CEMRELERLE BULUŞMA EDİRNE’DEN BAŞLADI

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilde gerçekleştirilecek olan Gençlik Programı, Şehrim 2023 Şehir Buluşması ve Medeniyet Sohbetleri faaliyetleri Edirne’den başladı.

CEMRELERLE BULUŞMA EDİRNE’DEN BAŞLADI

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilde gerçekleştirilecek olan Gençlik Programı, Şehrim 2023 Şehir Buluşması ve Medeniyet Sohbetleri faaliyetleri Edirne’den başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2021 Pazartesi 06:41
CEMRELERLE BULUŞMA EDİRNE’DEN BAŞLADI

Bu kapsamda Edirne’ye gelen AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve ekibinin ilk durağı Gençlik Programı kapsamında Edirne Kent Ormanı oldu.

Edirne Kent Ormanı'nda düzenlenen etkinlikte AK Parti Edirne Gençlik Kolları ve çevre gönüllüsü cemrelerle bir araya gelen Karaaslan ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kısa bir yürüyüşün ardından gençlerle sohbet etti.

Çevreyi korumak, yaşatmak ve geleceğe daha güçlü aktarmakla sorumlu olduklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaarslan bu sorumluluğun bilincinde  hareket ettiklerini söyledi.

Cemre'yi içlerine düşen bir çevre hareketi olarak tanımladıklarını ifade eden Karaaslan, geleceğe katkı sunacak projeler için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEYİ ÖNEMSİYORUZ"

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak tüm Türkiye'de farkındalık oluşturacak, çevreye ve geleceğe katkı sunacak projelerde gençlerle birlikte çalıştıklarını dile getiren Karaaslan; "Karşımızda hızla gelen bir tehlike var, iklim değişikliği. İklim değişikliğiyle mücadele ve uyum, birlikte yürütülmeyi gerektiren çok önemli bir çabayı gerektiriyor. Dolayısıyla bizler de AK Parti olarak özellikle ilkim değişikliğiyle mücadele ve uyum kapsamında oluşturulacak yeni politikaları çok önemsiyoruz" dedi.

Gençlere ve genç fikirlere önem veren bir bakış açısına sahip olduklarını vurgulayan Karaaslan; "AK Parti olarak bugünün ve geleceğin meselelerinde gençlerin aktif rol üstlenmesini önemsiyoruz. Amacımız gençlerin çevre konusunda duyarlı, bilinçli ve aktif olması kadar tüm topluma örnek ve öncü olmalarını sağlamaktır" dedi.

"YENİLENEBİLİR VE TEMİZ ENERJİ KONUSUNDA ATTIĞIMIZ ÖNEMLİ ADIMLAR VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 19 yıl önce başlattıkları çok önemli bir hamlenin olduğunu hatırlatan Karaaslan; "Bu noktada ülkemizdeki ağaçlandırma kampanyalarından geçen yıl 'Geleceğe Nefes Kampanyası' ile 13 milyon fidan toprakla buluştu. Millet bahçelerinden arıtma tesislerine kadar, onun dışında Türkiye'de Sıfır Atık kapsamında ve Sıfır Atık Mavi kapsamında yapılan projeler ile özellikle yenilenebilir ve temiz enerji konusunda attığımız önemli adımlar var Türkiye'de. Onun taşıyıcısı da gençler, hatta çocuklar, buna inanıyoruz. Dolayısıyla burada çevreyi sadece korumak değil yaşatmak ve geleceğe daha güçlü aktarmakla mesulüz. Bize düşen sorumluluğun farkındayız. Söz söylemenin ötesine geçmek, aynı zamanda projeler üretmek, çevreye dair önemli işlerin altına imzamızı atıyor olmak, bizler için çok değerli. Ama bunu gençlerle yapıyor olmak işi başka bir boyuta taşıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

"YILLARIN HAYALİ AK PARTİ İLE EDİRNE’DE GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR"

"3 Nehir 1 Şehir Projesi" ile ilgili bilgi alışverişinde bulunan Karaaslan ve İba, Edirne’de yaşan istisnasız herkesin yıllardır nehir kenarını kullanabilmenin hayalini kurduğunu ve bu hayalî AK Parti ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Çok yakın bir zamanda Edirne'nin doğal mucizesi olan Nehir kenarlarını görsel şölene dönüştüreceklerini ifade eden Başkan İba; “Bizler çok heyecanlıyız. Projeyi duyan her bir vatandaşımızın gözünde aynı heyecanı görüyoruz” dedi.

Edirne'de kısa bir süre önce temeli atılan  '3 Nehir 1 Şehir' projesinin, dünya enlerini de bünyesinde barındırdığını vurgulayan AK Parti Edirne İl Başkanı İba;

“Kendi alanında dünyanın en büyük “Hidroelektrik Santrali”ni ve 30 kilometrelik dünyanın en uzun kesintisiz bisiklet yolunu yapacağız. 

Bu proje ayrıca dünyanın en çevreci projelerinden biri olacak. Çevreye ve canlı ekosistemine hiçbir zarar vermeden, enerji üretimi sağlanacak. Kısacası Meriç Nehrimizden su akacak, elektrik türbini dönecek, gelir elde edilecek. Bu sayede yeşil enerjiyle hem doğa kazanacak, hem de Edirne kazanacak" ifadelerini kullandı.

MERİÇ NEHRİ'NDE KÜREK ÇEKTİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba Meriç Nehri kenarındaki TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Tesisi'ni ziyaret etti. Sporcularla sohbet eden Karaaslan ve İba, nehirde kürek çekmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. 

HEYET SELİMİYE CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Bir dizi ziyaret ve programlar için Edirne'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Heyeti ile birlikte Selimiye Camii'ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Karaaslan ve beraberindeki heyet daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda partililer ile bir araya geldi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.