CHP SANDIK BAŞINDA

CHP’de Merkez ilçe delege seçimleri cumartesi günü itibariyle başladı. Cumartesi ve Pazar günü 8 mahalledeki delege seçimleri için partililer sandık başına gitti.

CHP SANDIK BAŞINDA

CHP’de Merkez ilçe delege seçimleri cumartesi günü itibariyle başladı. Cumartesi ve Pazar günü 8 mahalledeki delege seçimleri için partililer sandık başına gitti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Kasım 2019 Pazartesi 06:23
CHP SANDIK BAŞINDA

Köylerdeki delege seçimlerini tamamlayan CHP’de cumartesi günü itibariyle merkez ilçede delege seçimleri başladı. Perşembe gününe kadar devam edecek seçimlerde; Merkez ilçede seçilecek 344 delege için partililer sandığa gidecek. Cumartesi günü Şükrüpaşa Mahallesi’nde 78 delege, Yıldırım Beyazıd Mahallesi’nde 5 delege, Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi’nde 4 delege, Sabuni Mahallesi’nde 4 delege; Pazar günü ise Fatih Mahallesi’nde 49 delege, Yancıkçı Şahin Mahallesi’nde 11 delege, Yeniimaret Mahallesi’nde 6 delege, İstasyon Mahallesi’nde de 6 delege seçimi için partililer sandığa gitti. Bugün yapılacak seçimlerde de; Abdurrahman Mahallesi’nde 20 delege, 1. Murat Mahallesi’nde 14 delege, Sarıcapaşa Mahallesi’nde 7 delege ve Umurbey Mahallesi’nde 5 delege seçilecek.

“EN ŞAİBESİZ ŞEKİLDE SEÇİMLERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı seçimlere katılımın oldukça iyi olduğunu söyleyerek,  “Köylerimizin tamamını bitirdik sıra merkez ilçede. Merkezde bulunan 24 mahallenin en büyüğü Şükrüpaşa Mahallesi’ydi.  Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığı olarak ilçe başkanlarımızla beraber bu süreci en şaibesiz şekilde yapacağız. Çünkü delege seçimleri hakim nezdinde olmuyor; partinin yöneticileri nezdinde oluyor. Burada amacımız; ilde en yetkili organ il yönetimi, il başkanı ve ilçe başkanlarımızla beraber hiçbir üyemizin aklında tek bir şaibe olmadan bu seçimleri tamamlamak. Hiçbir ilçemizden sıkıntılı bir haber gelmedi. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasiye ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Katılım çok güzel. Katılmamayla alakalı açıklama yapanlar oldu ama gönül rahatlığıyla söyleyeyim CHP’nin 2 senede bir yapılan delege seçimlerinden başka hiçbir etkinliğinde görmediğimiz insanlar kalkıp üyelere seçimleri boykot etmeyle ilgili akıl vermeye kalkmasınlar. Zaten tüzükte de böyle bir çalışma içinde olmanın karşılığı ne olacağı yazıyor. Katılım bu açıklamalara rağmen gayet güzel. Biz çok keyif aldık bu sabah başlangıç itibariyle. Yani yerel seçimde partisine oy vermemiş insanlar, üyeye boykot çağrısında bulunması veya yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının yanında bir dakika bile var olup çalışmalara katılmaması, partinin aleyhine propaganda yapması çok tuhaf. Bundan sonra herkes biraz daha partisiyle alakalı bir açıklama yaparken dikkat edecek. Sandıktan ne çıkar bilmiyorum ama birçok mahallemizde tek listeydi Edirne Merkez’de. Bu da parti içinde birlik bütünlüğün sağlandığını gösteriyor. Herkes istediğini söyleyebilir; üye burada oyunu kullanıyor. Çıkacak olan neticeye de herkes saygı göstermeli.” ifadelerini kullandı.

“İL KONGRESİ ŞUBAT AYINDA”

Şubat ayında il kongresini yapmayı hedeflediklerini belirten Pekcanlı, “Seçilecek delegeler bu işin başlangıcı. İlçe kongresinde ilçe başkanı, ilçe yönetimi, il delegeleri daha sonraki süreçte ilçe başkanlığı seçimi tamamlandıktan sonra o seçilen il delegeleri de il başkanını, il yönetimini ve kurultay delegelerini seçiyor. Ayrıca disiplin kurulunu seçiyor. Daha sonra o kurultay delegeleri de Ankara’da genel başkanı ve yönetimini seçiyor. Süreç bu şekilde tamamlamıyor. Kongrelerle ilgili takvimleri ilçelerimiz zaten daha erken yani delege seçimleri başladı. Muhtemelen Aralık ayına kadar yani Kasım ayının son haftası herhalde delege seçimi ilimizin genelinde biter. Daha sonra da ilçe yönetimlerimizin alacağı takvime göre kongre sürecimiz başlayacak. İl kongresini bana kalırsa 27 Ocak’ta süreç başlıyor bir hafta sonra yapmak istiyoruz ama ilçe kongrelerimizin takvimine ve itiraz sürelerine bağlı. Yani benim ve yönetimimin bir tarih alması tabii ki bir tarih alacağız ama kongreler zamanında ve askı süreleri uygun olduğu zamanlar çıkarsa önümüze itiraz durumları gerektiği zamanlarda yapılırsa ben Şubat ayının ilk haftası bu işi bitirmek istiyorum. Edirne ayağının bitmesini istiyorum. İl delege sayımız toplamda 520 civarı. 488 tane seçilecek olan il delegesi var 488 delegenin üzerine 32 tane de doğal delege var.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.