DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK !

Plastiğe Hayır Platformu'nun Tunca Nehri Kenarı'ndaki atıkları temizleme etkinliğinde konuşan Platformun Kurucusu İspanyol Aktivist Begona Rodriguez, burada defalarca bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ancak geri geldiklerinde her zaman aynı pisliği bulduklarını ve değişen bir şeyin olmadığını söyledi.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK !

Plastiğe Hayır Platformu'nun Tunca Nehri Kenarı'ndaki atıkları temizleme etkinliğinde konuşan Platformun Kurucusu İspanyol Aktivist Begona Rodriguez, burada defalarca bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ancak geri geldiklerinde her zaman aynı pisliği bulduklarını ve değişen bir şeyin olmadığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2017 Pazartesi 10:10
DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK !

Plastiğe Hayır Platformu, Tunca Nehri Kenarı'nda çöpleri toplayarak, temizlik yaptı. Platformun Kurucusu İspanyol Aktivist Begona Rodriguez, bu etkinliği defalarca yaptıklarını ancak her seferinde aynı manzarayla karşılaştıklarını ifade etti. 
    “BU BİR ALIŞKANLIK”
    Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve EDOSK Yöneticisi Sezgin Kondal, bu durumun ailelerden kaynaklandığını ve Türk toplumunun bir alışkanlığı olduğunu belirterek;  “İnsanların suçu yok. Suç ailelerde, suç bizi yetiştiren anne, babalarımızda. Bunu yere atan insanlar farkında değil ama bu bir alışkanlık. Türk toplumunun bir hastalığı bu. Benim mesajım şu: Aileler doğru çocuk yetiştirsin. Nerede nasıl davranacağını, ne yapacağını bilen çocuklar yetiştirelim.” dedi.
    “DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”
    Plastiğe Hayır Platformu Kurucusu ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Begona Rodriguez ise; “ Her zaman aynı şeyle karşılaşıyoruz. Ben elimden geleni yapıyorum. Bu etkinlikleri düzenliyoruz, çalışıyoruz. Ancak geri geldiğimizde hep aynı pisliği görüyoruz. Hatta bazen daha da kötü olarak buluyoruz. Değişen bir şey yok.” ifadelerini kullandı. 
GAZETECİLERDEN ANLAMLI DESTEK
Plastiğe Hayır Platformu'nun Tunca Nehri Kenarı'nda bulunan çöpleri toplama etkinliğine haber yapmak için giden Edirneli gazeteciler etkinliğe destek Pinbahis vererek nehir kenarındaki çöpleri topladı. 
    Haber yapmak için etkinliğe gelen Edirneli gazeteciler hem haber yaptı hem de etkinliğe destek verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gazeteci Orkun Akman, burada defalarca bu etkinliğin gerçekleştirildiğini ancak insanların bilinçlenmeyerek çöp atmaya devam ettiklerini ifade etti. 
    “İNSANLAR BİLİNÇLENMİYOR”
    Gazeteci Orkun Akman, defalarca burada temizlik yapılmasına rağmen her seferinde pis olduğunu söyleyerek; “Temizlik bir kültürden ziyade bir yaşam biçimidir. Fakat bugün burada gördüğümüz şey, bizim yaşam biçimimiz ne yazık ki bu. Burada bir kere değil, iki kere değil, on kere temizlik yapıldı. Fakat üzülerek söylüyorum ki, on kere hatta yirmi kere daha yapılacağını gördük. Çünkü insanlar bilinçlenmiyor.” ifadelerini kullandı. 
“MADDİ KARŞILIĞI OLMAYAN BİR ŞEYİ TOPLUM OLARAK YAPMIYORUZ”
    Akman, atılan çöplerle ilgili bir öneride bulunarak; “Temizlik yaparken cam atıklarda gördüğüm şey, depozitosu olan şişelere hiç rastlamadık. Demek ki insanlar karşılığında para alacakları bir çöpü yanında alıp götürebiliyor. Burada depozitosu olmayan, işlerine yaramayacak olanları bırakıp gitmişler. Şöyle bir önerim var. Bunu kim yapar bilmiyorum ama birileri toplanan çöp karşılığında insanlara bir hediye, maddi yardım yapsın. Bu insanlar bu çöplerini atmasınlar. Bizim işimiz ne yazık ki maddiyatta, maddi karşılığı olmayan bir şeyi toplum olarak yapmıyoruz.” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.