“ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMAYACAK!”

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtar Adayı olan Ümit Yalınkılıç düzenlediği basın toplantısında, “Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek adına Edirne’de bulunan tüm kurumların kapısını çalacağız.  Biz oturmayacağız, mücadele edeceğiz.” dedi.

“ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMAYACAK!”

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtar Adayı olan Ümit Yalınkılıç düzenlediği basın toplantısında, “Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek adına Edirne’de bulunan tüm kurumların kapısını çalacağız.  Biz oturmayacağız, mücadele edeceğiz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Şubat 2019 Pazartesi 07:18
“ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMAYACAK!”


 

Cumartesi günü basın toplantısı düzenleyerek Medrese Ali Bey Mahallesi’ne Muhtar Adayı olduğunu ifade eden Ümit Yalınkılıç, mahallelerinin birçok sorunu olduğunu ve sıkıntıların giderilmesi için çok çalışacaklarını belirtti. 52 yaşındaki Yalınkılıç’ın aza adayları ise şu isimlerden oluştu: Muhammet Tekin, Ali İhsan Yavuz, Bülent Yağar, Recai Kayınlı, Ercan Deniz, Ayça Kızanlık, Nurdoğan Denizeri ve Serdar Göçmen

“OTURMAYACAĞIZ, MÜCADELE EDECEĞİZ”

Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtar Adayı Ümit Yalınkılıç yapmış olduğu konuşmada, “31 Mart yerel seçimleriyle birlikte muhtarlık seçimleri de yapılacak. Eğer ki halkımız bizi uygun görürse biz de Medrese Ali Bey Mahallesi muhtarlık adaylığına talibiz. Mahallemizle ilgili olarak yapılacak birçok şey var. Mahallemizin yıllardan beri sorunları var. Alt yapı ve üst yapıyla ilgili çukurlar, su patlakları, kanalizasyon sorunları olmakla birlikte çocuklarımıza oyun parklarımız yok. Herhangi bir spor kompleksimiz yok, mahallemizde gayri meşru binalar var ve bu binaların tamamen kapatılması ve koruma altına alınması gerekiyor. Yıllarca muhtar adayları buralarla pek ilgilenmemişler. Yaklaşık 1 hafta 10 günden beri mahallemizi gezerek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledik ve fikirlerini aldık. Bu fikirler üzerinde çalışmalarımız olacak. Onun dışında aza adaylarımız ise genç bir kadrodan oluşuyor. Bu kadroyla birlikte elimizden gelen her şeyi yapacağız. Valimizin, Belediye Başkanımızın kapılarını çalacağız ve mahallemizin ihtiyaçlarını kendilerini aktaracağız. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek adına Edirne’de bulunan tüm kurumların kapısını çalacağız.  Biz oturmayacağız, mücadele edeceğiz. Muhtarın birinci görevi valilikle, belediyeyle temas halinde olmasıdır.” dedi.

“AŞİYAN BAYIRIYLA İLGİLİ DEV BİR PROJEM VAR”

Yalınkılıç, mahalle için birçok projesi olduğunu belirterek, “Mahallemizde yeşil kart ile ilgili sorunlar var, bununla ilgileneceğiz. Muhtarların görevlerinin başında gelen arıza tespit komisyonları var. Mahallelerde kentsel dönüşüm ile ilgili bilinmeyen değerler var bunları mahalle halkına ileteceğiz. Bulaşıcı hastalıklar, askerlik, şüpheli şahıslar bu konularla ilgili çalışmalar yapacağız. Geçmiş dönemdeki muhtarlıklarda bazı haksızlıklar olmuş. Gezilerimiz var, bu gezilerde dengesizlik vardı. Adaletli bir şekilde uygulama yapacağız. Fabrika çalışanlarımız var. Belli başlı bölgelerde bunlara karlı ve yağışlı havalarda korunmaları için belediye ile görüştük. Sığınabilecekleri alanlar lazım. Spor alanları açmak için çalışmalarımız olacak çocukları yabancı maddelerle tanıştırmak yerine bu tür faaliyetlere yöneltmemiz gerekiyor. Mahallemizin otopark sorunu var. Büyük şehirlerde gördüğümüz gibi okulumuzun bahçelerinden almaya çalışacağız bununla ilgili yazışmalar yapacağız. İçme suyu ile ilgili sıkıntılarımız da mevcut. Türkiye’yi gezdiğim birçok illerde ‘Sevgi Araçları’ olduğunu gördüm. Hastaları, yaşlıları, engellileri hastaneye taşıma işlevini gören bir araçtır. Bunu da belediye ve valiliğin kapılarını aşındırarak yapabilirsek, çok güzel olacak. Kadınlarımızın iş alanında lokalleri yok. Bununla ilgili ve sosyalleşme açısından hafta sonları panayır ve mesire alanları olan yerlere pikniğe gitmek için araç talep edeceğiz. Trakya Üniversitesi ve Konservatuar hocaları ile görüşüp yaz aylarında muhtarlığımızın önünde bulunan alanda gençlerimizden halk konserleri düzenlemek istiyorum. Aşiyan bayırı ile ilgili dev bir projem var. Ben bunu söylüyorum. Herkes benimle alay ediyor. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden konuştuğum kişiler var. Bayıra her iki taraftan asansörle çıkılıp yürüyen merdivenle geçilebilecek bir proje yapacağız. 15 bin kişi kadar vatandaş bu bayırı kullanıyor. En arzu ettiğim projelerden biri bu. Güvenlik açısından güvenlik kamerasını mahallemize getirtmek istiyorum. Mahallemizde uyuşturucu kullanan gençlerimiz var. AMATEM ile irtibat kurarak aile bilgilendirmesi ve bir takım uygulamalarla bu maddelerin önüne geçmeyi istiyorum. Ve son olarak tüm mahallemizin denetim altında kalması için mahalle bekçisi talebinde bulunacağım.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.