“CHP’NİN ADAYLARI BELLİDİR!”

CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Edirne İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında, “Aslında bizde CHP’liyiz, biz de daha önce CHP’de görev yaptık, diye oy istemeye çalışan adaylar var. Kulağımıza geliyor. CHP’nin adayları CHP’nin logosu altında, kurumsal kimliği altında aday gösterilen kişilerdir.” dedi.

“CHP’NİN ADAYLARI BELLİDİR!”

CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Edirne İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında, “Aslında bizde CHP’liyiz, biz de daha önce CHP’de görev yaptık, diye oy istemeye çalışan adaylar var. Kulağımıza geliyor. CHP’nin adayları CHP’nin logosu altında, kurumsal kimliği altında aday gösterilen kişilerdir.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Mart 2019 Cumartesi 09:18
“CHP’NİN ADAYLARI BELLİDİR!”

CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İl Başkanlığı’nda bir dönem daha belediye başkanlığına aday olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Merkez İlçe Başkanı Nedim İşcan’ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, burada yaptığı açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Edirne’den rekor oy beklentilerinin olduğunu söyledi. 

“REKOR BİR OY BEKLENTİMİZ VAR”

CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, seçim çalışmalarına destek vermek üzere Edirne’yi ziyaret ettiklerini belirterek, “Edirne iyi bir durumda. Geleneksel olarak CHP oylarının yüksek olduğu bir ilimiz. Üzerine Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla kendimizi vatandaşa daha iyi anlatma imkanı bulduğumuz bir ilimiz. Dolayısıyla bizim Edirne’de seçimi kazanmak gibi bir sıkıntımız yok. Edirne’den beklentimiz seçimi kazanmak değil. Edirne’den beklentimiz, bu yerel seçimlerde Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın ve ilçe belediye başkan adaylarının rekor bir oyla seçimi kazanmaları. Rehavet içinde değiliz ama özellikle Edirne’den rekor bir oy beklentimiz var. Bunun için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırıyoruz. Belediye başkanımız seçilip mazbatasını alana kadar da bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“VARLIKTAN KUYRUK DOĞDUĞUNU HİÇ GÖRMEDİK”

Salıcı, Türkiye sağının genelde ekonomi üzerinden politikalar geliştirdiğini söyleyerek, “Ekonomiyi büyüteceklerini, Türkiye’de refahın artacağını, ülkenin zenginleşeceğini söylerler. AK Parti de 2002 yılında bir ekonomik krizin üzerine iktidar oldu. Benzer söylemleri kullandı. Daha sonraki dönemlerde Türkiye bir model ülke oldu, dediler. Orta Doğu’da bizden habersiz yaprak bile kıpırdamıyor, dediler. Biz dünyanın büyük liderleri ile birlikteyiz, baş edebilecek durumdayız, dediler. Birçok şey dendi. Bugün gelinen noktada, Türkiye’de 2002’de AK Parti’nin iktidar olduğu dönemde yaşanan ekonomik krizden, çok daha ağır bir ekonomik krizin içinde bulunduğu gerçeğidir. Kendi uçağımızı yapmayı bırakın, tank palet fabrikamızı Katarlılara satıyoruz. Bunu da meydan meydan dolaşarak anlatma gereği duyuyor, Sayın Cumhurbaşkanı. Türkiye’de AK Parti’nin ortaya koymaya çalıştığı ekonomi hikayesi, son 1 yılda ortaya çıkan yüzde 45 elektrik, yüzde 37 doğalgaz faturalarındaki artışla nihayetlenmiş oluyor. Dün Milletvekili bir arkadaşımızın vermiş olduğu soru önergesiyle ilgili, resmi yapılan bir açıklama var. 20 milyona yakın abonenin, doğalgaz ve elektrikte iptal edilmiş, faturalar ödenemediği için. Şimdi gelmiş olduğumuz noktada, Türkiye’de kuyruklar var. Bu kuyruklara, varlık kuyruğu adını veriyorlar. Biz tabii şimdiye kadar, varlıktan bir kuyruk doğduğunu görmedik. Zannedersiniz ki insanlar; araba, lüks konut için sıraya giriyor. Varlıktan kuyruk doğduğunu görmedik ama yalanın kuyruklusunu gördük. Ortada böyle bir tablo var. Bu seçimi bir yerel seçim olmaktan çıkararak bir genel seçim ortamına sokma çabası içinde iktidar. Türkiye’nin gerçeği; işsiz kalan insanlar, konkordato ilan eden firmalar, iflas eden ama iflas ettiğini söyleyemeyen iş dünyası, işsizliğin 4,3 milyona ulaşmış olduğu Türkiye ve her geçen gün sıkıntıların daha da arttığı bir Türkiye. Bunun üzerine iktidar nelerden bahsediyor? Bu tabloyla ilgili hiçbir şey söylemiyor. ” ifadelerini kullandı.  

“CHP’NİN ADAYLARI BELLİDİR”

Salıcı, bazı kişilerin CHP’de daha önce çalıştığını söyleyerek oy istediğini duyduklarını ifade ederek, “CHP’nin yaptığı çalışmalar; İYİ Parti ile yaptığı işbirliğinden ve bunu sağda ortaya koyduğu olumlu geri dönüşler ve sinerjilerden faydalanmaya çalışan; ‘Aslında bizde CHP’liyiz, biz de daha önce CHP’de görev yaptık’ diye oy istemeye çalışan adaylar var. Kulağımıza geliyor. CHP’nin adayları CHP’nin logosu altında, kurumsal kimliği altında aday gösterilen kişilerdir. Bugün itibariyle seçime CHP’nin altı oku altında giriyor musunuz, girmiyor musunuz? CHP’nin adayları bellidir. O yüzden yurttaşlarımızı CHP’nin adaylarına; partilerinin adaylarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.