ÇEKER’DEN O PROTOKOLE TEPKİ! “AYRIMCILIK BİR AN ÖNCE KALKMALI!”

Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, Bulgaristan’da yaşayan Türk vatandaşların Edirne ve Kırklareli’nin sınır kenti olduğundan dolayı, buralardan yapı alamadığını ifade etti.

ÇEKER’DEN O PROTOKOLE TEPKİ! “AYRIMCILIK BİR AN ÖNCE KALKMALI!”

Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, Bulgaristan’da yaşayan Türk vatandaşların Edirne ve Kırklareli’nin sınır kenti olduğundan dolayı, buralardan yapı alamadığını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Haziran 2019 Pazartesi 07:05
ÇEKER’DEN O PROTOKOLE TEPKİ!  “AYRIMCILIK BİR AN ÖNCE KALKMALI!”

Aslen Türk olan ancak Bulgar vatandaşlık kimliğine sahip kişilerin ilimize çok fazla yatırım talebi olduğunu ancak geçmiş zamanlarda yapılan protokol gereği sınır kenti olan Edirne’den yapı satın alamadıklarını belirten Çeker, “Bu insanlar Tekirdağ’dan yapı alabiliyorlarsa, neden Edirne’den alamıyor? Bu ayrımcılığı kaldırmamız gerekiyor. Edirne sınır şehri olduğu için bazı konularda böyle mağduriyetler yaşıyor. Kırklareli de aynı mağduriyeti yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“TALEPLERE KARŞILIK VEREMİYORUZ”
Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Edirne ve Kırklareli’nin Bulgaristan’a sınırı olduğu için, daha önceden yapılmış protokollere göre Bulgar vatandaşlarla yapı satılamıyor. Bulgar vatandaşlar Edirne’ye yatırım yapmak istiyor. Kendisi Türk ama çifte vatandaş olmamış Bulgar vatandaşlık kimliğini almış olan insanlar bunlar. O insanlar buradan konut, arsa, işyeri alamıyor. Kendisine şirket kurmamız ve o şekilde almamız gerekiyor. Ya da bir tanıdığının üzerine alıyor. Yani bu insanlar Tekirdağ’dan yapı alabiliyorlarsa, neden Edirne’den alamıyor? Bu ayrımcılığı kaldırmamız gerekiyor. Edirne sınır şehri olduğu için bazı konularda böyle mağduriyetler yaşıyor. Kırklareli de aynı mağduriyeti yaşıyor. 5-6 ay önce biz bu konuda girişimlerde bulunduk. Şu ana kadar yapılan, düzeltilen bir durum olmadı. Bulgaristan ve Türkiye’deki Bakanlıkların zamanında yapılmış olan protokolü feshetmesi gerekiyor. Edirneliler de Bulgaristan’dan alamıyor, Bulgar vatandaşlar da Edirne’den alamıyor. Ben de gidip oradan alabilmeliyim. Bulgar vatandaşı olup aslen Türk olan vatandaşlardan çok fazla yatırım talebi var. Ancak bu sorunlardan dolayı bu taleplere karşılık veremiyoruz. Hal böyle olunca bu insanlar Tekirdağ, İstanbul, Bursa gibi şehirlere giderek yatırım yapıyorlar. Edirne bu konuda çok mağdur.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.