CHP’DEN ROMAN AÇILIMI

Edirne Valiliği tarafından, romanların ağırlıkla yaşadığı mahallelerde yapılması planlanan Çavuşbey ve Muradiye sosyal yaşam merkezi projelerinin roman vatandaşlara bir katkısı olmayacağını savunan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Bu projelerin yaklaşık maliyeti 4 milyon lira. Roman vatandaşlarımızın sosyal yaşam merkezi ve Kuran kurslarından önce, düzgün evlerde yaşamaya ihtiyaçları var. Elimizde bununla ilgili hazırladığımız projeler var. Buradan sesleniyorum, gelin hep birlikte buraya harcanacak parayla ev yapalım” dedi.

CHP’DEN ROMAN AÇILIMI

Edirne Valiliği tarafından, romanların ağırlıkla yaşadığı mahallelerde yapılması planlanan Çavuşbey ve Muradiye sosyal yaşam merkezi projelerinin roman vatandaşlara bir katkısı olmayacağını savunan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Bu projelerin yaklaşık maliyeti 4 milyon lira. Roman vatandaşlarımızın sosyal yaşam merkezi ve Kuran kurslarından önce, düzgün evlerde yaşamaya ihtiyaçları var. Elimizde bununla ilgili hazırladığımız projeler var. Buradan sesleniyorum, gelin hep birlikte buraya harcanacak parayla ev yapalım” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mart 2018 Perşembe 19:45
CHP’DEN ROMAN AÇILIMI

CHP İl Başkanı  Fevzi Pekcanlı  İl merkezinde  bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına  İl Genel meclisi Başkanı  Mehmet Geçmiş ve Gurup Sözcüsü  Erdal Akgün ‘de  katıldı. Pekcanlı  gündemindeki konular hakkında açıklama yaptı. Parti il merkezinde basın Toplantısı düzenleyen CHP İl Başkana Fevzi Pekcanlı,  gündemindeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ve gurup Sözcüsü  Erdal Akgün  ile birlikte toplantıyı gerçekleştiren Pekcanlı, ”Çok sık basın toplantısı yapan bir parti değiliz. İstiklal Marşının bestelenmesi gibi boş gündemlerle sizleri meşgul etmek istemedik. Birkaç gündem maddesi toplandıktan sonra toplantı yapmayı uygun gördüm. Her gün her şeye cevap vermek zorunda değiliz. Bu ay başında iki roman mahallemizi halkını ilgilendiren iki kararı ret edilmesi vardı. Bu kararlar; Çavuşbey mahallesi sosyal yaşam merkezinin incelenmesi sonucunda  Edirne Valiliği, Edirne İl Özel İdaresi, Edirne İl Müftülüğü, Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ortak projesini partililerimiz  ret ettiği projelerden biri bu. Diğer proje ise Muradiye Mahallesi Muradiye Camii Yaşam Merkezi Projesi. Partimiz İl Genel Meclisi üyelerince karşılığı olmadığı için bu konuda   ret kararı verildi.  Roman vatandaşlarımızın bu projeler öncesi çağdaş  evlerde yaşamaya ihtiyaçları var. Roman vatandaşlarımız güç koşullarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu insanlarımız hangi şartlarda yaşıyorlar, hastalandıklarında tedavi paraları var mı? Kaç roman vatandaşımız devlet kurumlarında çalışıyor?” dedi

“EDİRNE’NİN HER MAHALLESİNDE KURAN KURSU VAR”

Bu proje çatısı altında müftülüğü de işin içine alarak  proje gerçekleştirilmek istendiğini belirten  Pekcanlı, “Edirne’nin her mahallesinde kuran kursu var, bu iki roman mahallesinde seçim üzeri acele ile kabul ettirilmeye çalışılmasını doğru bulmuyoruz. İstenen projenin karşılığı da yok. Bu proje 4 milyona mal olacak. Biz bu parayla roman vatandaşlarımıza  neleri yapabileceğimizi  anlatmak için bu toplantıyı yaptık” dedi

“BU PARAYLA ROMAN VATANDAŞLARIMIZA EV YAPILSIN”

