Gelecek Partisinden, iktidara ‘ekonomi’ eleştirisi 

Gelecek Partisi Kurucu üyelerinin ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, dün Edirne’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Edirne Çıkartması yapan Gelecek Partisi’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, hükümetin ekonomi programını eleştirerek, “Yüksek enflasyonlu ülkeler sıralamasındaki yerimiz utanç verici” dedi.

Gelecek Partisinden, iktidara ‘ekonomi’ eleştirisi 

Gelecek Partisi Kurucu üyelerinin ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, dün Edirne’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Edirne Çıkartması yapan Gelecek Partisi’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, hükümetin ekonomi programını eleştirerek, “Yüksek enflasyonlu ülkeler sıralamasındaki yerimiz utanç verici” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Eylül 2021 Çarşamba 06:33
Gelecek Partisinden, iktidara ‘ekonomi’ eleştirisi 



Gelecek Partisi heyeti dün kentte bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. 
Gelecek Partisi Kurucu üyelerinden Yolsuzluk ile Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyon Başkanı, Şenol Gürşan, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri  Ayşe Tülin Dinçeli, Aynur Algül, Murat Özden, Gelecek Partisi Kurucuları Mehmet Nuri Görenoğlu ve Recep Varol’dan oluşan heyet, dün Edirne Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği, Ediren Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. 
Edirne Basınıyla da bir araya gelen heyet, adına konuşan Gelecek Partisi Kurucu üyelerinden Yolsuzluk ile Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyon Başkanı, Şenol Gürşan, partilerinin 12 Aralık 2019 günü 152 kurucusuyla kurulduğu ve genel merkez teşkilatlanmasını tamamlayarak illerde teşkilatlanmaya bir taraftan da kongrelerini yapmaya başladıklarını dile getirdi 
Seçime girme şansını elde ettiklerini de hatırlatan Gürşan, “Gelecek Partisi kurulduğu günden bu yana Türkiye de siyasi partiler anlamında pek çok ilklere imza attı. Politika izleme kurullarının oluşması bunlardan bir tanesi. Tüm muhalefet partilerinin ısrarla altını çizdiği ama ilk defa Gelecek Partisi tarafından kitapçık halinde bastırılan basınla paylaşılan güçlendirilmiş parlamenter sistem önerimiz diğer bir ilk. Geçen Şubat ayında temiz siyaset belgesini açıklayarak ülkede yolsuzlukların önüne geçmek için neler yapılması gerektiğini basın önünde halkımıza açıkladı. Saha ziyaretlerimizi gerçekleştiyoruz STK'ları çiftçi kuruluşlarını esnafımızı ziyaret ediyoruz” dedi.
İKTİDARA EKONOMİ ELEŞTİRİSİ
Gelecek Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota da, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin Temmuz ayında açıklanan %18,95’lik enflasyonu ile dünyada 200’e yakın ülke arasında en yüksek enflasyonu olan 17’inci ülke sıralamasından 13’üncü ülke sıralamasına yükseldiğini hatırlattı. 
Rota, açıklamasına şöyle devam etti:
“Bu utanç tablosunda Afganistanı görmememizin nedeni Afganistanda bile enflasyonun 2020 yılında %5,61 olması. Burada 13. olmamız kötü olsa da dünyada hala yüksek enflasyon sorunu yaşayan büyük ve kalabalık ülke pek kalmadığını da eklemek gerekir. Böyle bakınca Türkiye dünyada nüfusu 50 Milyonun üstünde olan enflasyonu en yüksek 3.ülke konumunda. Üstümüzde sadece İran ve Etiopya var.
Sözde faize karşı olan bu hükümet Türkiye’yi dünya faiz liginde ise 8.sıraya çıkardı. Nüfusu 50 Milyonun üstünde olan ülkeler arasında ise Türkiye sayelerinde dünya şampiyonu haline geldi.
Gelecek Partisi olarak ekonomideki önceliğimiz enflasyonla gerçek bir mücadeledir. Enflasyonun kaybedeni sabit ve dar gelirlilerdir. Örnek vermek gerekirse son 1.5 yılda birikimli TÜİK enflasyonu %24 iken, Gıda  %32.5, İşlenmemiş gıda %36.7 arttı. Pirinç %35.6, Un %34.5, Ekmek %31.5, Dana eti %39, Tavuk eti %69, Yumurta %48, Margarin %82, Ayçiçek yağı %79 arttı. Hepsi TÜİK verileri.
Dolayısıyla vatandaşlarımızın enflasyonla gerçek mücadele edecek kadrolara destek vermesini istiyoruz.
Enflasyonun sebebinin faiz olduğuna , döviz fiyatının döviz satarak düşeceğine inanan bir akıl Türkiye'nin rezevlerini tüketti. Bu kötü yönetim nedeniyle Türkiye'nin ekonomik ve siyasal güvenlik kalkanları inmiş vaziyette. Bu kötü yönetim nedeniyle 2002 yılında kişi başı milli gelirimiz Bulgaristan'ın 1.5 katı iken şimdi Bulgaristan bizden 1.5 kat daha zengin hale geldi.
Kişibaşı 8.600 dolara düşen gelirimizin dağılımı da kötü. Türkiye’de ilk %20 gelirin neredeyse yarısını alıyor. Türkiye de en fakir %20 ise Bangladeş düzeyinde yaşam sürüyor.
Gelecek Partisi olarak enflasyonu %5'in altına indirip, Türkiye'nin bozulmuş itibarını düzeltecek ve gelir dağılımını düzelteceğiz.”
Açıklamaların ardından Gelecek Partisi heyeti kentteki ziyaretlerine devam etti.
Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.