CHP ÖNCE ÜLKESİNİ DÜŞÜNÜR

CHP, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu resmi törenden ayrı gerçekleştirdi. Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesinin bir demokrasi görevi olduğunu belirterek, “Ne zaman bu ülkenin bir ihtiyacı olsa, ne zaman bu ülkede kendisine ihtiyaç duyulsa, kendinden önce ülkesini ve milletini düşünen bir CHP vardır” dedi.

CHP ÖNCE ÜLKESİNİ DÜŞÜNÜR

CHP, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu resmi törenden ayrı gerçekleştirdi. Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesinin bir demokrasi görevi olduğunu belirterek, “Ne zaman bu ülkenin bir ihtiyacı olsa, ne zaman bu ülkede kendisine ihtiyaç duyulsa, kendinden önce ülkesini ve milletini düşünen bir CHP vardır” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Nisan 2018 Salı 08:47
CHP ÖNCE ÜLKESİNİ DÜŞÜNÜR

CHP 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda resmi törenden ayrı olarak kendi çelenk sunma törenini Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende Edirne CHP İl Başkanı Fevci Pekcanlı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulundu.

Çelenk sunumunun ardından konuşan Fevzi Pekcanlı “Bugün burada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada açılışını kutladığımız parlamentomuzun hakkettiği değerini, yetki ve iradeyi geri kazanacağız ve teslim edeceğiz. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde somutlaştırdığı “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini yeniden yürürlüğe koymak ve egemenliği tek adamın elinden alarak tekrar millete vermek yine CHP’nin demokrasiye inanan evlatlarının görevi olacaktır. Büyük Türk Kurtuluş Savaşını başlatmış, idare etmiş ve kazanmış bu meclis, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve milletine armağan eden meclistir. Bir konunun altını çizmek gerekir. Bu ülkedeki tüm resmi kurumlar devlete aittir. Oysa parlamento isminden de anlaşılacağı üzere milletin meclisidir. Yaklaşık 100 yıl öncesinde milletine sözünü söyleyecek ve egemenliğini kullanacak, kendi idaresinde söz sahibi olacak bir meclisi oluşturan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarımızın tamamına sizlerin huzurunuzda birkez daha şükranlarımı sunuyorum. demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından biri katılımcı, eşitlikçi ve çoğulcu bir parlamentoya sahip olmasıdır. Bugünün siyasi iktidarına bu özellikler tahammül edilmez gelse de Türk Milleti böyle bir meclisi hak etmiş ve sahip olmuştur. Şimdi her zamankinden daha çok hak etmekte ve ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple kim ne derse desin, tek adam vesayeti ne kadar baskı yaparsa yapsın; bizlere, çocuklara ve gençlere emanet edilen meclisin bekçisi olacağız.” Dedi.

BU GÖREV SADECE İYİ PARTİYİ SEÇİMLERE SOKMA GÖREVİ DEĞİLDİR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili, bu görev demokrasiyi koruma ve demokrasiye sahip çıkma görevidir diye belirtirken “Ne zaman bu ülkenin bir ihtiyacı olsa, ne zaman bu ülkede kendisine ihtiyaç duyulsa, kendinden önce ülkesini ve milletini düşünen bir parti CHP. Yine birtakım yasaklamalara karşı demokrasinin sağlıklı işlemesine karşı, birilerinin demokratik kurallar çerçevesinde, hukuk ilkeleri çerçevesinde kurulmuş olan bir siyasi parti, bunun adı İYİ Parti olabilir veya başka bir parti olabilir. Seçimlere sokulmama ya da seçimlere girememe riski taşıdığı bir noktada, demokrasi için parlamenter demokratik sistem için Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu bir kez daha kanıtlamak için üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmek için partimizin yetkili organların kararlarıyla 15 Milletvekili arkadaşımıza bir görev verilmiştir. Bu görev sadece İYİ Partiyi seçimlere sokma görevi değildir. Eğer böyle bakarsak olayı çok daraltmış ve anlamsızlaştırmış oluruz. Bu görev demokrasiyi koruma ve demokrasiye sahip çıkma görevidir. 15 milletvekili arkadaşımızdan biri de Edirne Milletvekilidir. Hiç tereddüt etmeden partimiz tarafından verilen demokrasiyi koruma, kollanma ve yaşatma görevini yerine getirmişlerdir. Ben milletvekili arkadaşlarımızın tümünü kutluyorum. bu karar açıklanmadan önce Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptık. Kendisine söylediğim gibi CHP örgütü, Okan Gaytancıoğlu’na oy veren üyelerimiz ve onun ötesinde CHP’ye oy veren bütün seçmenler, bu bildiğimiz anlamda bir parti değişikliği olduğu için hiçbir olumsuzluğuna meydan vermemişlerdir. Partimizin almış olduğu bu kararı sonuna kadar destek veriyoruz. Kendisine partimizi terk etti, gitti anlamında hiçbir küskünlük yoktur. Bir zati olumlu davranışına hepimiz alkışlıyoruz. Yine demokrasiyi korumak, kollamak ve yaşatmak için hangimizin üzerine bir görev düşerse CHP’li olarak her birimizin bu görevi hiç tereddüt etmeden yapacağına da kimsenin kuşkusu olmaması gerekir.  Bu vesileyle Cumhuriyeti kuran ve bizlere armağan eden, TBMM’yi kuran ve Atatürk’ün de dediği gibi ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarını Türk toplumunun felsefesi ve parolası yapan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları ve bu vatan için gözünü kırpmadan, kuruluşundan bugüne denk şehit olan bütün evlatlarımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yılı bir kez daha kutlu olsun.” Dedi.

