ÇOK KALABALIK AMA…!

Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar, 658’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne’ye akın etti. Saraçlar Caddesi ve çevresinde bulunan esnaflar ise, Edirne’ye binlerce insanın geldiğini ama özellikle Merkez’deki esnafların geçtiğimiz yıllara oranla daha az iş yaptığını söylediler.

ÇOK KALABALIK AMA…!

Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar, 658’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne’ye akın etti. Saraçlar Caddesi ve çevresinde bulunan esnaflar ise, Edirne’ye binlerce insanın geldiğini ama özellikle Merkez’deki esnafların geçtiğimiz yıllara oranla daha az iş yaptığını söylediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Temmuz 2019 Pazartesi 08:47
ÇOK KALABALIK AMA…!

İMRAK: “EDİRNE OLARAK HAREKETLİ BİR KIRKPINAR GEÇİRDİK”
Ciğerci Kemal Usta’nın İşletmecisi Uğurcan İmrak, çok yoğun bir kalabalığın Kırkpınar için Edirne’ye geldiğini söyleyerek, “İşlerimiz çok şükür yolunda gidiyor. Her sene gelen müşteri potansiyelimiz var. Biz Kırkpınar’a tam teşekkülü hazırlandık. Hizmette sunacağımız gıdamızla, biz kendimizi her türlü hazırlamıştık. Bugün Kırkpınar’ın son günü. Güreşlerden sonra bir hareketlilik bekliyoruz. Her şey çok güzel geçiyor. Bu yıl Kırkpınar Güreşleri’nin geçen yıllara göre daha hareketli olduğunu görüyoruz. Gece de Kırkpınar alanı çok kalabalıktı. Dışarıdan gelenlerin açmış olduğu stantlar ve onların vermiş olduğu bir canlılık vardı. Güreş izlemek için şehir dışından gelenlerin çok olduğumu görüyoruz. Ama Merkez’de yoğunluğun biraz daha az olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla kalabalık çok fazla ama geçtiğimiz yıllardaki Kırkpınar’larla karşılaştırdığımızda işlerimiz biraz daha az.” dedi. 

SANIŞ: “ALIŞVERİŞ NOKTASINDA BİR SIKINTI VAR”

Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış ise, “Bugün 658’ncı Kırkpınar’ın son gününü kutluyoruz. Bu yıl Sarayiçi’nin girişine yapılan uygulamalardan dolayı Edirne Valiliğine, Edirne Belediye Başkanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bu sene Kırkpınar kusursuz bir şekilde geçiyor. Her yıl üzerine koyarak gidiyoruz. Tabi bu seyirciye de yansıyor.  Bu durumun her yıl iyi olması seyircinin de artmasına sebep oluyor. Bu yıl güreşçi sayısında da Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Kırkpınar artık sadece Türkiye’ye değil; bütün Dünyaya mal oldu. Bir organizasyonu, 658 yıldan beri devam ettirmek çok zordur. Ticari olarak baktığımızda da, Türkiye’de ekonomik bir sıkıntı var. Kalabalık var ama alışveriş noktasında bir sıkıntı var. Esnaf beklediğini bulamadı. Havaların sıcak olması da bunda bir etken oldu tabii ki. Hava çok sıcak olduğu için insanlar dışarı çıkamıyor. Güreş severler otellerde kalıp, güreşleri seyredip daha sonra serin yerlerde zaman geçirmeyi tercih ediyor. Bugün başpehlivanlık güreşleri bittikten sonra şehrimize gelen turistler memleketlerine giderken ufak tefek hediyelik alabilirler. Biz Alipaşa Çarşısı esnafı olarak tüm güreşçilere başarılar diliyoruz. Güreş severleri seneye daha da artarak Edirne’ye bekliyoruz. Bu organizasyon bu sene kusursuz bir şekilde gidiyor. Ama oldu deyip bırakmamalıyız, seneye daha da iyisini yapmalıyız. Bu Kırkpınar Edirne’ye mal olmuş, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.