CHP’DEN MİTİNG ALANI ELEŞTİRİSİ

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı İl Merkezinde düzenlenen toplantıda  Başbakan’ın Edirne’de yapacağı mitinge değinerek, bu mitingin Selimiye yanında yapılmasıyla Edirne esnafına zarar verileceğini söyledi.

CHP’DEN MİTİNG ALANI ELEŞTİRİSİ

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı İl Merkezinde düzenlenen toplantıda  Başbakan’ın Edirne’de yapacağı mitinge değinerek, bu mitingin Selimiye yanında yapılmasıyla Edirne esnafına zarar verileceğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Haziran 2018 Cuma 13:36
CHP’DEN MİTİNG ALANI ELEŞTİRİSİ

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı il merkezinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda AK Parti’nin Edirne’de yapacağı miting ile ilgili konuşan Pekcanlı “CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye Saraçlar Caddesini vermeyen valinin üstelik Kadir gecesinin olduğu bir günde çevre esnaflarının zarar göreceği bir miting izninin neden verildiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” Dedi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı il merkezinde bir toplantı düzenledi. Burada konuşan Pekcanlı dört vekil ile birlikte Edirne’de yeni bir rekor kıracaklarını belirterek,”Bugünkü toplantımızın, benle alakalı bölümü iki tane. Pazar günü Edirne’de saat 13’de Selimiye meydanında Başbakanın mitingi olacak. O gün Kadir Gecesi olması nedeniyle Edirne’ye çok miktarda turist gelecek.

Bu nedenle Selimiye ve çevresi polis çemberinde olacak. Bu durumda çarşı esnaflarımız özellikle Arasta esnafı rahatsız olacak. Esnafın krizde olduğu bir zamanda CHP’ye verilmeyen alanlar Edirne valiliğince böyle turistlerin yoğun olduğu bir zamanda AK Partiye veriliyor.” Dedi.

AÇIK HAVA TOPLANTI YERLERİ

Edirne Valiliğinin 12.2 2018 tarihinde bütün siyasi partilere gönderdiği genelgede 2911 sayılı kanun kapsamında Edirne’de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerler, afiş ve pankartları asma yerlerinin nasıl olduğunu anlatan Pekcanlı, “ İstasyon meydanı 3500 m2’lik 14 bin kişilik alanı, ikinci yer Cuma Pazarı yanındaki otopark alanı 5 bin metre karelik alan 5 bin kişilik, açık hava toplantıları nedeniyle tahsis edilecektir. Edirne Valiliğinin Siyasi partiler ve STK’lara yolladığı yazı bu.

AK Partinin afişleri bastırdığında bir müracaatının olmadığını öğrendim. Biz daha önce Muharrem İnce geldiğinde mitingi Saraçlar Caddesinde yapmak istedik. Valilik burada hiçbir siyasi partiye miting izni verilmeyeceğini söyledi. Valilik bize miting için iki yer gösterdi. Yasa gereği ve güvenlik açısından bu iki alanın uygun olacağını belirtti.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye Saraçlar Caddesini vermeyen valinin üstelik Kadir gecesinin olduğu bir günde çevre esnaflarının zarar göreceği bir miting izninin neden verildiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Bir ikinci konu ise Kapıkule Gümrük kapısından Bulgaristan’a geçilen Tır Gümrük Pasaport sahasında “Türkiye İçin Oy Vakti” diye bir ilan var.

Bu ilanı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı astırmış. Bu afişler İpsala gümrüğünde de var. Edirne’de asılan afişlerde ise “Vakit Edirne vakti”  deniliyor. Bu çağrışımın daniskasıdır” dedi

SEÇİM KURULUNA BAŞVURDUK

Bu konu ile ilgili olarak Seçim Kuruluna başvuru yaptıklarını belirten Pekcanlı ”Bu afişlerin ülke genelinde olduğunu öğrendik. En çok gümrük kapısı olan illerden biri de Edirne. Biz bu konuyu seçim Kuruluna ilettik. Burada olduğu gibi kamu kurumu kaynaklarını nasıl kullanıyorlar. Daha önceki referandumda da daire müdürleri kendi bakanları geldiğinde restoranları kapatıp köy ve mahalle muhtarlarını siyasilerini yandaşlarını çağırarak her gece yemek verdiler. Kamuoyu bunu biliyor. Biz kamu kaynaklarının böyle kullanılmasından huzursuzuz.

Başta valimiz olmak üzere tüm kurumların bizlere adaletli davranmalarını bekliyoruz. Özellikle bu seçim öncesi bunu istiyoruz. Zira 24 Haziran sonrası bu adalet herkese lazım olacak.” dedi

.

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.