Dev tesis, hizmete girdi !

Edirne'ye günde 30 bin metreküp su sağlayacak olan Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı canlı bağlantı ile düzenlenen törenle açıldı.

Dev tesis, hizmete girdi !

Edirne'ye günde 30 bin metreküp su sağlayacak olan Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı canlı bağlantı ile düzenlenen törenle açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Kasım 2017 Perşembe 10:24
Dev tesis, hizmete girdi !

    20 Nisan 2015 yılında temeli atılan Edirne Merkez Hasanağa Köyü Meşelik Semti'nde 50 bin metrekarelik alanda kurulan Arıtma Tesisi'ne, 58 kilometre uzaklıktaki Kayalı Barajı'ndan su aktarılıyor.  Günde 30 bin metreküp su sağlayacak olan tesisin Edirne'nin 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılaması bekleniyor. 375 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde Programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nden canlı bağlantı ile katıldığı açılış töreninin ardından arıtma tesisi hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayırlı olsun dileklerini sunduğu tesisin açılış törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Güler, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, İl Genel Meclis Üyesi Recai Koçaşlı, DSİ çalışanları ve vatandaşlar katıldı.  
    EDİRNE'YE GÜNDE 30 BİN METREKÜP SU SAĞLANACAK
    Açılış töreni için Cumhurbaşkanı ile yapılan canlı bağlantıda konuşan Edirne Valisi Günay Jojobet Özdemir, “Açılışını yapacağımız Edirne içme suyu arıtma tesisi ile Edirne şehir merkezinin 2050 yılına kadar içme suyu kullanma ihtiyacı karşılanacak. Kayalıköy Barajı'ndan alınacak ham su 30 bin m3/gün kapasiteli Edirne içme suyu tesisinde arıtıldıktan sonra şehir şebekesini besleyen depolara aktaracaktır. Ayrıca Bakanlığımızca Edirne'ye aralarında Ergene Havzası'nın 13'üncü ve son atık su arıtma tesisi olan Keşan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde yer aldığı 9 adet tesis daha kazandırılmıştır. Talimatınız ile hayata geçirilen ağaçlandırılma seferberliği kapsamında adınıza 4 milyarıncı fidanı toprakla buluşturacağız. Adınıza dikeceğiz fidanla toprakla buluşturulan fidan adedi 4 milyara ulaşmış olacaktır. Edirne'ye kazandırılan bu tesis ve 375 tesisimiz ülkemize hayırlı olsun.” dedi 
    Daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Orman Su İşleri Bakını adına fidan dikimi yapıldı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.