DEDEAĞAÇ’DA TARİHLİK İFTAR

Yunanistan Dedeağac tarihinde ilk kez ramazan ayında toplu iftar yemeği gerçekleştirildi.İftar yemeğine Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan’da  bizzat davet edildi.

DEDEAĞAÇ’DA TARİHLİK İFTAR

Yunanistan Dedeağac tarihinde ilk kez ramazan ayında toplu iftar yemeği gerçekleştirildi.İftar yemeğine Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan’da  bizzat davet edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:43
DEDEAĞAÇ’DA TARİHLİK İFTAR

Yunanistan’da adında tek Türk kelimesi geçen Dedeağaç Türk Azılık Derneğinin önceki gün düzenlediği tarihi iftar yemeğine Yunanistan’ın dört bir yerinde yaşayan Türler akın akın geldi. Tarihi İftar yemeğine Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Doğan özel olarak davet edildi.

İftar yemeğine katılanlar arasında Yunanistan’da gazetecilik yapan Abdülhalim Dede,Türk Azınlık Derneğinin düzenlediği iftar yemeğinin Dedeağaç tarihinde ilk kez çok yoğun bir katılımla gerçekleştiğini ve dernek başkanı Yaşar Dağlı’nın çok büyük bir emeği geçtiğini ifade etti.

İftara bazı Yunan vatandaşları da destek amacıyla katıldı.İmece usulüyle gerçekleşen iftar yemekleri için Dedeağaç belediyesi Sosyal tesislerinde  kazanlar kurularak yemekler hazırlandı.

İftar için Yunanistan’ın dört bir yanında yaşayan Müslüman Türk Azınlık vatandaşları akın akın iftar saatine yakın İftarın düzenlendiği Dedeağaç Sosyal Tesislerine gelmeye başladı. Tüm konukları tek tek karşılayan Dedeağaç Türk Azınlık Dernek Başkanı Yaşar Dağlı , Dedeağaç tarihinde ilk kez  toplu olarak iftar yemeği düzenlediklerini belirterek,tüm emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Trakya Gazeteciler derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Doğan’da Dedeağaç’ta ilk kez düzenlenen yoğun katılımlı iftar yemeğinde bulunmaktan ve Dedeağaç tarihine geçecek bu iftar yemeğine tanık olmaktan  guru ve onur duyduğunu belerterek Türk Azınlık Dernek Başkanı Yaşar Dağlı’yı bu girişimi nedeniyle tebrik ettiğini söyledi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.