“ÇOK KANALLI YAYINCILIK” ANLATILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği'nin birlikte yürüttüğü “Yerel Medya Buluşmaları Projesi” kapsamında ulusal ve yerel medya temsilcileri buluştu.

“ÇOK KANALLI YAYINCILIK” ANLATILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği'nin birlikte yürüttüğü “Yerel Medya Buluşmaları Projesi” kapsamında ulusal ve yerel medya temsilcileri buluştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ağustos 2021 Salı 06:26
“ÇOK KANALLI YAYINCILIK” ANLATILDI

Bu çerçevede Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş ile Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, Daily Sabah Gazetesinden Bülent Kazancıoğlu ve Lacivert ile Sabit Fikir Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar'dan oluşan heyet yerel medya temsilcileriyle buluştu.

Özel Bir toplantı salonunda gerçekleşen toplantının Yönetimini Mustafa Akar'ın üstlendi. Oturumda İbrahim Altay 'Çok kanallı yayıncılık' konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Altay, sunumunda basılı gazetelerin ve internet medyasının ilk başlarda birbirinden farklı birimler olarak sorunlar oluşturduğunu hatırlattı. İlk dönemde basılı yayını yapan eski gazeteci büyüklerinin olduğunu hatırlatan Altay, internet sistemlerinde ise fazla gazeteciliği bilmeyen ama teknolojide gelişmiş gençlerden oluştuğunu hatırlattı. Bu iki farklı sistemin sorunlar oluşturduğunu da dile getiren Altay, “Biz ne yaptık bu iki sistemi birleştirdik. Tam teşekküllü gazetelik diye bir gazetecilik eğitimine başladık. Günümüz gazeteciliğinde gazeteci, haberi bulmalı, çekebilmeli, videosu varsa yapabilmeli. Haberi yapabilmeli. Yayınlanacak mecralarda bu haberi yayınlamalı. Ayrıca sosyal medyada en uygun şekle bunu paylaşabilmeli. Bu tür bir gazeteciye ihtiyacımız var. Bunu başarabilmek içinde kullandığımız aletlerde buna uygun olmalı. Böyle bir dönüşüme başladıktan sonra bizim sitemize gelen kullanıcı verileri, hızla arttı. İnternet haberciliğinde sitede kalma süreleri önemlidir. Bunun için çok büyük yatırımlar yapmak gerekmez. Sadece oradaki dünyayı iyi bilmek gerekli. Gazeteci olarak sansasyonel bir başlık atmayı isteriz gazetecilikte. Bu doğru olabilir, ama internette daha kolay ulaşılabilecek aşlıklar atmamız gerekli.

Haber arattıklarında algoritmaları doğru kullanan insanları sizi buluyorlar. Bazı küçük anlayış değişikliği yaparak hem, ekonomik hem de içeri olarak daha da başarılı olacağımızı düşünüyoruz.”

Sunumların tamamlanmasının ardından Yerel medya temsilcilerinin karşılaştığı zorluklar ve sorunları konuşularak, çözüm yolları ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.