CULUK "İTHAL ÜRÜNLERİMİZİ ZAMLI ALACAĞIZ”

Doğal bitki ürünleri pazarlayan Trakya Mısır Çarşısı işyeri sahibi  Hasan Culuk, dövizdeki artışın kendi iş dallarını da  etkilediğini,  satılan bazı ürünleri ithal malı olduğunu söyledi.

CULUK "İTHAL ÜRÜNLERİMİZİ ZAMLI ALACAĞIZ”

Doğal bitki ürünleri pazarlayan Trakya Mısır Çarşısı işyeri sahibi  Hasan Culuk, dövizdeki artışın kendi iş dallarını da  etkilediğini,  satılan bazı ürünleri ithal malı olduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Eylül 2018 Cumartesi 08:56
CULUK "İTHAL ÜRÜNLERİMİZİ ZAMLI ALACAĞIZ”

Doğal bitki ürünleri satışı yapan Trakya Mısır Çarşısı sahibi Hasan Culuk, son günlerdeki   döviz artışlarının kendi iş dallarını da etkilediğini,  bazı ürünler ithal olduğu için pahalılaştığını,  satılan malın yerine yenilerini almanın zora girdiğini söyledi.

Culluk, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti, “Biz işyerimizde insan sağlığı açısından yararlı olduğu kanıtlanmış, belgeli, doğal bitkiler  diğer adıyla aktariye ürünleri satışı yapıyoruz.

 Elimizdeki ithal ürünler doların 3,5 lira olduğu zaman satın alınan ürünlerdir.

Şu anda doların durumu belli 6 lira çıvarında seyrediyor.Yurt dışından mal alan ithalatçı firma dolara göre bize fiyat veriyor” dedi.

YERLİ ÜRETİM GİRDİLERİ DE ARTTI

İthal ürünlerin dışında yerli üretimde de girdi fiyatlarının büyük artış gösterdiğini belirten  Culuk, “Üretim anında  yakıt, elektrik insan emeği  ve diğer girdi ürünleri kullanılıyor.gübre, ilaç atılıyor öyle  üretim yapılıyor.  Onlar da bu zamlardan olumsuz etkilendi, büyük zam gördüler.

 Bazıları esnafların aşırı zam yaptığından yakınıyor. Bu artışları dikkate alarak  yapılacak zam oranları kıyaslansın.Bizim mesleğimizde aşırı  zam diye bir şey olamaz. Şu anda elimizdeki malları eski fiyat üzerinden sattığımız için  satışımızı etkilemiyor. Yeni , zamlı mallar geldiğinde ne olacak bilemiyorum.  Küçük esnaflarımız günü kurtarma peşinde, geleceğe güvenle bakamıyor. Bu bunalımlı günler nereye kadar sürecek. Dileğimiz bir an önce son bulsun piyasaya istikrar gelsin” değerlendirmesi yaptı.

BU AYLARDA SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELEN ÜRÜNLER SATILIYOR

     İşyerinde, sonbahar ayında daha ziyade zencefil, zerdeçal, tarçın türünde ürünlerin rağbet gördüğünü belirten  Culuk,” Bunların tamamı ithal ürünler, ülkemizde yetişmiyor. Bu mevsimde satılan ürünler soğuk algınlığına ve vücuda direnç kazandıran ürünlerdir. İhtiyaçlar mevsimlere göre değişiyor.  Hayat pahalılığı şu anda halka henüz yansımış değil. Bir süre sonra  bu zamların etkisi daha çok olacak, halkın alım gücü azalacak. Bu arada esnaflarımız da kepenk kapatmak zorunda kalacak” dedi

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.