"DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI DEĞİLİZ"

Edirne İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında gündem dışı konuşmalarda, İl Genel Meclisi üyeleri kendilerinin onayıyla yapılan bir çok işte davet edilmemekten ve il genel meclisinin acil kararı beklenen bazı işlerinde olduğu gibi durduğundan şikayetçi. Meclis üyelerinin tamamı bu gidişata dur denmesi gerektiğini savunarak, hizmet için geldikleri bu noktalarda temsil ettikleri oyların hakkını savunacaklarını ifade ettiler.

"DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI DEĞİLİZ"

Edirne İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında gündem dışı konuşmalarda, İl Genel Meclisi üyeleri kendilerinin onayıyla yapılan bir çok işte davet edilmemekten ve il genel meclisinin acil kararı beklenen bazı işlerinde olduğu gibi durduğundan şikayetçi. Meclis üyelerinin tamamı bu gidişata dur denmesi gerektiğini savunarak, hizmet için geldikleri bu noktalarda temsil ettikleri oyların hakkını savunacaklarını ifade ettiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Temmuz 2021 Cuma 06:14
"DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI DEĞİLİZ"

Edirne İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında dün gerçekleşti. Yapılan toplantıda gündem dışı söz alan CHP Havsa İl Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla, yaklaşık 14 ay önce ani bir kararla İl Genel Meclisine getirilen ‘Havsa Canlı Hayvan Pazarı’ inşaatı işinin henüz başlamadığını hatırlattı. Görevlerinin bölgeye en uygun yatırımın yapılması için kararların alınması olduğunu dile getiren, Çığla, tüm meclis üyelerinin kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için canla başla çalıştığını kaydetti.

Yaklaşık 14 ay önce Edirne Valililiği’nin talebiyle gündeme gelen Havsa’ya yapılacak hayvan pazarı için hızlı bir karar aldıklarını hatırlatan, Çığla, şunları söyledi:

“Biz valimizin istediği, ilçemize katkı sağlayacak konuyu hemen gündeme koyduk ve iki günde komisyon kararı alarak bu iş için 2 milyon 200 bin liralık bütçenin ayrılmasını sağladık.

Bu para onaylandı, bütçesi planları hazır ne hikmetse yapılmadı. Bunun sorumlusu bizler değiliz, sorumlusu Ak Partili Belediye Başkanıdır. Bunun yapılmaması Havsa için kötü, bölgemiz için kötü, üreticimiz için kötüdür.

Örneğin Havsa ilçesinde bin 300 metre bir V kanalı yapılıyor, sağ olsun milletvekilimiz, sağ olsun il başkanımız, sağ olsun belediye başkanımız gibi, teşekkür ederiz valiye şeklinde söylüyorlar. Bu programa alınmış, özel idarenin bütçesine alınmış, bu yapılacak olan işi kimse cebinden yapmıyor. Buna dikkat edilmesi gerekir.”

GÜMRÜKLEME SAHASI NE OLDU?

Çığla, Havsa ilçesine yapılması planlanan gümrükleme sahasını da sorarak, “Havsa’da gümrükleme sahası yapılacaktı. O gün biz Valimiz tarafından meclise getirilen teklifi kabul ettik ve oylamada inceleme komisyonuna havale edilmesini istedik. Vali de dilekçeyi geri çekti ama AK Parti Grup başkanvekili hemen basını toplayarak sanki CHP ve İYİ Partili üyeler Havsa’ya yatırımı engelleyecek bir unsurmuş gibi bizleri rencide etti. Ertesi günü AK Parti İl ilçe başkanları veryansın yaptı. Aradan 14 ay geçti, yapılan bir şey yok. Belediyeye verilmiş 10 bin 300 metrekarelik bir arsa vardı. Hemen ertesi ay bu arsa geri alındı. Şu anda belediyenin orada arsası yok. Şimdi AK Partililerden, toplumu yanlış bilgilendirmelerinin özrünü bekliyorum kendilerinden” dedi.

GEÇEN YIL BÜTÇEYE KOYDUĞUMUZ PARAYI KULLANAMAZLAR

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ise “Burada birçok projeye onay veriyoruz. Havsa Belediyesi ile ilgili 2 milyon 200 bin liralık Havsa hayvan pazarının yapılması için 2020 yılında bu meclis karar aldı. Ödeneğini de ayırdık hiçbir sıkıntı yoktu. Her ne hikmetse parasını ayırmamıza rağmen ihalesini yapıp işe başlamadılar. Para kaldı burada, gitmeyecek bir daha. Eğer para giderse yasadışı olmuş olacak. Her şey kanunlara bağlı. Ya gelecekler tekrar İl Genel Meclisinden bir karar alacaklar, yoksa 2020 yılında meclisin almış olduğu kararı yerinde zamanında yerine getirmedikleri için ödenek iptali gerçekleşti. Çünkü 2021 yılı için yeni bütçe yaptık.

KOMİSYONA İZİN VERMEDİLER, ORTALIK AYAĞA KALKMIŞTI

Zarbun çiftliği ile ilgili ortalık kalktı, biz karşı değiliz dedik. Meclise apar topar 50 dönümlük yer tahsisi geldi biz alalım dedik ama komisyonun çalışma yapmasını istedik. Bir yıl geçti üzerinden ortada ne var hiçbir şey yok. 15 gün meclis üyelerinin araştırma inceleme yapması için müsaade edilmeyen yerle ilgili bir yıl geçti çalışma yok. Hani nerede, fabrikalar açılıyordu, gümrükler kuruluyordu.

Bize proje getiriyorlar, hadi bakalım çabuk olsun acele olsun sanki yangından mal kaçırıyorlar. Bir bakıyorsun bir yıl içinde hiçbir çalışma yok” dedi.

DAVET EDİLMİYORUZ

Geçmiş, açıklamasında il genel meclisi üyelerinin işi biten ve açılışı yapılan yerlere davet edilmemesine de tepki gösterdi. Kendilerinin hiçe sayıldığını ifade eden Geçmiş, “Bu beni çok üzüyor. Bir çok açılıştan haberimiz bile yok. Burada yapılan bir çok işte İl Genel Meclisi katkı sağlıyor. Yada bizlerin verdiği olurlarla yapılıyor. Ama ne yazık ki, sanki biz yokmuşuz gibi davranıyorlar. Bunu bir çok yerde gördüm. Bazı yerlerde derdimi yüksek sesle söylüyorum. Herkese anlatıyorum ama bizi dinleyen yok. Buna artık dur denmesi gerekli” dedi.

Geçmiş’in konuşmasının ardından AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri de bu konudaki rahatsızlıklarını bir bir dile getirdi. Bu konunun düzelmesi için çalışılması istendi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.