ÇAVUŞLU KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ DÜZENLENECEK

ÇAVUŞLU KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ DÜZENLENECEK

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Eylül 2017 Perşembe 09:29
ÇAVUŞLU KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ DÜZENLENECEK

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş  Edirne ili sınırları içindeki şehitliklerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu  konunun  meclisin programında olduğunu,  il sınırları  içinde  bulunan diğer şehitliklerle  birlikte Uzunköprü Çavuşlu Köyündeki şehitlikte de gerekli, düzenlemenin yapılacağını   belirtti.

                Meclis olarak şehitliklere hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Geçmiş, “ Edirne merkezinde 20 adet şehitliğimiz bulunmaktadır. İlçelerde ise 8 şehitliğimiz  vardır. Betgram Ayrıca Edirne iline ait 8 adet de anıtımız bulunmaktadır. Bu arada Uzunköprü Çavuşlu köyünde  bulunan şehitlikte de düzenleme  yapılacak. 1922  yılında bölgeyi terk eden Yunanlılar tarafından şehit edilen mezarları bir evin  bahçesinde olan şehitlerimizin mezar yerlerini düzenlemesi ile ilgili  eylül ayında bir soru önergesi il bir meclis  çalışması yapılacak.

 Bununla ilgili ödenek  ve onun dışında  yapılması gereken ne varsa  yapılacak. Çünkü şehitlerimiz bizim için önemlidir onlar bu vatan uğruna kanlarını ve canlarını feda ettiler. Onların kabirleri de kendilerine laik  şekilde yapılacaktır” dedi  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.