Demirkıran; “Emekli maaşı en az 2 bin 500 lira olmalı”

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, 2018 yılında yaşanan ekonomik kriz sebebiyle emeklilerin büyük alım gücü kaybına uğradığını söyledi.

Demirkıran; “Emekli maaşı en az 2 bin 500 lira olmalı”

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, 2018 yılında yaşanan ekonomik kriz sebebiyle emeklilerin büyük alım gücü kaybına uğradığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2019 Perşembe 08:24
Demirkıran; “Emekli maaşı en az 2 bin 500 lira olmalı”

Emeklilerimize insanca yaşayabilecekleri bir maaş artışı yapılması gerektiğini belirten Demirkıran, “Türkiye’de enflasyon yüzde 30’ları aştı. Özellikle gıda enflasyonunun yüzde 50’lere yaklaştığı bir yılın ardından emeklilere verilecek olan maaş artışı bu durum göz önünde bulundurularak yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Bir aile için Elektrik, Doğalgaz, Su, Telefon ve ulaşım… gibi ana masrafların aylık bin lira civarında,  4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için hesaplanan rakamın 1.942 ile 2 bin 437 lira olduğuna dikkat çeken Ali Demirkıran, “1500 - 2000 TL maaş alan emekli ne yapsın? Emeklilerin çoğu bankalara borçlu. Emekliler ancak kredi kartlarına borçlanarak ve bankalardan aldıkları kredilerle ayakta durmaya çalışıyorlar.  Bu günkü şartlar altında günlük masrafların altından kalkamayan birçok emekli, torunlarına bir hediye almakta bile zorlanıyor. Emeklilerin yaşadıkları mağduriyetlerin, sıkıntıların ortadan kalkması için en düşük emekli maaşının 2500 TL olması gerekir” açıklamasını yaptı.

EMEKLİYE VERİLEN ESNAFA DA FAYDALI SAĞLAR

Demirkıran devamla; “Diğer taraftan emekli maaşlarının düşüklüğü sebebiyle ya emekli yaşı geldiği halde emekli olmuyor, emekli olanlar da geçimini temin edemeyip ikinci bir iş yapmak zorunda kalıyor.  Bu durum gençlerin iş bulmasının önünde engel teşkil ediyor. Üniversite mezunu gençlerimizin arasında yüzde 25 işsizlik olduğu, hatta son kriz sebebiyle bu rakamın daha da yukarılara çıktığı görülüyor. Emekliye geçinebilecek kadar maaş verilmeli ki, ikinci iş peşinde koşmasınlar, böylece gençlerin de iş bulma imkânı artmış olsun. Emekliye hak ettiği zammın verilmesi, piyasada da canlılık getirecektir. Emekliye verilen artış aynı zamanda esnafa da büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Haber Merkezi

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.