ÇYDD’DEN EĞİTİM EVİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edirne Şubesi adım adım eğitim evi olma yolunda ilerliyor. Türkiye genelinde 110 şubesi bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 19 tane eğitim evi bulunuyor. 20’inci eğitim evinin ise Edirne’de kurulması planlanıyor.

ÇYDD’DEN EĞİTİM EVİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edirne Şubesi adım adım eğitim evi olma yolunda ilerliyor. Türkiye genelinde 110 şubesi bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 19 tane eğitim evi bulunuyor. 20’inci eğitim evinin ise Edirne’de kurulması planlanıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Mayıs 2018 Salı 12:31
ÇYDD’DEN EĞİTİM EVİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edirne Şubesi adım adım Eğitim Evi olma yolunda ilerliyor. Türkiye genelinde 110 şubesi bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 19 tane Eğitim Evi bulunuyor. 20’inci Eğitim Evi’nin ise Edirne’de yapılması planlanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edirne Şubesi Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz “Genel merkezimizin bizden istediği yeni bir şey daha var. Eğitim Evi kurmak istiyoruz. Bu eğitim evinde bizim zaten yapmış olduğumuz gitar, keman, piyano çalışmalarını biraz daha genişleterek biraz daha çoğaltarak kadınlarla el ele, gençlerle el ele, liselilerle el ele, çocuklarla el ele projeleri oluşması çalışması peşindeyiz. Ben haftaya tekrar eğitim evi projesi için İstanbul’a gideceğim. Bu gün derneğimize yeni bir üye daha getirdik. Bu derneği daha çok genişletebilmek için çevreden yeni üyeler bekliyoruz. O üyeler de geldikten sonra genel merkezimize gidip biz bu işi yapabiliriz bu işin üstesinden gelebiliriz diyeceğiz. Eğer biz bu işi üstlenemezsek başka bir şubeye kaptıracağız. Bize şu an için genç ve zamanını buraya ayırabilecek üyeler gerekiyor. Bu eğitim evinde gençlere sanat eğitimi vereceğiz, satranç eğitimi vereceğiz, bağlama, keman, piyano eğitimi vereceğiz, modern uçak çalışmaları yapabiliriz, gezi etkilikleri yapabiliriz. Biz İstanbul’a gidip bu işi yapacağız dediğimizde genel merkezimiz belki bize bir destek sağlayıp ekonomik katkı sağlayacak.” Dedi.

“BİZ BURADA ÖĞRENCİ EĞİTMİYORUZ, ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ”

Üyelerimizden de katkı bekliyoruz diyen Yılmaz “Gençlerimiz geldiklerinde bizim şu çalışmalarımız var demelerini istiyoruz. Her şeyi biz düşünemiyoruz gençlerimizin çok farklı fikirleri oluyor. Bize yeni ufuklar açabilirler. Bizim derdimiz gençlere bir ortam hazırlamak. Biz buna çimlenme diyoruz. Toprağı hazırlayacağız, güneşi onlara sunacağız, ışığı onlara vereceğiz, suyu koyacağız orda o kendi kendine yetişecek. Biz burada öğrenci eğitmiyoruz, öğrenci yetiştiriyoruz. Eğitmekle yetiştirmek arasında çok önemli bir fark vardır. Eğitmek bizim gönlümüze göre ona şekil vermektir ama yetişmek bir çiçeğin kendi kendine yetişmesi gibidir. Siz ona sadece uygun ortamı sunarsınız, o kendi gönlüne göre yetişir. Kendini keşfederek, benim şu özelliğim var, ben keman çalabiliyorum, ben piyano çalabiliyorum, ben resim yapabiliyorum diyerek yetişmesini sağlıyoruz. Bu yeteneklerin ortaya çıkması için uygun ortamı sağlamaya çalışıyoruz. ‘Benim yeteneğim yok’ sözünü artık duymak istemiyoruz. Eğitim sistemimiz gençlerimizi öyle bir hale getirmiş ki gençler benim yeteneğim yok diyor ve kenara çekiliyor. Oysa yetenek vardır. Sadece o yeteneğin ortaya çıkması için ortam hazırlanmamıştır veya unutturulmuştur. Çünkü sürekli test sürekli soru sora sora o çocuklara kendi içlerinde hangi yeteneği olduğu unutturulmuş. Biz burada o çocuklara senin yeteneğin vardır kendini keşfet ve o yeteneğini bul diyoruz.” Dedi.

“BİZİM OYLARIMIZI ONUN NAMUSU GİBİ KORUMASI GEREKİRKEN İKTİDAR SESİNİ ÇIKARTMIYOR”

Yaklaşan seçimle de ilgili konuşan yılmaz “Sürekli seçim güvenliği seçim güvenliği denilip duruyor. Bu çok acı bir şey. Bunu söyleyenlerin iktidar olması gerekiyor. Çünkü sorumluluk onda, seçim onun namusu, bizim oylarımızı onun namusu gibi koruması gerekirken iktidar sesini çıkartmıyor. Bu çok yanlış bir şeydir. Çünkü ilerde Türkiye Cumhuriyeti’nde seçimlerde devlet hile yaptı gibi bir lekeyi tarihe yazdırmamız gerekiyor. İktidarda kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti seçimlerde hile yaptı ayıbını yaşamamalıyız. Seçimle gelen seçimle gitsin. Gidebilir insan, muhalefette olmak her şeyi kaybetmek anlamına gelmiyor. Geldim hizmet ettim, çalıştım, emek verdim, şimdi dinleniyorum, kendimi gözden geçirip tekrar halkın karşısına çıkacağım diyebilmeli insan. Bunda korkulacak, endişe edilecek bir şey yok. O nedenle iktidarın bundan çekinmemesi gerekiyor ve iktidarın lekeli bir seçim ayıbını üzerine almamasını özellikle istiyoruz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.