DESTEKLEMELER 2 HAFTA İÇERİSİNDE ÖDENECEK!

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek çeşitli görüşmeler yapan Edirne İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mustafa Suiçmez, Tarım Bakanlığı’nda yaptığı görüşmelerde; henüz ödenmeyen 2018 yılı buzağı desteklemelerinin, Kasım ayının ilk 2 haftası içerisinde ödeneceğini öğrendiğini söyledi.  

DESTEKLEMELER 2 HAFTA İÇERİSİNDE ÖDENECEK!

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek çeşitli görüşmeler yapan Edirne İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mustafa Suiçmez, Tarım Bakanlığı’nda yaptığı görüşmelerde; henüz ödenmeyen 2018 yılı buzağı desteklemelerinin, Kasım ayının ilk 2 haftası içerisinde ödeneceğini öğrendiğini söyledi.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Kasım 2019 Cumartesi 06:54
DESTEKLEMELER 2 HAFTA İÇERİSİNDE ÖDENECEK!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım Ayı bütçe görüşmeleri dün başladı. Bir ay boyunca devam edecek toplantılarda İl Özel İdaresi’nin 2020 bütçesi belirlenecek. Dünkü toplantıda gündemdışı söz alan AK Parti Grup Başkanı Mustafa Suiçmez ise, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptığı görüşmeler hakkında meclisi bilgilendirdi.

“2 HAFTA İÇERİSİNDE ÖDENECEĞİNİ SÖYLEDİ”

Ankara’da yaptığı görüşmelerden bahseden Edirne İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mustafa Suiçmez, “2 gün önce Ankara’ya bir ziyaretimiz oldu. Orada çeşitli görüşmelerde bulunduk. Özellikle Tarım Bakanlığında yaptığımız görüşmelerle ilgili bilgilendirme yapmak istiyorum. Çarşamba günü Tarım Bakan Yardımcımız Fatih Metin’le bir görüşmemiz oldu. Edirne’de tarım ve hayvancılıkla ilgili yaşadığımız sorunları birebir kendisine aktardım. Ödenmeyen 2018 yılı buzağı desteklemelerini kendisine sordum. Kasım ayının ilk 2 haftası içerisinde buzağı desteklemelerinin ödeneceğini söyledi.” dedi.

“DESTEKLEMELER 10 KURUŞ OLARAK DEVAM EDİYOR”

Süt desteklemeleri konusunda da Bakan Yardımcısı Metin’le görüştüğünü söyleyen Suiçmez, “Bir diğer yandan da süt desteklemelerinin kaldırılacağıyla ilgili sosyal medyada da paylaşım yapılıyor; bu konuyu kendisine sordum. Orada da bir tesadüf oldu. Biz gittiğimizde Tarım Bakanımız, Maliye Bakanlığı’nda toplantıdaydı. Ara verdiler. Tabii bunlar belirlenirken; Bakanlık çeşitli kurum ve kuruluşlardan bilgi alıyor ve ona göre programlar yapılıyor. Toplantıya ara verildiğinde; kaldırılacağıyla ilgili bir eğilim vardı. Ben kendilerine, ‘Bakanım bunun kaldırılması çok zor izah edilebilir bir durum olur’ dedim. Kendisi de, ‘Ben sizin yanınızdayım, içeride pazarlıklar devam ediyor.’ dedi. Tekrar toplantıya girdi. Çıktıktan sonra desteklemelerin 10 kuruş olarak devam etmesi yönünde karar alındığını söyledi. Burada tabii kafalarda soru işaretleri olacaktır. Sonuçta kimse istemez 25 kuruştan 10 kuruşa düşürülmesini ama ülkemiz geçtiğimiz yıl dış güçlerin saldırısıyla ekonomik krizle karşı karşıya geldi. Bu ekonomik krizin bertaraf edilmesi için 15 kuruş ilaveten destek verilmişti. En azından kriz başlamadan önceki desteklemelerin yerinde kalması çok önemliydi. Toplantıda da bu yönde karar alındı ve destek 10 kuruş olarak devam ediyor.” ifadelerini kullandı.  

“1,3 SÜT-YEM PARİTESİ KARARA BAĞLANDI”

Süt-yem paritesinin karara bağlandığını öğrendiğini de söyleyen Suiçmez, “Bundan sonra süt fiyatlarında; 1,3 yem-süt paritesi gözetilerek fiyatlandırma yapılacak. Bu çok iyi bir olay. Bizim de uzun zamandır üzerinde durduğumuz ve istediğimiz bir şeydi bu. Yani 1 kilo sütle, 1 kilo 300 gram yem alınabilecek. Bu durum kesin karara bağlanmış. Geçtiğimiz ayki toplantımızda meralarla ilgili meclisimizde ortak bir talebimiz olmuştu. Bakan Yardımcımıza da bu konudan bahsettim. Kendisi de, ‘Mustafa Bey sizinle aynı görüşteyiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.’ dedi.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.