DOĞAL AFET SERGİSİNE, DOĞAL AFET ENGELİ

17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü olması nedeniyle dün deprem konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenecek olan sergi, yoğun rüzgar nedeniyle Alipaşa Çarşısı'nın içerisine taşındı.

DOĞAL AFET SERGİSİNE, DOĞAL AFET ENGELİ

17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü olması nedeniyle dün deprem konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenecek olan sergi, yoğun rüzgar nedeniyle Alipaşa Çarşısı'nın içerisine taşındı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ağustos 2017 Cuma 10:01
DOĞAL AFET SERGİSİNE, DOĞAL AFET ENGELİ

    Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği ve İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilciliği 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde, deprem konusunda farkındalık yaratmak amacıyla sergi açtı. Sergi Saraçlar Caddesi'nde kuruldu fakat yoğun rüzgar nedeniyle sergi Alipaşa Çarşısı'nın içerisine taşınmak zorunda kaldı. 
    ''ÜLKE TOPRAKLARININ YÜZDE 92'Sİ DEPREM RİSKİ YAŞIYOR'’
    Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Parlakçı, ülke topraklarının yüzde 92'sinin deprem riski yaşadığını belirterek, ''Bu ülke 17 Ağustos 1999'u unutmamalı. Gayretimiz bu yöndedir. Sergimizin amacı da bu doğrultudadır. Sergimizin bir amacıda yapı sektöründe talep edilenlerin bu konudaki farkındalığını arttırarak taleplerinde depremi de göz önünde bulundurmalarını sağlamaktır. Yapı üreticilerini bu konudaki hassasiyetlerini sağlamaktır. Deprem doğal bir olay ve ülkemizde kendisini sık sık hatırlatmaktadır. En son Ege kıyılarımızda bu gerçekle yüz yüze geldik. Deprem ülkemizin bir gerçekliğidir. Ülke topraklarımızın yüzde 92'si, nüfusumuzun yüzde 70'i, sanayimizin yüzde 75'i deprem riski yaşmaktadır. Depreme karşı yapabileceklerimiz elbette ki vardır. Kamu yararına hizmet üreten meslek odalarının etkinliğinin arttırılması gerekirken tam aksine etkisizleştirme çalışmaları meslek üyelerimizin hizmet kalitesini olumsuz yönde Bahsegel etkilemekte ve yapı üretim sürecinde de olumsuzluklara sebep olmaktadır. Yapı üretim süreçleri kesinlikle rant odaklı olmaktan çıkarılmalıdır. Kentsel dönüşüm projeleri depremleri dikkate almalı, sağlıklı yaşam çevreleri yaratma amacı gütmelidir. Kentsel dönüşüm yapı sektörünün gelişimine ve sermayeye hizmet amaçlı kesinlikle olmamalıdır.'' dedi.
    ‘'BUGÜN BİR İRONİ YAŞANDI'’
    Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, yoğun rüzgardan dolayı serginin Alipaşa Çarşısı'nın içerisine taşındığı konusuna değinerek, ''17 Ağustos farkındalığı ile ilgili böyle bir sergi açılması önemlidir. Ancak bugün bir ironi yaşandı aslında. Sergi, Saraçlar Caddesi'nde kurulmuştu. Sergi açılış saatini beklerken tam da serginin konusuna uygun bir olay yaşandı. Bir rüzgar çıktı, tabi ki rüzgara önlem alınamaz. Bu yüzden sergi Alipaşa Çarşısı'nın içine alındı. Bir nevi depreme önlem aldık. Biz sergiyi Alipaşa Çarşısı'na taşıdık. Esnafa da bu anlamda duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Depreme önlem tartışmaları sürerken, biz rüzgara önlemi Alipaşa'ya sergiyi taşıyarak aldık. Bu davranışımızda bir farkındalıktı. Alipaşa esnafımız ve çarşıya ziyarete gelenler deprem konusunda bilinçleneceklerdir.'' ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.