DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE İLK MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

Trakya Üniversitesinde Tıp Fakültesi ile başlayan yüz yüze mezuniyet törenleri Diş Hekimliği Fakültesi ile devam etti. İlk mezuniyet töreni coşkusunu yaşayan Diş Hekimliği Fakültesinde mutluluk ve heyecan gözlerden okunuyordu.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE İLK MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

Trakya Üniversitesinde Tıp Fakültesi ile başlayan yüz yüze mezuniyet törenleri Diş Hekimliği Fakültesi ile devam etti. İlk mezuniyet töreni coşkusunu yaşayan Diş Hekimliği Fakültesinde mutluluk ve heyecan gözlerden okunuyordu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Temmuz 2021 Cumartesi 06:04
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE İLK MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

Salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan mezuniyet törenleri, aşılama takvimi tamamlanan birimlerde tekrar yapılmaya başlandı. Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezuniyet töreni olma özelliği taşıyan programda öğrenciler, mezuniyet coşkusu ve gururunu bir arada yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının adından Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı sunumun izlenmesi ile başladı.

Törende 2021 yılı mezunları adına bir konuşma gerçekleştiren Fakülte birincisi Ece Abacı, zorlu bir eğitim sürecinin sonuna geldiklerini ifade ederek eğitimleri boyunca kendilerine her an destek veren hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezunlarını geçen sene verdiğini ama yaşanılan süreç nedeniyle tören gerçekleştiremediklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, fakülte olarak kazandıkları başarılardan bahsederek “İlk mezunlarımızdan 11’i DUS sınavında başarılı oldu. Fakültemiz adına yüzde 20 başarı oranı yakalanmış oldu. Aynı başarıyı bu seneki mezunlarımızdan da bekliyoruz. Mesleğinizle memleketimize, insanlarımıza güzel hizmetler vermenizi diliyorum. Fakültemizi bir baba ocağı olarak görebilirsiniz. Her zaman kapımız sizlere açıktır.” dedi.

Türkiye’de ilk kadın diş hekimi olan Ayşe Şaziye Hanım’ın 1926 yılında mezun olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir “Bugün aramızda Ayşe Şaziye Hanım’ın izinden giden 31 öğrencimiz var. 5 de uluslararası mezunumuzun sadece biri erkek. Yani mesleğimiz artık hanımların hâkimiyetine giriyor. Bu durum diş hekimliği mesleğinin daha şefkat ve sevgiyle yapılmasına yol açacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin, sanatçı hassasiyeti ile bezenmiş kutsal bir mesleğe sahip olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir “Beyaz önlük iyiliğin, dürüstlüğün, saflığın sembolüdür. Beyaz en kolay kirlenen renktir. Bu rengi hiç kirletmeyin, her zaman pırıl pırıl tutun. Ülkelerimizin çeşitli yerlerinde hizmet edeceksiniz. Bu hizmeti yaparken bu coğrafyayı bize vatan yapan Sultan Alparslan’dan Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bütün önderlerimize ve onların silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize vefa ve minnet borcu olduğunu unutmayın. Bu borcu yerine getirmek için fedakârlıkla çalışın. Hastalarınıza, size ihtiyacı olan insanlara hizmet edin.” diyerek törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bilinen 56 medresesi ve Sultan II. Bayezid Külliyesi ile tarihî bir eğitim ve tıp geleneğinin olduğu Edirne’nin yükselen yıldızı Trakya Üniversitesinden mezun olacaklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Edirne kendi başına bir öğretmendir, bir okuldur. Nasıl bir medeniyetten geldiğinizi; hangi ilimle, büyük düşünceyle bir araya geldiğinizi gösterir. Defalarca işgal yaşamış Edirne, aynı zamanda zor günleri de hatırlatır. Geçmişten aldığınız güçle, o büyük düşünen, üç kıtada hüküm sürmüş ecdadın hızlı yürüdüğü zamanı düşünün ve zor zamanlarda şehitler verdiğimiz, yürünemeyen yolları düşünün. Siz bu yolda yürüyememiş şehitlerimizin yolunu yürümekle de yükümlüsünüz. Artık yollar sizin. Bu yollarda yürümeyeceksiniz, koşacaksınız. Bu büyük milleti, inşallah daha ileriye götürecek şekilde sizden beklentilerimiz yüksek. Sizleri en güzel şekilde yetiştirdik. Bizim sizden büyük başarı beklentimiz var. Bu ülkenin kaderini değiştirecek büyük buluşları, büyük ödülleri sizlerden bekliyoruz. Bunları yapabilecek güçtesiniz. Sizlere inanıyorum.” dedi.

Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen velilere ve hocalarına teşekkür eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere hekimlik mesleğinde bir ömür giyecekleri beyaz önlüğün manevi anlamını hatırlatarak “En güzel ilacın güler yüz ve tatlı dil olduğunu unutmayın ve merhameti elden bırakmayın. Bir hekime en çok yakışan haslet merhamettir. Hastanızın bir ağrısını dindirdiğinizde, bir sorununu çözdüğünüzde emin olun sizler, sizleri yetiştiren hocalarınız ve aileleriniz de o hisseden bir pay alacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerine mezuniyet öncesi tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Tıp, Diş Hekimliği gibi fakülteler için ‘Bu fakültelerden her şey çıkar, arada bir hekim çıkar.’ sözü sizin için de geçerli. Biliyorum ki içinizden çok farklı alanlarda yönetici olanlar çıkacaktır. O yüzden lütfen sosyal anlamda gelişmenize de önem verin. Ülkenin içinde bulunduğu durumu iyi kavrayın, iyi takip edin. Çünkü siz bu milletin en zeki, en kapasiteli çocuklarınız. Sizlere işi hatasız yapabilme disiplini verdik. Bu disiplin hangi işi yaparsanız yapın başarılı olmayı getirecektir.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuşmasının sonunda 22 bin metre karelik bir diş hekimliği fakültesinin onaylandığı ve en kısa zamanda inşaatın başlayacağı müjdesini vererek sadece Edirne ve Trakya’nın değil, tüm Balkanların bir referans merkezi olacağını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir’in, emekli olan Diş Hekimi Nuran Demir’e plaket takdim ettiği tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve hekim andının okunmasıyla sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.