ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI PROJESİNE ONAY

İl Genel Meclisi toplanışında Edirne Valisi  Ekrem Canalp  tarafından  önerilen  Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesine  İL Genel  Meclisinin ortak olması    İl Genel Meclis üyeleri  tarafından oy birliği ile kabul edildi.

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI PROJESİNE ONAY

İl Genel Meclisi toplanışında Edirne Valisi  Ekrem Canalp  tarafından  önerilen  Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesine  İL Genel  Meclisinin ortak olması    İl Genel Meclis üyeleri  tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Haziran 2019 Salı 08:54
ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI PROJESİNE ONAY

Edirne Valisi Canalp’ın proje ile ilgili yazısı şöyle:  “Okul öncesi çocuklar ile  ilk ve orta öğretim öğrencilerine  derslerde öğrendikleri,  teorik trafik bilgilerini  uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı  karşıya  kalınan trafik ortamını parklarda  gerçekleştirilecek  trafik kurallarına uygun  davranış kazandırılmasına , böylece trafik kültürünün  oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine  yardımcı olmak amacıyla  Edirne’de çocuk trafik eğitim parkı  yapılması  planlanmaktadır” deniliyor.

Konu hakkında açıklama yapan  İL Genel Meclis Başkanı   Mehmet Geçmiş,” İl Özel İdaresinin yalnız köylere hizmet götüren bir kurum değil, şehirde de hizmet veren bir kuruluştur. İl Genel Meclisi son on yılda klasik yapısını değiştirdi hayıtının her alanında yardıma koşuyor. İl Genel Meclisle yerel parlamenter konumundadır. Edirne Belediyesi  Trafik Eğitimi için on dekarlık alan bu iş için tahsis edilecek. Sanayi yanından geçen yolda plan değişikliği yapılarak belediye trafik eğitim alanı olarak açacak.” Dedi  

GÖREVLER PAYLAŞILACAK

Bu projenin alt yapısını Edirne belediyesi sağlayacağını belirten Geçmiş, "Projenin keşif bedeli. İl Özel İdaresi tarafından hazırlanacak. 4734 Sayılı yasa hükümleri  kapsamında  İl Özel İdaresi tarafından ihale edilecek ve sözleşme imzalanacak. Bu arada uygun görülen işler Çevre Vakfı tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilecek. Yapı denetim ve diğer hizmetler de yine İl Özel İdaresi tarafından gerçekleşecek. Burada eğitim yapacak öğrenciler  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanacak program kapsamında gerçekleşecek. Burada eğitim için üniformalı personel görev yapacak. Bu hizmetler İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.  Çocuklara verilecek itfaiye eğitimi, ilk yardım eğitimi için İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve arıza durumu için AFAT Müdürlüğü  tarafından personel görevlendirilmesi yapılacak. Tanıtım faaliyetleri ise İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Belediyesi,İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, AFAT Müdürlüğü ve Çevre Vakfı  tarafından okullara ve halka duyurulacak . Bu proje açılış töreni ile gerçekleştirilecek” dedi.

 İl Genel Meclisinin bu projeye ortak olması  konusunda Edirne Valisi Canalp’ın  teklifi   İl Genel Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.