DEMİRKIRAN, "ÜRETİCİ BATIYOR, DUYUYOR MUSUNUZ?"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, hükümeti çiftçinin, üreticinin sorunlarına acilen çözüm bulmaya çağırdı.

DEMİRKIRAN, "ÜRETİCİ BATIYOR, DUYUYOR MUSUNUZ?"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, hükümeti çiftçinin, üreticinin sorunlarına acilen çözüm bulmaya çağırdı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ocak 2020 Çarşamba 06:17
DEMİRKIRAN, "ÜRETİCİ BATIYOR, DUYUYOR MUSUNUZ?"

Ülke gündeminin en önemli konularından birisi tarım ve hayvancılık sektöründeki sıkıntılar olduğunu söyleyen Demirkıran açıklamasına şöyle devam etti;  

Ülke nüfusumuzun beşte bir bu sektörden geçimini sağlamaktadır.  Bu sektörün sıkıntıları değişik zamanlarda konuşuluyor. Hükümet kanadı ise yaptığı destek ve teşviklerin çitçinin ayakta kalmasına yetip yetmediğinin hesabını yapmıyor. Desteklerin nereye gittiğinin, ne getirip ne götürdüğünün muhasebesini yapmıyor. Yani bir planlama yok. Son noktaya ne ulaşıyor, ulaşırken nerelerden neler kırpılıyor? Sonunda üreticinin eline ne geçiyor? Verimlilik kriterleri belli değil. Bir kör dövüşüdür, gidiyor. Diğer taraftan çiftçi kuruluşları bir çok ad altında kümelenmişler, çiftçinin, üreticinin sorunlarına çözüm üretecekler. Ama nerede? Pek çoğu bir istihdam merkezi, iş kapısı  olmuş.  Çiftçi, üretici bittiği zaman kesinti yapacak, aidat toplayacak bir kanal da kalmayacak.

Artık bu işin sürdürülebilirliği günden güne zorlaşıyor. Çiftçinin üreticinin takadı kesiliyor. Başlangıçta belki güzel niyetlerle ve hedeflerle kurulan bu kuruluşlar her geçen gün üreticimize yük olmaya doğru gidiyor. Yaptıkları sadece basit bir-iki kayıttan ibaret. Hükümetin tarımsal planlaması olmadığı için bu kuruluşlarda faydalı olamıyor. Tarım kredi dahil tüm bu birlik ve kuruluşların yeniden ele alınması şarttır.  Hükümete bundan sesleniyoruz; çiftçimiz, üreticimiz feryat ediyor. Bu işi baştan aşağı ele alıp top yekün bir tarımsal seferberliğin ilan edilme zamanı geldi. Olan biteni seyretmek yerine sahaya girin, gereğini yapın. Çiftçimizin üretim yapmasının önündeki engelleri, zorlukları ortadan kaldırın. Bu işler seyrederek değil, pilavla pişerek çözülür.  

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.