CHP’DEN TRAKYA ÇIKARTMASI

CHP Trakya Bölge toplantısı, Başta CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek  ile MYK Üyeleri,  Parti Meclis Üyeleri , Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli’nin tüm İl başkanları, ilçe Başkanları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Disiplin Kurulu Başkanları, İl ilçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları’nın katılımıyla dün Edirne’de yapıldı.

CHP’DEN TRAKYA ÇIKARTMASI

CHP Trakya Bölge toplantısı, Başta CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek  ile MYK Üyeleri,  Parti Meclis Üyeleri , Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli’nin tüm İl başkanları, ilçe Başkanları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Disiplin Kurulu Başkanları, İl ilçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları’nın katılımıyla dün Edirne’de yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Haziran 2021 Cumartesi 06:49
CHP’DEN TRAKYA ÇIKARTMASI

Edirne’de bir restorantta düzenlenen Trakya Bölge Toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin dört bir yanının karış karış gezdiklerini ve buralarda vatandaşı dinlediklerini dile getirdi. Ülkenin dört bir yanında yolsuzluk, yoksulluk, umutsuzluğun başını alıp gittiğini ifade eden Öztrak, hükümetin bu kötü gidişata sessiz kaldığını da dile getirdi.

Parti Sözcüsü Öztrak, Ülkeyi 19 yıldır yöneten kadroların evinde kavga başlayınca, evin reisinin elinden ipler kaçınca, suç örgütleriyle, mafyayla gayrimeşru ilişkilerinin yasak meyveleri birer birer ortaya dökülmeye başladığını idia ederek, şunları söyledi:

“Şimdi evin reisi, bu yasak mahsulü sahiplenmiyor. (Bunlarla kaybedecek zamanımız yok) diyerek sorumluluktan kaçmaya çalışıyor.

Demokrasilerde milletin iradesine saygı duymak esastır. Devleti yönetenlerin hesabını veremediği her lokma haramdır. Bugün bir suç örgütü lideri çıkmış açıklamalarda bulunuyor. AK Parti MYK üyesine çantayla para verdim diyor. MYK üyesi de konuyu üst makamlara atıyor. İçerde birbirlerine şantaj almış yürümüş durumda. Kibir hastalığına yakalanmış bir yönetim iflah olmaz. Milletin halini görmez, derdine derman hiç olmaz.

Bugün İçişleri Bakanı hakkında ciddi iddialar var. Bunlar AK Parti’nin iç işleri diyecek şeyler değildir. 10 bin dolar alan siyasetçinin adından başlanarak, bu bakana sorulacak çok sorular vardı. Bu iddiaların açıklığa kavuşturulacak yer TBMM’dir. Sayın bakan Türkiye Büyük Millet Meclisinde açılacak araştırma komisyonunda ifade vermek zorundadır. Bunların geçmişte örnekler çoktur. 25 yıl önce susurluk skandalı yaşanmıştır. Dönemin İçişleri Bakanı hemen istifa etmiş meclis bu olayın haftasında soruşturma komisyonu kurmuştur. Yine 1998’de bir devlet bakanı bir mafya babasıyla telefon konuşmaları ortaya çıkınca hakkındaki iddialar aydınlatılsın diye hem devlet bakanlığından hem de milletvekilliğinden istifa etmiştir. 1999’da Türk Bank ihalesine mafyanın müdahele ettiğinin ortaya çıkmasıyla, dönemin başbakanı ve hazinenin bağlı olduğu bakan meclis soruşturma komisyonuna gelip ifade vermişlerdir. Ama 25 yıl sonra şimdiki hükümet 3 maymunu oynuyor. Yargıda bu konuda sessizliğini koruyor. Bunlar nedir diye soramıyor. Devletteki çürümeden yargıda payını almıştır.

Diğer yandan bir istinaf mahkemesi başkanı kullandığı milyonluk arabayı savunmak için çıkıyor ve 4 hakimden birindeki araçlar benim aracımdan daha pahalı diyor.

MİLYONLUK ARAÇLARA BİNEN HAKİM VE SAVCILAR ARAŞTIRILSIN

Hakimlerimizin cüzdanları ile vicdanları arasında elbette sıkıştırılmaması gerekli. Ama, milyonluk arabalara binen hakim ve savcılar varsa, geceliği on binlerce liralık otellerde tatil yapanlar varsa bunlar da titizlikle soruşturulmalıdır. Bu milyonluk araçların sahibi hakim ve savcılar kimlermiş? Hakim ve savcıların dörtte birine bu suyun gözü nereden geliyormuş? Bunlar ortaya çıkarılmalıdır. Gereği de derhal yapılmalıdır. Şunu kimse unutmasın, sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner. Bugün hesap vermeye zamanımız yok diyenler, yarın sandıkta millete hesabı verirler.”

CHP KADROLARI HAZIR, GETİRİN SANDIĞI

CHP Kadrolarının Türkiye’ni en ağır krizlerden çıkarabileceğini de hazır olduğunu ifade ederek, “Bizim kadrolarımız göreve hazır. Şu anki hükümet ülkeyi yönetemiyor. Yapılacak tek şey var, getirin sandığı. CHP iktidarında kurulacak Halil İbrahim sofrasında herkese yetecek yer var. Yeter ki adalet olsun, yolsuzluk olmasın.

Biz ülkemizi üç yeni dediğimiz, yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolar eliyle ve dört ayaklı bir stratejiyle ayağa kaldıracağız. Hukuk devletini, demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını yeniden ayağa kaldırmak, can ve mal güvenliğini sağlamak var. Biz yepyeni ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistemle, dünyaya örnek bir demokrasiyle, Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Küresel pazarlarda yarışma gücümüzü, üretimimizi ve gelirimizi artıracak politikalar uygulayacağız. İşsizliği azaltacak, katma değeri artıracak, yepyeni bir büyüme anlayışını hayata geçireceğiz. Artan refah ve gelirin adil paylaşılması var. Büyümeden ve refahtan tüm vatandaşlarımız yararlanacak. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek konuşmada, şu anki hükümet sistemiyle adaletsizlikle mücadele edilemeyeceğini savunarak,”Türkiye’nin saygınlığını ve itibarını yok eden bir saray hükümetiyle başbaşayız. Biz bu tabloyu değiştireceğiz.CHP iktidarında adaetsizlikleri kaldıracağız. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında mutlaka cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise Türkiye'nin yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu aktararak refahı artıracak, ekonomiyi güçlendirecek, enflasyonu düşürecek, yatırımı artıracak, dış kaynak finansmanı ucuzlatacak, zenginleştirecek, hakça bölüştürecek, demokrasi çıtasını yükselteceklerin CHP kadroları olduğunu ifade etti. Pandemi nedeniyle şu anda mevcut yöneticilerle toplantıyı yaptıklarını ifade eden Salıcı, “Dış politikada hergün azarlanan bir Türkiye’ye ihtiyacımız yok. Grurlu onurlu tarihinden gelen ağırlığı yönetecek bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Bu Türkiye’yi kuracak olan da CHP ve CHP teşkilatlarıdır” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak yapıldı. Toplantıya, CHP Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.