlamda ilişkilerimizi yoğunlaştırma konusunda Betper bir çalışma yapacağız. Bunun alt yapısını hazırladık. Bölgesel gazetelerin de ilişkilerinin de devam etmesi ile ilgili çalışmayı programımıza koyacağız. Bundan sonraki ve şu ana kadar gösterdiğiniz çalışmalarınızla ilkeli, Edirne'yi ve bölgeyi seven ve bölgeye hizmet eden, tanıtımını yapmaya çalışan gayretlerinizden dolayı size teşekkür ederim. Bundan sonra da bu gayretlerinizin devam edeceğine inanıyorum. 10 Ocak Gazeteciler hem de İdareciler Günü kutlu olsun diyorum.” ifadelerini kullandı. 
    Vali Özdemir ve Başkan Gürkan daha sonra basın mensuplarıyla birlikte Edirne Belediyesi Protokol Evi'ne giderek, burada da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.