DEMOKRAT CHP’LİLER, KONGRELERİN BAŞLATILMASINI İSTİYOR

Edirne’de kendilerine Demokrat Cumhuriyet Halk Partililer dilen bir grup, CHP’nin kurultayın ertelenmesiyle ilgili kararını uygun bulmadıklarını ve bir an önce tüm illerde kongrelerin başlatılmasını istediler.

DEMOKRAT CHP’LİLER, KONGRELERİN BAŞLATILMASINI İSTİYOR

Edirne’de kendilerine Demokrat Cumhuriyet Halk Partililer dilen bir grup, CHP’nin kurultayın ertelenmesiyle ilgili kararını uygun bulmadıklarını ve bir an önce tüm illerde kongrelerin başlatılmasını istediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Şubat 2022 Perşembe 06:50
DEMOKRAT CHP’LİLER, KONGRELERİN BAŞLATILMASINI İSTİYOR

Bir grup CHP'li, CHP Genel Merkezi'nin kurultayı ertelemesine tepki göstererek kongrelerin başlaması talebini içeren dilekçelerini posta yoluyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdi.

Saraçlar Caddesi'nde toplanan grup adına basın açıklamasını Nurhan Işıkseren, yaptı. Işıkseren, AKP iktidarının sone ermesinin ülke için yaşamsal olduğunu ileri sürdü. Türkiye'nin esenliği için bu partinin yarattığı siyasal ekonomik/sosyal çöküşü durdurmak gerektiğinin gün gibi ortada olduğunu ifade eden Işıkseren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Erken seçime gitmek, yurttaşların tercihinin yenilenmesine yol vermek kaçınılmazlaşmıştır. 'Millet İttifakının lokomotifi, dünya görüşü, savunduğu değerler itibarıyla çağdaş Türkiye'nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi, ülkeyi katılımcı demokrasi, siyasi etik değerler temelinde yönetecektir. Ülkemizin bu temelde yönetilmesine kuvvetle ihtiyaç vardır. Ve biliyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkeye demokrasi getirme sözünün inandırıcı olması, yurttaşta karşılık bulması da, partimizin demokratik yönetildiğinin açık şekilde görülmesine bağlıdır. Dolayısıyla, Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokratik refleksleri her hal ve şartta görünür olmalı, parti içi demokrasiyi örseleyen kararlardan uzak durulmalıdır.

İTİRAZ EDİYORUZ

Olası bir erken seçim gerekçesiyle kurultayın 1 yıl ertelenmesini kabul edilemez buluyor ve itiraz ediyoruz. Partimizde örgütsel dinamikleri, kolektif siyaseti yok sayan bu kararın iptal edilmesini, kongrelerin başlatılmasını istiyoruz.

Kongrelerde, mahalle delege seçimlerinden itibaren tüm kademelerde sadece 'çarşaf liste uygulaması geçerli kılınmalıdır. Mahalle delege, ilçe/il ve parti meclisi seçimlerinde anahtar liste ve benzerlerinin dolaşıma sokularak çarşaf liste uygulaması amacından saptırılamaz.Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkeyi demokratik yönetme iddiasını zayıflatan anahtar liste girişimleri utanç vericidir. Mutlaka önlenmelidir.

Temsil görevi üstlenecek partililerin belirlenmesi üye iradesine bırakılmalı, sadece önseçim geçerli sayılmalıdır.”

Işıkseren, Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclis Üyeleri’nin gönderdikleri dilekçenin sonrasında ivedilikle kurultay sürecini başlatmasını beklediklerini bildirdi.

Işıkseren, ardından PTT şubesine giderek taleplerinin yazılı olduğu 200 kişinin imzaladığı dilekçeyi Kılıçdaroğlu'na gönderdi.

Yavuz Göktaş

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEVatandaşCHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.