CHP’li Fevzi Pekcanlı’dan erken seçim yorumu, “FIRSAT AYAĞIMIZA GELDİ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı almasından sonra bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Fevzi Pekcanlı toplantıda “24 Haziran CHP iktidarı Türkiye’ye hayırlı olsun.” Dedi.

CHP’li Fevzi Pekcanlı’dan erken seçim yorumu, “FIRSAT AYAĞIMIZA GELDİ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı almasından sonra bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Fevzi Pekcanlı toplantıda “24 Haziran CHP iktidarı Türkiye’ye hayırlı olsun.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Nisan 2018 Perşembe 20:28
CHP’li Fevzi Pekcanlı’dan erken seçim yorumu, “FIRSAT AYAĞIMIZA GELDİ”

24 Haziran’da erken seçime gidileceği kararının alınmasından sonra CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 19 Nisan Perşembe günü bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda iktidarı ağır bir dille eleştiren Pekcanlı “Kaptı kaçtı seçimi. Ülkemizi yönetemez hale geldik. Vakit geçtikçe yönetemezliğimizi halk daha fazla hissedecek. Ekonomik kriz derinleşti. Vakit geçtikçe derinleşen ekonomik kriz çöküşe dönüşecek. Halkın canı yanıyor. Vakit geçtikçe daha fazla yanan halk bizden hesap soracak. Toplumsal muhalefet film izle güçleniyor. Vakit geçtikçe güçlenen muhalefet bizi alaşağı edecek. Tabanda ittifak ettik ama ittifak tabanda tutmadı. Vakit geçtikçe tabanın baskısı tavanda yaptığımız ittifakı da çatlatacak. OHAL artık kabak tadı verdi. Vakit geçtikçe OHAL’i daha fazla sürdüremez hale geleceğiz. En iyisi bunlar olmadan biz koltuğu kapıp kaçalım dediler. Erken seçimi baskın seçime çevirdiler. 1 buçuk milyon ortaöğretim çocuğumuzun gireceği YKS üniversite sınavını bile düşünmediler. Bir hafta bile daha beklemeye tahammül göstermeden kaptı kaçtı yapmaya kalkıştılar. Zaten ne zaman halkımızı ve çocuklarımızı düşündüler. Cumhurbaşkanı seçeceğiz ve yeni sisteme geçeceğiz ama Cumhurbaşkanlığı adaylığının nasıl olacağına dair uyum yasalarıyla, bakanlar kurulu devre dışı bırakan yeni sisteme geçişe dair uyum yasaları bile ortada yok. Akıllarınca bulanık suda balık avlayacaklar. Ama kaçış yok halkımız koltuk sevdalılarına gereken dersi verecek. Koltuğu kapıp kaçmaya çalışanlar kaybedecek. Demokrasi kazanacak, Cumhuriyet kazanacak, kardeşlik kazanacak, ülkemiz kazanacak, halkımız kazanacak yani biz kazanacağız. Ey memleket sevdalısı halk ışığı dostlar, işte aradığımız fırsat ayağımıza geldi. Ya kurtulacağız, ya kurtulacağız. 24 Haziran CHP iktidarı Türkiye’ye hayırlı olsun.” Dedi.

HALK 24 HAZİRAN’DA MEVCUT İKTİDARA GEREKEN DERSİ VERECEKTİR

Kimisine göre erken seçim, kimisine göre olağanüstü seçim, kimisine göre kaptı kaçtı seçim adını siz koyun diyen Pekcanlı  “Bir önceki gün Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamasından sonra bir yarım saat içerisinde yaptıkları toplantıdan hemen 24 Haziran kararını aldılar. Sanki kimsenin hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi, daha önce hiç konuşulmamış gibi insanları da aptal yerine koyarak önce Devlet Bahçeli’ye bir açıklama yaptırdılar hemen akabinde bir görüşme sağlayalım dediler. Yarım saatlik bir görüşmeden sonra da hemen 24 Haziran tarihini koydular. Biz CHP’nin Edirne örgütü olarak referandumdan gelen mevcut yönetimimizin de tecrübesiyle bu seçime hazırdık zaten. 24 Haziran tarihi bizim de beklediğimiz bir tarih değildi. Demek ki hakikatten bu baskı onları yıldırdı. Halk 24 Haziran’da mevcut iktidara ve yanındaki yavru iktidara gereken dersi verecektir.” Dedi.

HERKES SEÇİME HAZIRIZ DİYEBİLİR AMA BİZ GERÇEKTEN HAZIRIZ

 CHP olarak bütün örgütleriyle bu seçimlere hazır olduklarını belirten Pekcanlı “Sandık güvenliğiyle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Daha önce referandumda da biz bunu yaşadık. 934 sandıkta yüzde 70 hayır oyuyla 934 sandıkta sıfır hatayla biz referandum seçimini atlatmıştık. Ama gördük ki YSK’yı atlayamadık, hırsızlığı atlayamadık, bu yüzden ciddi bir çalışma içindeydik. Biz bu ciddi çalışmanın içindeyken böyle bir karar alındı. Bu seçimde hukukçulardan oluşan bir kurul oluşturduk. Edirne’mizin çok değerli avukatları var bu işin içinde. Her okula seçim sırasında gönüllü avukatlarımızdan oluşan bir çalışma ordusu hazırlıyoruz. Metin Kıray, Coşkun Molla, Mustafa Yüksel, Engin Yağcı, Mehmet Ali Önder gibi isimlerden oluşan bir kurul kurmuştuk. Seçim boyunca gelecek bütün delegeleri yorumlayacak bir kurul hazırladık. Herkes seçime hazırız diyebilir ama biz gerçekten hazırız. Adayımız her kim olursa olsun CHP’nin Türkiye rekorunu Edirne’de kırma hedefimiz var. CHP olarak ittifak görüşmeleri yapılıyor. AKP’nin MHP ile İttifak olması normalse CHP’nin de ittifak görüşmeleri yapması anormal değildir. Biz hep ön seçimle aday belirlemeyi uygun görmüştük. Yine ön seçimin arkasındayız ama takvim bu kadar sıkışık olunca genel merkezin alacağı karara bütün örgütlerimiz saygı duymalıdır.” Diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda CHP olarak valiliğin yaptığı programa katılmayacaklarını belirten Pekcanlı bütün CHP’lileri 11:30’da Edirne İl Başkanlığının olduğu binaya davet etti. CHP Buradan hareketle kendi çelengini saat 11:30’dan sonra koyacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.