CHP’den 128 yardım kolisi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi, Ramazan ayı nedeniyle 128 koli yardım kolisini, belediyenin ‘İmece Platformu’na bağışladıklarını söyledi. Güngörmedi ayrıca 17 günlük tam kapanmada uygulanacak olan alkol satışı yasağının yanlış olduğunu belirtti. 

CHP’den 128 yardım kolisi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi, Ramazan ayı nedeniyle 128 koli yardım kolisini, belediyenin ‘İmece Platformu’na bağışladıklarını söyledi. Güngörmedi ayrıca 17 günlük tam kapanmada uygulanacak olan alkol satışı yasağının yanlış olduğunu belirtti. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Nisan 2021 Perşembe 06:12
CHP’den 128 yardım kolisi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi, partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, çeşitli konularda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güngörmedi, Edirne Belediyesi’nin, geçen sene başlattığı İmece Platformu’na, Ramazan ayı nedeniyle 128 koli erzak dolu koli bağışladıklarını belirterek;   “Ramazan ayı nedeniyle merkez ilçe başkanı olarak, Edirne Belediye’mizin geçen sene kurmuş olduğu ‘İmece’ teşkilatına 128 koli yardım kolisi bağışında bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Malumunuz 1 buçuk yıldır ülkemiz pandemiyle uğraşıyor. Orda durumda olan fakirleşti, fakir olan daha da fakirleşti. Biz bunun farkındayız. Bu nedenle CHP olarak genelde ve özelde il de ve ilçe de sürekli yardımlarda bulunmaya devam ettik. Biz, kolileri elden dağıtırsak, yayılım olabileceğini değerlendirerek, 128 koliyi belediyemizin ‘İmece’ ekiplerine kolileri bağışta bulunuyoruz.”dedi.

TAM KAPANMA EKEŞTİRİSİ

Pandemi nedeniyle gidilecek olan tam kapanmada bazı soru işaretlerinin hala giderilemediğini anlatan Güngörmedi; “Tam kapanma kararlarının, tam kapanma kelimesini, tam olarak karşılamadığını düşünüyoruz. Çoğu sektör açık, çoğu işçiler çalışmaya devam edecek. Süper marketler kapalı ama yereldeki süper marketler kapalı mıyız diye bize soruyor. Soru işaretleriyle dolu bir genelge çıkarttılar. Hiç kimse hiçbir şeyden haberdar değil. Biz de kendimizce yorumlamaya çalışıyoruz. Pandemi başladığından beri iyi süreç iyi şekilde yönetilmedi. İçkili yerlere destek verilmezken, set boyları insan doluydu, bunlar denetlemedi. Devletimiz küçük işletmelerde 500 büyük işletmelerde 750 TL kira yardımında bulundu, yeterli mi tabi ki de değil. Şöyle bir ayrım getirdiler bar, içkili lokanta gibi işletmelere teşvik ve destek verilmedi. Hepimiz, Müslüman’ız, hepimiz Türkiye’de yaşıyoruz. Ama bu ayrım neden. Biz bu ayrımı da anlamış değiliz. Vatandaşımızın hakkı var gidiyor başvuru yapıyor; “Sizin ki içkili lokanta size teşvik, destek ve kira yardımı çıkmadı’ deniliyor. Biz bunu hiçbir şekilde izah ediyoruz. Devlet vatandaşına el uzatacaksa, herkese eşit uzatmalı. Biz bu eşitliğin sağlanmadığını düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.

“BÜYÜK BİR HATA OLUR”

Tam kapanmada uygulanacak olan alkol satışı yasağı konusuna da değinen Güngörmedi; “Bir peynir bayiinde peynirde sütte satılıyor, TEKEL bayiinde sadece TEKEL ürünü satılmaz, bunu hepimiz biliyoruz. Büyük marketlerde de TEKEL ürünleri bölümü var. Yani açıksınız ama TEKEL ürünü satamazsın diyorsunuz. Küçük işletmeye de ‘sen TEKEL bayisin, seni kapıyorum.’ Eğer böyle bir şey olacak, bu büyük bir hata olur. Esnafımız en azından kapanmadan TEKEL ürünü haricinde ürünleri satmaya devam edelim istiyorlar. Bu da yasal haklarıdır. Herkes istediği gibi alkol kullanır veya kullanamaz. Nasıl, ‘128 Milyar Dolar Nerede Yazılı’ pankart Covid’i etkilemeyecekse, alkol tüketiminin de, Covid le ilgili olmadığı aşikar.” ifadelerini kullandı.   

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.