CHP’DE KONGRE SÜRECİ BELLİ OLDU

CHP Genel Merkezi’nden İl Başkanlıklarına gönderilen genelgelerle, CHP’deki kongre takvimi belli oldu. Konuyla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyen CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “14 Aralık’ta ilçe kongreleri başlayacak. 27 Ocak 2020’de de ilçe kongreleri bitecek. Daha sonra 3 Şubat 2020’de İl kongre süreci başlayacak; 2 Mart 2020’de da il kongreleri bitecek.” dedi.

CHP’DE KONGRE SÜRECİ BELLİ OLDU

CHP Genel Merkezi’nden İl Başkanlıklarına gönderilen genelgelerle, CHP’deki kongre takvimi belli oldu. Konuyla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyen CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “14 Aralık’ta ilçe kongreleri başlayacak. 27 Ocak 2020’de de ilçe kongreleri bitecek. Daha sonra 3 Şubat 2020’de İl kongre süreci başlayacak; 2 Mart 2020’de da il kongreleri bitecek.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ekim 2019 Perşembe 07:17
CHP’DE KONGRE SÜRECİ BELLİ OLDU

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında kongre süreciyle ilgili bilgiler verdi. İlçe Kongrelerinin 27 Ocak 2020’de, il kongresinin ise 2 Mart 2020’de son bulacağını söyleyen Pekcanlı, ‘Yeniden aday olacak mısınız?’ sorusuna ise, “ Hayırlısıyla öyle bir niyetim var ama bunu ilan etmenin de ayrı bir raconu var.” şeklinde cevap verdi.

“İL KONGRESİ 2 MART’TA YAPILACAK”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İlçe Kongrelerinin 27 Ocak’ta, İl Kongresinin ise 2 Mart’ta son bulacağını söyleyerek, “Partimizde kongre dönemine girdik. Bu dönem zaten beklediğimiz bir süreçti. 30 Eylül günü itibariyle bize gelen genelgeyle de takvim belli oldu. 14 Ekim 2019’da muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgelerinin hazırlanmaya başladı ve bugün de muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri Genel Sekreterlik tarafından İl ve İlçe Başkanlıklarına yollandı. Yani bugün itibariyle hangi üyelerle kongreye gidileceği sistemimize yüklenen üye çizelgesiyle belli olacak. İl Başkanlıkları olarak delege seçimleri kısmında en yetkili merciyiz. Takvimi uygulamakla mükellefiz. Yani seçimlere girip yarışmaktan ziyade benim görevim, öncelikle delege seçimlerini, ilçe ve il kongresini yapmak. Takvime göre; 8 Kasım 2019 Cuma günü ilçe kongre delege seçimleri başlayacak. 1 Aralık 2019 Pazar günü de ilçe kongre seçimleri bitecek. 8 Kasım’dan 1 Aralık’a kadar İlçe Başkanlıklarımız kendi bölgelerindeki mahalleler ve köylerle ilgili yapacakları delege takvimini belirleyecekler ve ilan edecekler. 14 Aralık’ta ilçe kongreleri başlayacak. 27 Ocak 2020’de de ilçe kongreleri bitecek. Daha sonra 3 Şubat 2020’de İl kongre süreci başlayacak; 2 Mart 2020’de da il kongreleri bitecek. Kurultay ise Genel Merkezimizin belirleyeceği bir tarihte yapılacak. Muhtemelen Nisan ayının sonlarına doğru olacaktır.” şeklinde konuştu.  

“ASKERİMİZİN AYAĞINA TAŞ DEĞERSE BİZİM GÖZÜMÜZE YAŞ DEĞER”

Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklere de selam gönderen Pekcanlı, “Barış Pınarı harekatında görev yapan bütün Mehmetçiklerimizi kalben desteklediğimizi belirtmek istiyorum. İnşallah hiçbir askerimizin ayaklarına taş değmesin. Askerimizin ayağına taş değerse, bizim de gözümüze yaş değer. Bu mantıkla Silahlı Kuvvetlerimize operasyonda başarılar diliyoruz. Her gün Genel Merkezimizde İl Başkanlarımız, Milletvekillerimiz süreci takip ediyor. Askerimizin yanındayız. Hayırlısı ile bu operasyon da biter askerimiz bu süreci başarıyla tamamlar. Umarım üzücü haberler almayız.” ifadelerini kullandı.

“İMAMOĞLU’NU ZİYARET EDECEĞİZ”

Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret edeceklerini söyleyen Pekcanlı, “Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Edirne’de bulunan CHP’li tüm belediye başkanları olarak ziyarete gideceğiz. Edirne’nin menfaatine olacak bir görüşme olacak.” dedi.  

“YENİDEN ADAY OLMA NİYETİM VAR”

İl Başkanlığına yeniden aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise Pekcanlı, “Ben atamayla gelmedi bu göreve; iki defa seçildim. Süreçlerde neyi ne zaman yapacağımı çok iyi biliyorum. CHP Tüzüğüne göre delegenin yüzde 10’unun imzasını almadan yasal olarak da aday olamıyorsunuz. Bu bir süreç. İl kongresine yaklaşık 5,5 ay var. Hayırlısıyla öyle bir niyetim var ama bunu ilan etmenin de ayrı bir raconu var. 4 yıldır bu görevi yapıyorum ve 3 tane seçim atlattım. Tekrar arkadaşlarımızla oturup değerlendireceğiz. Bakalım pehlivanlar bir sahaya çıksın.” ifadelerini kullandı.  

“BİZ HER ZAMAN YANLARINDAYIZ AMA…”

Siyasilerin, STK’ların yanında olmadığı şeklinde kamuoyunda çıkan söylentilere de cevap veren Pekcanlı, “Geçtiğimiz günlerde sanayi odasından böyle bir açıklama geldi. Birkaç gün önce Ziraat Odası Başkanı böyle bir şey söyledi. Sanayi odasının genelde siyasilerle arası iyi ama bizle iyi değil herhalde. Geçen sene Eylül ayında krizin en ateşli olduğu dönemde bölgelere genel merkezimiz birçok milletvekili yolladı. Birçok STK’lardan esnaf odalarına kadar şehrin her yerini gezdik. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na da Ankara Milletvekilimizle bir ziyarette bulunduk. Bizim aramız gayet iyi ama 41 kişilik sanayi odası meclisinden sadece 8 kişi gördük orada. Ama yerel seçimlerde başka bir partinin belediye başkan adayına meclis toplantısında mikrofon verip propaganda yaptırıyorlar. Biz CHP olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Ziraat odasının çalışmalarını bizde takip ediyoruz. Bugünlerde hakikaten çiftçimizde zor durumda. Ziraat odasından öyle bir açıklama okudum. Onların her etkinliğinde biz yanlarındayız. Bu zor günlerde ziraat odası bir etkinlik yaptı da biz mi gitmedik. CHP olarak yanlış olan her şeyin karşısında olacağız. Çiftçimizin de her zaman yanındayız.” şeklinde konuştu.  

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.