ÇOĞAL, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu 3’üncü Dönem Genel Özlük Hukuk TİS Sekreterliği görevinden istifa eden Engin Çoğal CHP’den Edirne milletvekili aday adaylığını açıkladı. Çoğal “Tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistemi halkımızla birlikte yeniden kuracağız. Halkımızı aydınlık yarınları birlikte yaratmaya davet ediyorum.” Dedi.

ÇOĞAL, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu 3’üncü Dönem Genel Özlük Hukuk TİS Sekreterliği görevinden istifa eden Engin Çoğal CHP’den Edirne milletvekili aday adaylığını açıkladı. Çoğal “Tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistemi halkımızla birlikte yeniden kuracağız. Halkımızı aydınlık yarınları birlikte yaratmaya davet ediyorum.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Mayıs 2018 Perşembe 09:00
ÇOĞAL, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 Adaylığını açıklayan Çoğal “Değerli dostlar, Ekonomik, Özlük, hukuksal haklarımızın,  Cumhuriyet ve Demokrasi kazanımlarımızın ortadan kaldırılma girişimlerine karşı mücadele etmek, 16 Nisan 2017 referandumu ile fiilen yok edilmiş sahabet giriş olan parlamenter demokratik sistemi ve kuvvetler ayrılığı prensibinin,  Anayasa'da tekrar tesisinde etkin olarak görev almak için, CHP den milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum.” Dedi.

“RAKAMLARA BAKINCA, TÜRKİYE’NİN İÇERDE VE DÜNYADAKİ EKONOMİK VE SOSYAL DURUMU ORTAYA ÇIKMAKTADIR”

 AKP yöneticileri her gün halkın karşısına çıkarak Ekonominin çok iyi olduğunu ve dünya ülkelerinin bizi kıskandığını söyleyerek dünyaya meydan okumaktadır diyen Çoğal  “Ancak rakamlara bakınca, Türkiye’nin içerde ve dünyadaki ekonomik ve sosyal durumu ortaya çıkmaktadır.”Türkiye, dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında 52’inci, dünya demokrasi endeksinde 88’inci, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün basın özgürlüğü raporunda en diplerde 155’inci, en çok gazetecinin hapiste olduğu ülkeler arasında açık ara birinci, yıllık eğitim endeksinde sondan üçüncü, bilim ve matematik alanında Uluslararası PISA’nın test sonuçlarına göre 50’inci, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Gelişmişlik Endeksi sıralamasında 71’inci, çocuk istismarında dünya üçüncüsü, çocuklara sağlanan refah koşulları raporunda, Türkiye, 41 ülke arasında 36.  Sıradadır. Uluslararası sendikaların iş kazaları raporlarında Türkiye, El Salvador ve Cezayir’in ardından dünya üçüncülüğünü koruyor. Gelir dağılımının temel göstergesi olan GİNİ katsayısı 0.397’den 0.404’e çıktı. Bu gelir dağılımının bir önceki yıla göre bozulduğunu ifade ediyor. Ülkemizde, En zengin yüzde 20 ile en yoksul yüzde 20 arasındaki fark 7.68 kata çıktı. Bu farkın 8 kata çıkması toplumsal kaosun habercisidir. Bu veriler ülkemizin ekonomik ve sosyal kaosun eşiğinde olduğunun göstergesidir, jet hızıyla gidilen seçimler bunun habercisidir. Bu sonuçlar, AKP iktidarının 16 yılda Türkiye’yi 3’üncü dünya Ülkesi durumuna getirdiğinin kanıtıdır. Türkiye utanılacak bir tablo ile karşı karşıyadır.” Dedi.

İŞSİZ SAYISI 5,9 MİLYON

TÜİK’in verilerine göre,  genişletilmiş işsiz sayısı 5,9 milyon gibi oldukça yüksek bir sayıya ulaşmış durumda olduğunu belirten Çoğal “İşsizlikteki artış en çok kadın ve gençleri etkiliyor.İşsizliğin azaltılması ve istihdamda kalıcı ve güvenceli artış sağlanması için haftalık çalışma süresi gelir kaybı olmaksızın düşürülmeli, fazla mesailer için uygulanan yıllık 270 saat sınırı düşürülmelidir. Uluslararası çalışma normları doğrultusunda herkese en az bir ay ücretli yıllık izin hakkı tanınmalıdır. Kamu istihdamının artırılması, kamuda eğreti ve güvencesiz çalışma biçimleri yerine, kadrolu ve güvenceli istihdam artışının sağlanması yaşamsal önemdedir. Kamu girişimciliği ve hizmetleri istihdam yaratacak şekilde yeniden ele alınmalı ve kamuda personel açığı derhal kapatılmalıdır. Güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmeli, tüm taşeron işçilere kadro verilmelidir. Kamu taşeron işçileri kamu işçisi olarak kadroya alınmalıdır. Uluslararası Çalışma Örgütü ILO’nun “insana yaraşır iş” yaklaşımı temelinde herkese güvenceli ve nitelikli işler sağlanmalıdır. Kiralık işçilik yasası (6715) Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmelidir. Sendikal hak ve özgürlüklerin kullanımı güvence altına alınmalı, herkesin sendika hakkını özgürce kullanabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. İşsizlik Sigortası Fonunun amaç dışı kullanımına son verilmelidir. Kadın istihdamının artırılması ve işsizliğinin azaltılması için işgücü piyasalarındaki cinsiyetçi uygulamalara son verilmelidir. Bütün bu sosyal hedeflere halkçı, emekten ve tam demokrasiden yana CHP iktidarıyla ulaşılabiliriz.” Dedi.

“ÇAĞDAŞ HUKUK DEVLETİNİ İNŞA ETMEK İÇİN SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ”

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri, birlikte mücadele etmek için son seçim olabilir derken “Demokratik Cumhuriyeti ortadan kaldırma girişimlerine karşı; Emekten, Demokrasiden, Cumhuriyetten, parlamenter sistemden ve sosyal hukuk devletinden yana olan bütün Demokratik Kitle Örgütleri ve siyasi partilerin birlikte mücadele etmeleri için son seçim olabilir. Halkımızla birlikte, güçlü,  demokratik, çağdaş hukuk devletini inşa etme mücadelemizin yolunu açabilmek için seçimleri kazanacağız. Cumhuriyetin kazanımı olan fabrikaların, yabancılara ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çekilmesine, işçinin, memurun, emeklinin, köylünün ve esnafımızın sömürülmesine, basın özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistemi halkımızla birlikte yeniden kuracağız. Yolumuz aklı ve bilimi rehber alan Mustafa Kemal Atatürk ün yoludur. Cumhuriyet, 600 yıllık Osmanlı imparatorluğunun, 90 yıllık reklam arası değil, uygarlık tarihimizde, çağdaşlaşma ve demokrasi yolculuğumuzun son halkasıdır. Bu duygularla, 24 Haziranda halkımızı sandığa giderek aydınlık yarınları birlikte yaratmaya davet ediyorum. Bugün beni destekleyen ve yanımda olan tüm yoldaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.            

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.