CHP İL TEŞKİLATINDAN ÇELENK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na istinaden Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenledi.

CHP İL TEŞKİLATINDAN ÇELENK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na istinaden Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Nisan 2022 Pazartesi 06:13
CHP İL TEŞKİLATINDAN ÇELENK



Atatürk Anıtı’ndaki töreni düzenleyen Edirne CHP İl Teşkilatı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı durşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Ardından Pekcanlı yaptığı konuşmada şunlara yer verdi:
“23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Devleti’nin sağlam temelini oluşturmuştur. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu, egemenlik kayıtsız şartsız millete ait dönemin başlangıcıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan, kurtuluş savaşında halkımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hemde Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdecisi olmuştur. Bu bayram tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek bayramdır. Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı bayram olarak çocuklarımıza armağan ederken, Türk çocuklarının vatan sevgisi ve çalışkanlığını biliyor ve sonsuz güveniyordu. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Hepimiz yarının büyükleri olan çocuklarımızı daha güçlü, daha güzel Türkiye bırakmak için çaba gösteriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve minnetle anıyorum”
Konuşmanın ardından hatıra fotoğrafı çekildi. 
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.