“ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ RAHATLATTI”

Edirne'nin eski yerleşim alanlarından Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, çevre yolunun şehir içi trafiği büyük oranda rahatlattığını söyledi.

“ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ RAHATLATTI”

Edirne'nin eski yerleşim alanlarından Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, çevre yolunun şehir içi trafiği büyük oranda rahatlattığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Aralık 2017 Salı 10:05
“ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ RAHATLATTI”

    Abdurrahman Mahallesi'nin gedikli Muhtarı Şaban Ergit, mahallenin en çok gelişen bir mahalle olduğunu bununla birlikte sorunların da arttığını belirterek; “Özellikle Eski Nilüfer Caddesi yeni adıyla Türkan Seçkin Caddesi'nin devreye girmesiyle mahallede araç trafiği yoğunlaştı. Belediyemiz şehir içi trafiği büyük oranda rahatlatan bu cadde çevresi için gerekli düzenlemeleri yapıyor. Bu caddeye set altından gelen yoldan çıkış yapan araçlar tehlike oluşturuyor. Buraya ikaz lambası konulması gerekiyor.” dedi.
“UYARICI TRAFİK IŞIKLARI TRAFİĞİ RAHATLATTI”
    Daha önceleri trafikte büyük sorun olan Uzun kaldırım Bostan Pazarı ve tarla kapı kavşağında uyarıcı trafik ışıklarının çok yararlı olduğunu belirten Ergit, “Okulların geliş, gidiş saatlerinde bu ışıklar yayalar için daha faydalı hale geldi. Buyun sağlayan yetkililere mahallem adına teşekkür ediyorum. Bir de mahallemizde yol kenarlarına araçların park sorunu var. Bu sıkıntı yaratıyor.” dedi. 
“UZUNKALDIRIM Sultanbet YOLU OTOPARK GİBİ”
    Özellikle Uzun kaldırımda yolun iki yanına park eden araçlardan iki aracın geçmesi mümkün olmadığını belirten Ergit, “Uzun Kaldırımdaki bu araç park sorununa çözüm getirilmeli. Buradan karşılıklı iki araç yoldan geçemiyor. Bir başka sorunumuz da mahallemizden toplu taşıma araçları çok seyrek geçiyor. Uzun Kaldırımdan geçen minibüslerin bazıları daha önce Tarlakapı'dan Sanayi istikametine geçiyordu. Şimdi o güzergâh kaldırıldı.  Çok seyrek geçen ETUS araçları ulaşımda yeterli olmuyor. Edirne merkezine gidecek olan yolcular ya Uzun kaldırıma ya da Talat Paşa yoluna çıkmak zorunda kalıyor. Yeni inşaatlarla mahallemiz her geçen ay gelişmekte nüfusu artmaktadır. Bu da ulaşımda ihtiyacı gündeme getiriyor. Yetkililerden Bu konuya çözüm getirilmesini bekliyoruz.” dedi.
    “ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT” 
    Halkın çevre temizliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirten Ergit, “Bakıyoruz çevrede çöp araçları olmasına rağmen bazı kişiler çöpleri oraya atma yerine çevreye, yol kenarlarına atıyor. Kabuklu yiyecek yiyenlerin kabukları çevreye saçma alışkanlığı Edirne gibi turizm kenti insanına yakışmıyor. Halkımız bu konuda daha dikkatli davranmalı. Dinimizce, 'Temizlik imandan gelir' denmesine karşın temizlik konusunda yeterli duyarlılığı gösteremiyoruz. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.