Roman vatandaşlar için yapmayı amaçladıkları bir artı bir 33 m2 evin maliyetinin  19 bin 500 lira olduğunu belirten Pekcanlı, “Bundan biraz daha büyük 64 m2 bir evin maliyeti  ise 29 bin 500 lira. Evler çağdaş ve prefabrik yapılar. Ben buradan AKP il Başkanı Akmeşe’ye  kentimizi yöneten bürokratlara sesleniyorum. Bu iki mahallede  4-6 yaş çocuklara kuran kursu verecekler . Buraları seçimlerde AKP seçim bürosu olarak kullanılacak. üstelik bu projenin parasal karşılığı da yok. Milli Emlak’tan  bu evlerin maliyeti çıkarılsın bu projeden  küçük ebatlı evlerden 205 ev çıkıyor. Bir Redwin büyük ebatlı  evlerden ise  135 ev yapılıyor. Ben CHP İl Başkanı olarak iktidar partisi ve diğer partiler ile  Valimize sesleniyorum. Bu parayı bırakınız kuran kursuna yatırmayı bu para ile ev yapalım mecliste iki roman vatandaşımız var. Bugüne kadar sustuk. Bu para ile  yapılan evler kime isterlerse  onlara verilsin. Biz CHP olarak her türlü desteği yapacağız. Bu proje için Milli Emlak’ten yer bulunsun biz CHP meclis üyeleri olarak buna destek vereceğiz. Yeter ki  bu karar çıkmış olsun. Edirne’de adım başı kuran kursu var. Biz partililerimizden bu konuda bilgi alıyoruz. İktidar parti temsilcileri gelsin el ele verelim roman vatandaşlarımıza bu evlerden yapılım. Bu arada roman dernek başkanlarımıza sesleniyorum; onların da neler yapıp yapmadığını çok iyi biliyorum, bu konuda  sosyal medya üzerinden CHP’ye saldırmasınlar bedeli ağır olur. İktidar partisi  il başkanı biz bu bütçeyi buluruz diyor. Belediye Meclisinde roman bir arkadaşımız var, TBMM’de roman bir milletvekilimiz var. Biz roman vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Böyle ucuz siyaset yapılmamalı.” Dedi

“ROMAN KURULTAYI YAPILACAK”

8 Nisan Pazar günü  İstanbul’da  Genel başkan Kılıçdaroğlu ve roman STK’ların başkanları ile   bir kurultay yapılacağın belirten. Pekcanlı, “ Biz de bu kurultaya katılacağız.. bir başka gündem maddesi de Edirne İl Özel İdaresi Yazı işleri Müdürlüğünden  İl Genel meclisi başkanlığına gönderilen yazıda İl Genel meclisinin tatil edilmesi  isteniyor. Böyle bir gündem olur mu?

Bizden böyle bir karar alınması talep ediliyor; bunun sebebi ne? İl Genel Meclisinde yapılacak işlerin ötelenmesi ve mart ayında yapılması düşünülen yerel seçimlerdir. Ben buradan diğer parti üyelerine sesleniyorum. Bizim üyelerimiz hiçbir ücret almadan görevini yapacak bu tatil talebi kabul edilmesin. Biz komisyon ücretlerini talep etmiyoruz:Buradan Edirne halkına sesleniyorum. Meclisin bir ay tatil edilmesi ilde yapılacak görevlerin bir ay ertelenmesi demektir Ülkemiz kanun hükmünde kararname ile yönetilmeye alıştı.biz meclisin tatil olmasını istemiyoruz”.

“İHALE   GECİKİYOR”

AKP İl Başkanı açıklamasında Edirne altyapısında asbesti boruların kullanıldığını söylediğini belirten  Pekcanlı; “ Bu doğru ilin altyapı sorunu olduğunu herkes biliyor. Edirne Belediyesi 4 Aralıkta ihale yaptı. Bugün 22 Mart. Güvenlik soruşturması nedeniyle bu ihale sonuçlanmadı. Neden? Sonuçlanmıyor ? Belediye üzerine düşeni yaptı. Acaba bu ihale neden sonuçlanmadı.  Belediye Başkanımız Recep Gürkan 2015 yılında DSİ ile bir protokol imzaladı. Bu protonda Süloğlu barajının suyu sağlıklı olmadığı için Kayalı Barajından  Edirne’ye yeni su nakil hattı çekildi. Ve arıtma tesis yapıldı. Belediye ili Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında protokol yapıldı. Bu projenin tahmini bedeli 70 milyon çıvarında.. Belediye bu bedeli 30 yılda eşit taksitle ödeyecek. İlyas Akmeşe bağış mı yaptı ki  biz suyu getirdik diyor. DSİ Bölge Müdüründen bu konuda açıklama bekliyorum. Bu işi yaptıran Edirne Belediyesidir Onların dediği gibiyse  ödeme yapılmasın  tesisi yaptırsınlar. Para alınmasın biz AKP hükümetine teşekkür edelim.  Bunu yerel seçimler için yapıyorlar. Biz parti olarak kurultayı tamamladık, tüzük kurultayımızı da yaptık şimdi seçimlere hazırlanıyoruz. İlçemizde 9 belediyeyi de kazanmayı hedefliyoruz. Bizde olmayan 4 belediye ile ilgili aday belirlemeyi seçim öncesi yapacağız. Tüzük Kurultayında birçok değişiklik yapıldı. Lalapaşa, Enez, İpsala ve Meriç belediye başkan adaylarımızı erken açıklayacağız. Merkez ile ilgili kararı Genel Başkanımız ilan etti onu açıklamak bana düşmez. Diğer ilçelerle ilgili değerlendirme daha sonra yapılacak” dedi

İl Başkanı Pekcanlı daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.