DEV TAVA REKORA HAZIR

8’inci Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali kapsamında Edirne’ye getirilen dev tava Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazır.

DEV TAVA REKORA HAZIR

8’inci Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali kapsamında Edirne’ye getirilen dev tava Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazır.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mayıs 2018 Cumartesi 08:25
DEV TAVA REKORA HAZIR

8’inci Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali için Kırklareli'ndeki bir firma tarafından yapılan 7 metre çapındaki ciğer tavası Karaağaç Mahallesi'nde Lozan Caddesi'nde hazırlanan platforma vinçle yerleştirildi.

“Tavamız 7 metre çapında dünyanın en büyük tavsı olacak. Tava 5 metre çapındaki yakma haznesinin üstüne yerleştirilecek. Yarın Guinness yetkililerinin gözetiminde önce ateşimizi yakacağız sonra onlar ölçümlerini yapacaklar. 12 tane ustamız çıraklarıyla birlikte beş metre uzunluğundaki kepçeleriyle ciğerleri pişirecekler. Rekorumuz tescillenmiş olacak ve her yıl olduğu gibi ciğerlerimiz halka dağıtılacak. Böylece dünyanın en büyük tavası Edirne’de olmuş olacak. Çok ciddi bir emek var bu işte. Tavaya 4 cm yüksekliğinde yağ konması hesaplandı bu da yaklaşık 1800 litre yağ yapıyor. Rekor denemesi için de bir seferde 600 kilo ciğer pişirilecek. Bütün planlamalar, hazırlıklar yapıldı. Yarın inşallah hep birlikte dünyanın en büyük tavasını Guinness Rekorlar Kitabı’na sokmuş olacağız. Daha sonra da bu tavayı dünyanın en büyük tavası olarak burada sergilemeye başlayacağız. Bu paslanmaz çelikten yaptırdığımız tava 160 bine mal oldu. Tavayı sergilemeye başladığımız da bu tavanında yanında birde ciğer ustası ve biber heykeli de olacak” Dedi.

12 Mayıs Cumartesi günü saat 11:00’de Karaağaç Yolu üzerindeki alanda Guinness Rekorlar Kitabı için hazırlanan dünyanın en büyük tavasında pişirilen ciğer; halka ikram edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.