ÇOCUKLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU

Edirne Valiliğince 10-16 Mayıs  tarihleri arasında  düzenlenen sergi ile özel eğitimli  otizmli  çocukların okullarında  yaptıkları el emeği ürünler Saraçlar caddesinde sergilendi.

ÇOCUKLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU

Edirne Valiliğince 10-16 Mayıs  tarihleri arasında  düzenlenen sergi ile özel eğitimli  otizmli  çocukların okullarında  yaptıkları el emeği ürünler Saraçlar caddesinde sergilendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mayıs 2019 Cumartesi 09:28
ÇOCUKLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU

2. Bayazıd  Özel Eğitim Uygulama   Merkezi  Müdürü Göksel Candar, yapılan  etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada “ 10-16 Mayıs Engelleler Haftası nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde  8 kurum olarak  Saraçlar Caddesi’nde  sergimizi açtık. Burada sergilenen ürünler çocuklarımızı okulda yaptıkları ürünlerdir. Kendi çabalarıyla  bu işleri yaptılar. Okulumuzda 19 tane otizmli öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimiz ilkokuldan başlayarak liseye kadar eğitimlerine devam ediyorlar. Otizmin en iyi tedavisinin eğitim olduğu inancındayız. Bu nedenle otizmli çocukların eğitimine çok önem veriyoruz” dedi.

OTİZM NEDİR?

Otizm iletişim ve sosyal etkileşim sorunları,kısıtlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlarla ortaya çıkan bir  rahatsızlık olup  ömür boyu süren bir  gelişim bozukluğudur. Yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkar. Otizm nedir sorusunun cevabını erken yaşta arayan aileler, erken teşhiste uygulayacakları  rehabilitasyon  programı ile  rahatsızlığın etkilerini en aza  indirmeleri mümkün olur. Bilim adamları nedenini henüz tam olarak  tespit edemese de  genetik bir rahatsızlık olduğu genel kanıdır.

OTİZMİN BELİRTİLERİ

Tekrarlayan davranış ve rutinler. Otizmli çocuklar aynı yemeği yemek aynı kıyafetleri giymek ve aynı, tekrarlanan oyunları oynamak isterler. Otizmli çocuklar her şeyin alıştıkları şekilde kalmasını isterler. En küçük bir değişikliğe karşı çıkarlar. Tanıdık eşyalara bağlılık gösterirler. Ritüelleri vardır,stereotipi tekrarlayan  el hareketleri  ya da kendini  iki yana sallama  gibi bazı  davranışlarda bulunurlar.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.