YILDA BİR GÜN ROZET TAKIYORUM O DA BUGÜN 23 NİSAN GÜNÜ

 Meclis seçim atmosferine girdiği için meclisin çalışmasını beklemek biraz hayalcilik olur diyen Recep Gürkan “Meclis çalışmayacaktır ve seçim arifesine girecektir. Bunun ötesinde siyasi partiler kanunu gereği mecliste grubu bulunan partiler, yurt içindeki teşkilatlanmasını tamamlamamış olsa da, 6 ay barajına takılmamış olsa da seçimlere girme hakkı kazanıyor. Bu çalışma bu hareket onu doğrulamak için yapılmış bir hareket. Şu anda meclis hiçbir çalışma yapmayacaktır. Özellikle Yüksek Seçim Kurulu seçim tarihini açıklaması itibariyle herkes kendi seçim bölgesine dağılarak seçim çalışmalarını yürütecektir. Ben 4 yıl önce Belediye Başkanlığı görevine başlarken TBMM rozetimi çıkararak göreve başlamıştım. Yılda bir gün rozet takıyorum o da bugün 23 Nisan günü. TBMM’in kurulduğu gündür. Egemenliğin saraydan alınıp, halka verildiği gündür. Ben de her 23 Nisan’da Edirne Halkının bana vermiş olduğu bu onurlu kutlu görevi hatırlamam için TBMM rozetini takıyorum. Amacımız kimin iktidar olacağı veya kimin Cumhurbaşkanı olacağı değil, amacımız Cumhurbaşkanının demokratik bir ortamda, halkın özgür iradesiyle özgür seçimler ortamında seçilerek, 24 Haziran’dan sonraki yapılacak çalışmalara Türkiye Cumhuriyetinin yönetim sisteminin demokratik parlamenter sisteme döndürülmesidir. Birlikte hareket ettiğimiz tüm partilerin ortak amacı Türkiye’nin kuruluşundan beri halkın iradesini yansıtan meclisin vasıtasıyla demokratik parlamenter sistem içerisinde yönetilmesidir. Çabamız bu.” Dedi.

GÖREVİMİZİ GENÇ ARKADAŞLARA TESLİM EDECEĞİZ

 Milletvekilliğine aday olmayacağını belediye başkanlığında da süresi dolduğunda da görevi genç arkadaşlara teslim edeceğiz vurgulayan Recep Gürkan “Arkadaşlarımız layıkıyla yapıyorlar. Bu görevler halkın ya da partinin belli bir süre için verdiği görevlerdir. Şimdiyse halkın verdiği başka bir görevi yürütmeye devam ediyoruz. Milletvekilliğini bıraktım ve bundan sonra da düşünmeyeceğim. Ben Ankara defterini kapattım. Arkada bir sürü genç arkadaşımız var. Hepsi de pırıl pırıl gençler. Mutlaka aramızdan yeni arkadaşlarımız bu işi layıkıyla yapacak adaylar çıkacaktır. Şimdi de belediye başkanlığında süremiz dolduğunda görevimizi genç arkadaşlara teslim edeceğiz. Bir dönemden sonra. Mutlaka genç arkadaşlarımız çıkacaktır. Bu söylediklerim sadece CHP için değil, tüm partiler için geçerlidir. Eğer kadrolarınız yenilemezseniz, gençleştirmezseniz, geleceğe yürüyemez ve devam edemezsiniz. CHP gibi 94-95 yıllık bir partinin yaşaması mümkün olmaz. Benim kesinlikle öyle bir düşüncem yok. Bıraktığım günden bu yana da hiç milletvekilliğine döneyim diye bir düşüncem olmadı. olmayacak da.”  Diye konuştu.

İYİ PARTİ'NİN ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL KALMAMIŞTIR

CHP’nin çelenk sunma töreninde açıklamalarda bulunan İyi Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Ekrem Demir "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Esasen bayramımızı dün yaşadık, aynı coşkuyu bugünde yaşamak isterdik. Maalesef aynı coşku içerisinde yaşayamadığımızı gördük. Malumunuz üzere İYİ Parti Cumhuriyet Halk Partisi'nden 15 milletvekili geçişi ile mecliste grubumuzu oluşturmuş bulunuyoruz. Özellikle bize bu sevinci yaşatan Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarına ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Milletin önüne hiç kimse geçemez. Her ne kadar seçime girmemizi engellemeye çalışsalar da sahabet giriş malumunuz artık İYİ Parti'nin önünde hiç bir engel kalmamıştır. Seçimlere rahat bir şekilde girecektir. Bundan sonraki süreci hep beraber takip edip göreceğiz. Aday seçimleri konusunda net bir bilgi yok, genel başkan Ankara'ya geçecek ondan sonra görüşeceğiz. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun İyi Parti'ye geçmesinden çok mutlu olduk. Kendisini de tanıyoruz. Bize bu imkanı sağladığı için kendisine müteşekkiriz." Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.