CİNAYET GİBİ KORONA TAKİBİ!

Edirne Valiliği tarafından dün Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen konferansta Covid-19 süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Muhtarlar ve imamların da katıldığı konferansta konuşan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Demirel, kolluk kuvvetleri adına pandemi kurulunda görev yaptıklarını belirterek, “Valimiz Ekrem Canalp, korona virüs ilimizde çıktığı andan itibaren, korona vakalarını bir cinayet vakasıymış gibi takip etmemizi istedi.” diyerek; filyasyonda yakalanan başarılı grafiğin de ipucunu vermiş oldu.

CİNAYET GİBİ KORONA TAKİBİ!

Edirne Valiliği tarafından dün Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen konferansta Covid-19 süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Muhtarlar ve imamların da katıldığı konferansta konuşan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Demirel, kolluk kuvvetleri adına pandemi kurulunda görev yaptıklarını belirterek, “Valimiz Ekrem Canalp, korona virüs ilimizde çıktığı andan itibaren, korona vakalarını bir cinayet vakasıymış gibi takip etmemizi istedi.” diyerek; filyasyonda yakalanan başarılı grafiğin de ipucunu vermiş oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ağustos 2020 Çarşamba 09:35
CİNAYET GİBİ KORONA TAKİBİ!

Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonunda dün Edirne Valiliği tarafından düzenlenen ‘Covid-19’ konulu konferansa; Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Onur Çakar, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Demirel, 37 köy ve 24 mahalle muhtarı ile imamlar katılım gösterdi. Konferansta; Covid-19 süreci, ilimizde yürütülen çalışmalar, filyasyon ekibinin takip süreci hakkında bilgiler verilirken; muhtarlara da korona virüs salgını sürecinde daha etkin çalışmaları görevi verildi.
 

"HERKES CANLA BAŞLA ÇALIŞMALI"

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Doktor Onur Çakar, konuyla alakalı, "Burada toplanmamızdaki amaç Edirne ilindeki uygulanan pandemi yönetimi hususunda karantinaya alınan apartman, site, hane denetlenmesinin nasıl, ne şekilde yapılacağı. Sizlerin üzerine düşen sorumluluklar nelerdir, buna neden gerek var, bu konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Bunda da pandeminin ilk başladığı günlerden beri sayın valimizin önderliğinde yapıyorduk. İl sağlık müdürlüğü ve il emniyet müdürlüğü olarak bu işe sarıldık. 7 gün 24 saat doğrudan denetimlerimiz oldu. Çalışmalarımız gerek kriz masası, gerek kolluk kuvvetleri, il özel idaresi, valilik, belediye ve sizlerinde dahil olmasıyla bu süreç içinde herkes canla başla çalışmaya devam etti.

14 Ağustosta İç İşleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü tarafından bir yazı yayınlandı. Bu yazıda 30 Temmuz tarihli genelgeye atıfta bulunuldu. İlgi Genelgemizin 2'nci maddesi ile "İzolasyona tabii tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerine birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi." talimatı bildirilmiştir. Öte yandan, evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşlarımızın, acil işlerini gerekçe göstererek evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları tespit edilmiştir. Bunun önüne geçilmesi amacıyla;

İlgili birimler arasında koordinasyon tesis edilerek, Covid 19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının, elektronik imkanlarda dahil olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanması.

Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde "Mahalle Denetim Ekiplerinin" oluşturulması.

Bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin ve kolluk personelinin görevlendirilmelerinin sağlanması,

HIFZISSIHHA KANUNU

Yapılan her türlü bilgilendirmeye karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasının yanı sıra konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin TCK' nın 195'inci maddesi uyarınca gerekli adli işlemlerin başlatılması gerekmektedir.

Bu kurallara uymadığımız taktirde Edirne'mizde yürüttüğümüz bu başarılı Covid-19 politikasını devam ettiremeyiz. Coronayı küçümsemeyin." ifadelerini kullandı

HER MAHALLEDE PANDEMİ KURULU KURULACAK!

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Demirel, "Ülkemizde 10 Mart günü görülen ilk vakadan itibaren Pandemi Kurulu kuruldu. Sayın valimizin isteği üzerine corona vakaları ilimizde çıktığından beri, corona vakalarını bir cinayet vakasıymış gibi takip etmemizi istediği için Onur Hocamızla Pandemi Kurulunda yer aldık. Yaklaşık 5 aydır karantina işlemlerini ve corona vakalarını takip ediyoruz. İlimizde yaklaşık 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 200 e yakın apartmanımızı karantinaya aldık. Bu tarihe kadar karantina işlemlerini İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü olarak birlikte yürütüyorduk. İller İdaresinin 14 Ağustosta gönderdiği talimata göre artık mahalle muhtarlarımız, azalarımız, diyanet görevlilerimizle birlikte oluşturulacak kurullarla bu işlemlerin yapılması kuralı geldi. Maalesef Sağlık Bakanımızın da söylediği üzere artış bekleniyor. Ondan dolayı her mahallede kurullar kuracağız. Her mahallemizden bir muhtar ve iki tane azamızı görevlendirmek istiyoruz. Bununla ilgili zaten size il özel idaresinden talepte bulunduk. Aynı şekilde Diyanet İşlerinden de 2 tane görevli isteyeceğiz. Onlarla birlikte karantinaya aldığımız apartmanları denetlemek istiyoruz. Bu denetleme işlemini yaparken eldivenlerimiz ve maskelerimizle aşağıdan zile basarak evde olup olmadıklarını kontrol edeceğiz. Bunlara uymayanlara hem adli hem idari işlem uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

"EMNİYET KADAR YETKİLİ VE GÖREVLİSİNİZ!"

Vali Yardımcısı Ali Uysal, "Edirne'de düğün, dernek, kına, mevlütlere bir kısıtlama getirmedik. Edirne bilinçli insanlar sayesinde covid vakalarında iyi bir konumda. Bizim sizden istediklerimiz emniyet ve sağlık ekipleriyle birlikte çalışarak sosyal mesafenin korunmasına, maske takılmasına özen gösterilmesi. Tedbirlerimizi artık sağır sultan biliyor. Covid-19 a karşı önlem almak için 3 kural var. Maske, sosyal mesafe ve hijyen. Bakanlığın yeni talimatlarına göre siz muhtarlarımız da emniyet kadar yetkili ve görevlisiniz. Size yardımcı olmayan herkesle ilgili tutanak tutmalısınız. Değerlendirmeleriniz doğrultusunda bana bilgi verilirse ben gereğini yaparım. Kontrol edilemeyen organizasyonlar olduğu zaman 112 yi arayın. Gereken neyse yapılacaktır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.