DEV PROJENİN TEMELİ ATILIYOR!

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, hızlı tren projesiyle ilgili müjdeyi verdi. Akmeşe dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin temel atma töreninin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın da katılımıyla 25 Eylül saat 11.00’da yapılacağını ifade etti.

DEV PROJENİN TEMELİ ATILIYOR!

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, hızlı tren projesiyle ilgili müjdeyi verdi. Akmeşe dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin temel atma töreninin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın da katılımıyla 25 Eylül saat 11.00’da yapılacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Eylül 2019 Salı 07:52
DEV PROJENİN TEMELİ ATILIYOR!

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe dün partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin 25 Eylül’de temelinin atılacağının müjdesini veren Akmeşe, Edirne Belediyesi’ne de ETUS ve kirli sular nedeniyle yüklendi.

“KITALARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN PROJE”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, burada yaptığı açıklamada, “Edirne-Halkalı Hızlı Tren Projesi'nin temeli geçen ay atılacaktı fakat yaşanan aksilikler nedeniyle ertelenmişti. Temel atma töreni, 25 Eylül Çarşamba günü saat 11.00'de Karaağaç Tren İstasyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Avrupa Birliği'nin Hareketlilik ve Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc'un katılımıyla yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Proje; Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy -Kapıkule olmak üzere üç kısımdan oluşuyor. Biz burada 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kısmının temelini atacağız. Stratejik proje. Kıtaları birbirine bağlayan proje. Asya'dan Londra'ya kadar uzanan bir proje. En geç 2023 yılında biterek hizmete açılacak.” dedi.

“1,5 YILDA SGK’YA OLAN BORÇLARINI ÖDEMEMİŞLER”

Akmeşe, SGK’ya olan borçlar nedeniyle belediyeye ait bazı yerlerin teminat gösterilmesi konusuna da değinerek, “Geçen gün düzenlenen olağanüstü meclis toplantısında, Edirne'nin çok önemli ve belediyeye ait bazı yerler maalesef borçlarına karşılık Sosyal Güvenlik Kurumu'na haciz edilmiş oldu. Belediye şirketi kurulalı 1,5 yıl olmuş. Kaç kişinin çalıştığını bilmiyorum. Ne hikmet ise 1,5 yıl içinde devlete SGK'ya olan borçlarını hiç ödememiş. Bir ara bir taksitlendirme yapmışlar onu da ödememişler. Bu arada Enez Belediyesi'nin şirketinin Nisan 2018'e kadar devlet kurumlarına kadar hiç bir borcu yok. Seçim kampanyasında 'Her şey güzel olacak' diye bir sloganları vardı. Takdiri halkımıza bırakıyorum. 6 aydır Edirne'de güzel olan ne var, soruyorum. Altyapı, ulaşım, otopark sorunları sürüyor. Sorunlar bitmek bilmiyor. Her mecliste bu ETUS'tan veya altyapıdan bahsediyoruz. Bunların problemlerinden kurtulamadık. ETUS bitmiştir, hizmet edemiyor, ortaklarına gelir de elde edemiyor. Zam yaparak, vatandaşın üzerine daha da fazla yük bindirerek bu işi çözemezler. Belediye bir an önce şehir içi taşımacılıkla yeni düzenleme yapmalı. Yıllardır aynı şikâyetler sürüyor, çözüm olarak; maalesef zam. Bir yenilik yok.” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN’IN CESARETİ VARSA O SUYU İÇSİN”

Edirne’nin iyi yönetilmediğini ifade eden Akmeşe, “Geçtiğimiz günlerde su problemi yaşadık. Başkana yanlış bilgi veriliyor. 'Kayalı Barajı'nda çiftçilerimize su verilmiş ondan dolayı alttaki sular Edirne su şebekesine verilmeye başlanmış.’ Külliyen yalan. Şu an Kayalı Barajı'nda 2,5 yıl Edirne'yi idare edecek su kapasitesi var. Oradaki arızayı bile tespit etmekten yoksun bunlar. Arızayı DSİ tespit edip gideriyor. Şu an öyle bir sorun da kalmadı. İnsanlara yanlış bilgi verilmesin. Edirne'nin altyapısı kanalizasyon da dahil; hepsi çöktü. Edirne'nin bir altyapısı yok. ‘Kendi imkânlarımla yapacağım' dedi. Gördük ne yaptığını. Arkadaşlar arıtmadan su temiz olarak çıkıyor. 30-40 yıl önce döşenen su borularından geliyor; en son Recep Gürkan'ın yaptığı o borulara geçiyor. Yani o gelen su zaten kirli. Arıtmadan çıktığı gibi gelmiyor. Su boruları değişikliği arıtmadan başlamalıydı ki insanlar temiz su içsin. Son zamanlarda içtiğimiz suyun uygun olup olmadığını belediyeden sorgulayın. Geçen hafta lağım suyu gibi aktı. Başkanın cesareti varsa o suyu içsin veya gelsin sizin evinizden akan suyu içsin. Edirneliler bunu hak etmiyor. Edirne'de her şey güzel olacak dediler. Güzel olup olmadığının takdirini ben Edirnelilere bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Son Güncelleme: 23.09.2019 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.