ÇİFTÇİ’DEN, ÇETİN’E CEVAP “2 KEZ ÇAĞIRDIK, GELMEDİLER”

Şehit Polis Memuru Nefise Çetin Özsoy’un babası Süleyman Çetin geçtiğimiz gün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne Şehit Aileleri tarafından üyelik kaydının yapılmadığını ve hiçbir faaliyete davet edilmediğini söyleyerek; dernek tarafından dışlandığını ifade etmişti. Söz konusu ifadelere cevap veren Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Çetin ailesini 2 kez üyelik kaydı için derneğe davet ettiklerini ancak kendilerinin davete icabet etmediğini belirterek, “Zorla dernek üyesi yapamam ki.” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ’DEN, ÇETİN’E CEVAP “2 KEZ ÇAĞIRDIK, GELMEDİLER”

Şehit Polis Memuru Nefise Çetin Özsoy’un babası Süleyman Çetin geçtiğimiz gün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne Şehit Aileleri tarafından üyelik kaydının yapılmadığını ve hiçbir faaliyete davet edilmediğini söyleyerek; dernek tarafından dışlandığını ifade etmişti. Söz konusu ifadelere cevap veren Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Çetin ailesini 2 kez üyelik kaydı için derneğe davet ettiklerini ancak kendilerinin davete icabet etmediğini belirterek, “Zorla dernek üyesi yapamam ki.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Eylül 2019 Salı 09:48
ÇİFTÇİ’DEN, ÇETİN’E CEVAP  “2 KEZ ÇAĞIRDIK, GELMEDİLER”

Şehit Polis Memuru Nefise Çetin Özsoy’un babası Süleyman Çetin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Edirne Şehit Aileleri tarafından dışlandığını ve derneğe tahsis edilen aracı Dernek Başkanı Faruk Çiftçi’nin özel işleri için kullandığını iddia etmişti. İddialara yazılı açıklamayla cevap veren Dernek Başkanı Çiftçi, Çetin ailesini üyelik için 2 kez derneğe davet ettiklerini ancak bir geri dönüş alamadıklarını belirtti. Çiftçi ayrıca derneğe tahsis edilen aracın kullanımının Yönetim Kurulunca belirlendiği ve Denetim Kurulunun kontrolünde olduğunu da ifade etti.

“BU AÇIKLAMA, YETKİLİLERE BÜYÜK BİR NEZAKETSİZLİK”

Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, konu şehitler olunca Edirne’de bulunan tüm yetkililerin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, “Şehitlerimiz ve Şehitliklerimiz için ne yapsak azdır. Şehit Babamız yalnız kaldığını ve dışlandığını söylüyor. Bu Valimize, Tugay Komutanımıza, İl Jandarma Komutanımıza ve İl Emniyet Müdürümüze büyük bir nezaketsizlik. En azından rahmetli Vali Fahri Yücel’den bu yana Şehit ve Gazi yakınlarımızla bu kadar yakından ilgilenen, alakadar olan yöneticilerin olduğu başka bir dönem olmamıştır. Her ailemizle bire bir ilgileniyorlar, acı tatlı her anlarında tüm mensuplarımızın yanında oluyorlar. Belediye Başkanımız göreve başladığı hafta Yeni Şehir Mezarlığına Şehitlik açtı; bütün Şehit kabirlerini bakıma alarak bayrak direklerine kadar yeniledi. Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu bizzat çalışmaların başında hazır olarak her yıl 18 Mart haftası başlamadan,  Ramazan ve Kurban Bayramı arefesi ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü öncesi tüm şehit kabirlerinin çiçeklerini, bayraklarını yenileyerek ziyaretlere hazır hale getirdi. Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır Edirne Asker Hastanesi Şehitliğinin yapımında dernek üyelerimizle geceli gündüzlü çalıştı. Bu onlara da büyük nezaketsizlik.” dedi.

“ÇETİN AİLESİNİ 2 KEZ DAVET ETTİK, GELMEDİLER”

Şehit Aileleri Derneği tarafından dışlandığını ifade eden Çetin’in, hiç derneğe gelmediğini söyleyen Çiftçi, “Şehit Aileleri Derneği tarafından dışlandığını iddia ediyor. Derneğe hiç gelmedi ki dışlansın. Mayıs 2018 tarihinde Şehit ve Gazı yakınlarından Aktif Dernek Üyesi olmayan aileleri tespit ederek tamamına yönetim kurulu olarak üye olmaları için çağrı yaptık. Davetimize icap eden 21 ailemizden üye kaydı yaptık. Kasım 2018 tarihinde Üyelik kaydı olmayan ailelere ikinci defa üye olmaları için yönetim kurulu olarak çağrı yaptık. Davetimize icap eden 12 ailemizden daha üye kaydı taptık. Her ikisinde de Çetin Ailesini de davet ettik. Gelmediler. Mayıs 2019 tarihinde Yönetim Kurulu Üyemiz ve Şehit Kardeşi Ayşe Orak Şahin ve Eşini, Şehit Ailemizin evine gönderdim. Dernek Üyelik Formunu da hazırlayarak kendisine teslim etmelerini ve imzalayarak Derneğe getirmesini rica ettim. Annemizle birlikte Üyelik kayıtlarını tamamlanması için üyelik müracaatı olması lazım. Başka türlü üye yapma şansımız zaten yok. Mayıs 2019’dan bugüne kadar gönderdiğim formları dahi imzalayıp getirmedi. Zorla dernek üyesi yapamam ki.” ifadelerini kullandı.

“ARACIN ASLINA UYGUN KULLANILIP KULLANILMADIĞI DENETİM KURULUNUN KONTROLÜNDE”

Dernek aracıyla ilgili iddialara da cevap veren Çiftçi, “Dernek aracının nasıl ve nerede kullanılacağı Dernek Genel Kurulunda tüm üyelerin oybirliğiyle karara bağlandı. Genel Kurulun aldığı karara göre; Yönetim Kurulu tarafından görevlendirmesi yapıldı. Uygun kullanılıp, kullanılmadığı da Denetim Kurulunun kontrolündedir. Aksine hareket etmek esasında imkansızdır. Şehir içinde ve şehir dışında görevlendirmeler Karar Defterinde kayıt altındadır.  Biz kaza ve kadere inanan insanlarız. Ne zaman, nerede kimin başına ne gelecek Cenabı Hak bilir. Dernek önünde park halinde duran araca karşı taraf çarptı. Giderlerin tamamı karşı tarafın Sigorta Firması tarafından ödendi.  Aracın tamiratı bizim istediğimiz yerde değil Sigorta Firmasının anlaşmalı olduğu yerde usulüne uygun yapıldı. Karşı tarafın Sigorta Firması tarafından hasar bedeli usulüne uygun ödendi. Dernek tarafından hiç bir harcama yapılmadı.” şeklinde konuştu.

“SONUÇ OLARAK ŞEHİT BABAMIZIN BİR SIKINTISI VAR VE ÇÖZÜLMESİ ELZEM”

Çiftçi açıklamasının sonunda ise şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ve benzeri günlerde yapılan etkinliklere ve Resepsiyonlara kimlerin hangi usule göre davet edildiği benim bildiğim bir konu değil. Sonuç olarak şehit babamızın bir sıkıntısı var ve çözülmesi elzem. Derneğimize buyursun gelsin. Üzerimize düşeni fazlasıyla yaparız.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.