Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soydaşlarla buluştu !

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Yunanistan'ın Gümülcine (Komotini) kentinde soydaşlarla bir araya geldi. Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi bahçesinde kendisini karşılayanlara bir konuşma yaparak, “Burada özellikle topraklarınızla, kimliğinizle, kişiliğinizle bir varlık mücadelesini verdiniz. Sizleri bundan dolayı kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soydaşlarla buluştu !

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Yunanistan'ın Gümülcine (Komotini) kentinde soydaşlarla bir araya geldi. Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi bahçesinde kendisini karşılayanlara bir konuşma yaparak, “Burada özellikle topraklarınızla, kimliğinizle, kişiliğinizle bir varlık mücadelesini verdiniz. Sizleri bundan dolayı kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Aralık 2017 Cumartesi 05:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soydaşlarla buluştu !

    Gümülcine'de kendisini karşılayan soydaşlara hitab eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Burada özellikle topraklarınızla, kimliğinizle, kişiliğinizle bir varlık mücadelesini verdiniz. Sizleri bundan dolayı kutluyorum, tebrik ediyorum. Dün sayın Cumhurbaşkanıyla ikili heyetler arası güzel görüşmelerimiz oldu. Ondan sonra sayın Başbakanla, ikili heyetler arası güzel görüşmelerimiz oldu. Akşam sn. Cumhurbaşkanının onuruma verdiği yemekte bir arada olduk. Temennim şudur: Bizler büyüklerimizin ifadesiyle hep komşu diye tanımlanırız. Yunanistan bize komşu, Türkiye Yunanistan'a komşu. Dolayısıyla artık Türkiye ile Yunanistan arasında bu sıkıntıların aşılması gerekiyor. 150 bine yakın soydaşımız var burada. Siz soydaşlarımız Türkiye ile Yunanistan arasında birer köprüsünüz, biz sizi böyle görüyoruz. Şu anda Yunanistan Parlamentosu'nda sizleri temsilen bildiğim kadarı ile 4 milletvekiliniz var. Şimdi bu 4 milletvekilimizin Parlamentoda çok şeyler yapması gerekiyor. Sizlerin sorunlarını dile getirmesi lazım. Dolayısıyla da bu sorunların dile getirilmesi suretiyle bazı adımların atılması lazım. Ben dün bazı sorunları dile getirdim, belki izlemişsinizdir.
Temennim odur ki gerek sayın Cumhurbaşkanı gerekse de sayın Başbakan inşallah bu sorunları da bir an önce çözmek suretiyle bir Yunan vatandaşı olarak tüm bölgedeki soydaşlarımızın da ister Türk ister Pomak olsun hep birlikte bu sorunların giderilmesi bence Yunanistan'daki birliği, beraberliği, Netspor dayanışmayı çok daha güçlendirecektir. Örneğin ülkemdeki Rum vatandaşlarımla ilgili benim bir sorunum yok. Daha önce el konulmuş olan Rum vatandaşlarımıza ait vakıf gayrimenkullerine yönelik onların iadeleri istikametinde çıkardığımız bir yasa ile hepsine kâh bedelleri ödendi kâh bunların teslimi yapıldı. Bütün bunları yaparken bir şeyden çekinmedik. Niye? Tüm bu gayrimenkuller hak sahibindi, bunlara verilmesi gerekir dedik ve verdik.
Şunu söylemem lazım ki inancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Aynı şekilde Yunanistan da demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Öyleyse bu dayanışmayı sürdürmek lazım. Avrupa Birliği'nde Yunanistan'ın desteği var. Aynı şekilde NATO'da bir ara Yunanistan çıkmıştı biz destekledik ve tekrar NATO'ya Yunanistan kabul oldu. Bu dayanışmalarımızı geliştirmemiz lazım. Geliştirmenin önünde de bir engel olduğunu görmüyorum. İşte şu anda sevgili vatandaşlarımın, şu genç yavrularımızın dayanışması buradaki görüntüsü, birliği, beraberliği çok önemli.
Şimdi gençler size iki tavsiyem var. Bir istiklal marşı şairimiz Mehmet Akif'ten: İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz? Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklid etme. Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek. Bu istiklal şairimizden. Şimdi de ben kendi tavsiyemi yapayım: Oku, düşün, uygula, neticelendir. Eğer okuduğumuzu düşünmüyorsak, analizini yapmıyorsak o okumanın bir anlamı yok. Analizini yaptık, düşündük ama bunu uygulamaya sokmuyorsak bir faydası var mıdır? Yine yoktur. Dördüncüsü neticelendir. Tüm bunları neticeye ulaştıracağız ki başarıyı yakalayalım. Demek ki buradaki sır oku, düşün, uygula, neticelendir. Sizlerde başarı için ben bu hasletleri görüyorum. Sizleri şahsım, heyetim adına en kalbi duygularla selamlamıyorum inşallah başarılarla dolu bir eğitim, öğretim yılı sizlere Allah'tan diliyorum.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.