ÇİNLİLERİN KEŞFİ BAŞLADI

ha önce Hürriyet ve Posta Gazetesi için yapılan Edirne’yi Keşfet programı bu kez de Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen tur operatörleri ve medya kuruluşları için başladı. Edirne’yi keşfetmek için 2 gün boyunca burada kalacak olan Çin Halk Cumhuriyeti tur operatörleri ve medya mensupları dün Edirne’ye geldi. Çinli misafirlerin ilk durağı Tarihi Edirne Belediye Binası oldu.

ÇİNLİLERİN KEŞFİ BAŞLADI

ha önce Hürriyet ve Posta Gazetesi için yapılan Edirne’yi Keşfet programı bu kez de Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen tur operatörleri ve medya kuruluşları için başladı. Edirne’yi keşfetmek için 2 gün boyunca burada kalacak olan Çin Halk Cumhuriyeti tur operatörleri ve medya mensupları dün Edirne’ye geldi. Çinli misafirlerin ilk durağı Tarihi Edirne Belediye Binası oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Şubat 2019 Salı 09:30
ÇİNLİLERİN KEŞFİ BAŞLADI


Da

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’yi keşif için gelen Çin Halk Cumhuriyeti Tur Operatörleri ve medya kuruluşları ile bir araya geldi. Hürriyet ile keşfet, Posta ile keşfet programlarının ardından kentin kapıları bu kez Çin’den gelen Tur Operatörleri ve medya kuruluşları için açıldı. 2 gün boyunca Edirne’yi keşfedecek olan Çin Halk Cumhuriyeti tur operatörleri ve medya kuruluşlarının ilk durağı Tarihi Edirne Belediye Binası oldu.

BAŞKAN GÜRKAN: “EDİRNE KADİM BİR ŞEHİR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tercüman vasıtasıyla Çinli misafirlerine Edirne hakkında bilgiler verdi. Başkan Gürkan, Edirne’nin kadim bir şehir olduğunu söyleyerek, “Şehrimizin birçok özelliği; birçok önemli unsuru var. Çin ile aramızdaki en önemli bağlardan biri Tarihi İpek Yolu. Çünkü binlerce yıl boyunca batıdan-doğuya, doğudan-batıya bütün ticari geçişler İpek Yolu üzerinden olmuştur. Elbette bulunduğu konum nedeniyle Edirne, hem binlerce yıl bütün medeniyetlerin birleştiği bir yer olmuş hem de bütün medeniyetler Edirne’ye sahip olmak istemiştir. Baktığımızda Edirne, çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış; kadim, tarihi bir şehirdir. Balkanlar ve Avrupa’nın Asya’ya geçişi; Asya kıtasından Avrupa’ya geçişler Edirne üzerinden olmaktadır. Dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısı Edirne’dedir. Edirne hem Bulgaristan’a hem de Yunanistan’a sınır olması nedeniyle; Türkiye’nin AB’ye en yakın sınır şehridir. Edirne’de her gün alışveriş yapmak, gezmek ve eğlenmek için gelen Yunan ve Bulgar komşularımızı görebilirsiniz. ” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN: “10 MİLYON TURİST HEDEFİMİZ VAR”

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde turist sayısını 10 milyona çıkartmayı hedeflediklerini belirten Başkan Gürkan, “Şehrimizde bin 400 adet tescilli tarihi yapı vardır. Edirne metrekare başına düşen tarihi eser bakımından Dünyada Floransa’dan sonra ikinci şehirdir. Bu özellikleri Edirne’yi bir turizm kenti yapmıştır. Yaptığımız yoğun tanıtım çalışmaları sonunda 2014 yılında 2 milyon olan iç ve dış turist sayımız; 2018 yılı sonunda 5,5 milyona çıkmıştır. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu sayıyı 10 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili mastar planlarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Edirne uluslararası kuruluşların istatistiklerinde de tüm dünyada en çok turist çeken 100 şehir sıralamasında 61 ile 68. sıra arasındadır. Türkiye’de Antalya ve İstanbul’dan sonra en çok turist alan 3. Şehirdir Edirne. Özellikle son yıllarda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren eser sayısının artmasıyla yabancı turistlerde giderek artan bir sayıda ülkemize gelmektedir. Bugün itibariyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde 4; aday listesinde de 2 eserimiz bulunmaktadır. Bu yıl yapımına başlayacağımız yeni destinasyonlarla turizmdeki sayının çok kısa sürede çok daha fazla artacağını biliyoruz. Özellikle kültür turizmi alanında ilerlemek istiyoruz. Biliyoruz ki, Dünyada kültür turizmine açık çok fazla sayıda insan var.” şeklinde konuştu.

ERONÇ: “EDİRNE’YE ÇOK FAZLA ÇİNLİ TURİST GELECEK”

ETT Eronç Turizm Travel Sahibi Sibel Eronç ise, “Edirne’yi seveceklerine yüzde yüz eminim. Danslarımızı, yemeklerimizi ve kültürümüzü seveceklerini düşünüyorum. Sadece Selimiye yeter Edirne için. Ben Edirne’nin gelecek 5 yılda çok fazla sayıda Çinli turist alacağına çok çok eminim. Çünkü Edirne Türkiye’nin batıya açılan modern yüzü; Atatürk’ün yüzü. Benim için Edirne bambaşka bir yerde. Çin’e çok fazla gidip geliyorum. Çinliler iyice etüt ettikten sonra bir işe girişirler. Edirne çok güzel bir yer. Çinliler Edirne’ye alışacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Edirne’nin tanıtım videosu Çinli misafirlere izletildi. Ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çinli misafirlerine Atatürk Odası’nı gezdirdi ve Atatürk’ün Edirne’ye gelişiyle ilgili bilgi verdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.