“Partimize özel uygulama mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Avukat Burak Güngörmedi, düzenledikleri ortak basın toplantısında parti binasına astıkları pankartların valilik kararıyla aceleyle sökülürken diğer partilerin pankart ve afişlerinin sökülmesi için aynı ivedilikte hareket edilmediğini belirterek “Bu uygulama partimize özel mi?” diye sordular.

“Partimize özel uygulama mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Avukat Burak Güngörmedi, düzenledikleri ortak basın toplantısında parti binasına astıkları pankartların valilik kararıyla aceleyle sökülürken diğer partilerin pankart ve afişlerinin sökülmesi için aynı ivedilikte hareket edilmediğini belirterek “Bu uygulama partimize özel mi?” diye sordular.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2021 Çarşamba 06:05
“Partimize özel uygulama mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Avukat Burak Güngörmedi, Parti İl Merkezi’nde düzenledikleri Basın Toplantısında pankart krizi hakkında konuştular. Astıkları pankartlarda yasaya aykırı ya da herhangi bir şahsı veya kurumu suçlayıcı hiç bir ibarenin olmadığını belirten Pekcanlı ve Güngörmedi, Edirne Valiliği tarafından alınan bu kararların iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurduklarını söyledi.

Toplantıda ilk söz alan İl Başkanı Pekcanlı şunları söyledi:

“128 milyar doların nerede olduğu sorularını sormaya devam edeceğiz. Ana muhalefet particilerin temsilcileri olarak sorma hakkı bizde olduğu için tüm Türkiye’de eş güdümlü bir çalışma yapıldı. Merkez Bankası kaynaklarında olması gereken 128 milyar doların nerede olduğunu soruyoruz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak duyduklarımızla ikna olmadık. Yasal çerçevede mücadelemiz devam edecek. Afişlerin toplatılma gerekçesini bütün Türkiye gördü.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü kriz başladıktan sonra Edirne il örgütünün astığı afişler toplatıldı. Sonra bu süreç devam etti. Toplatılması ile ilgili Edirne Sulh ceza mahkemesine itirazımızı yaptık. Edirne Sulh ceza mahkemesine itirazımızdan sonra savcılık kararı olduğu için başka afiş asmadık. Parti binamızda “128 Milyar Nerede” diye bir pankartımız oldu. Emniyetten ekipler buradaki pankartımızı da söktüler. Ertesi gün 128’i astık. Yaptığımız herşey yasal çerçevede. “128” yazısına da 12-13 saat dayanabildiler. Bir gün olmadı bile. “128” yazısını da valilik kararı ile kaldırdılar. Dün bu karara da İdare Mahkemesinde itirazda bulunduk. Edirne Valiliğine de almış oldukları bu kararın yanlış olduğunu, Valilik tarafında bize tebliğ edilen Dünya Sağlık Örgütü Pandemi Kuralları çerçevesinde yayınlanan yasaklarda, siyasi partilerin bu yasakla bir ilişkisinin olmadığını söyleye söyleye dilimizde tüy bitti.

Dün, “Edirne ilinde afiş ve pankart, poster vb etkinlikler ile, siyasi parti binalarına bayrak ve logoları hariç olmak üzere her türlü afiş asmak 30 Nisan 2021 gününe kadar yasaklanmıştır.” tebliği geldi. Bizde bu yasağa uyuldu. İftar saati güvenlik şubeden polisler gelerek yazıyı kaldırdılar. Buna da sesimiz çıkmadı ama yasal çerçevede bütün takipleri yapıyoruz.

Sadece bizim astığımız afişler takip ediliyor. Edirne’de diğer siyasi partilerde siyasi sloganlar farklı yazılar her şey var Valiliğe “bunlar da var bunlara neden müdahale olmuyor” diye sorduk. Dün Saat 14’te dilekçeyi verdik. Şu an 22 saat oldu, ne dilekçemize bir cevap, ne de diğer siyasi partilerin afişlerine pankartlarına müdahale halen yok. CHP’ye 6 saatte yapılan uygulama diğer partilere aynı hızda uygulanmıyor. Bunlar CHP’ye uygulanan özel uygulamalar.”

Pekcanlı’nın ardından söz alan Merkez İlçe Başkanı Güngörmedi, toplantıda siyasi kimliğinin yanında Hukukçu kimliğiyle de bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Edirne Valiliği 16 Nisan 2021 tarihinde bir karar aldı. Bu kararı “Parti binalarına sadece parti logoları asılabilir” şeklinde hüküm ile bize tebliğ ettiler. Bu yasağın sadece partimiz ile ilgili alındığını biliyoruz. Diğer partilerin de afiş ve posterlerin kaldırılması ile ilgili Valiliğimize dilekçe sunduk. Dilekçemize ne cevap verilebildi ne de işlem yapılabildi. 128 Milyar dolar çalındı demiyoruz, sadece 128 milyar dolar nerede diye soruyoruz. Bu vatandaşımızın parası biz bunu sormazsak bizim görevimiz nedir. Edirne Valiliği hangi kanuna atıfta bulunarak bu yasağı çıkardı ben anlamış değilim. Edirne Valiliğinden gelen tebliğde atfedilen yasalarda pankartımıza  yasaklama verecek tek bir madde yok. Var ise bana da hukuki olarak açıklasınlar.”

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.