‘DOĞAYI KORUMAK İÇİN’ 186 BİN EURO HİBE!

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği ile Bulgaristan’ın Macarovo Belediyesi ortaklığında uygulanan ‘Doğayı Korumak İçin Atık Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli IPA Projesi kapsamında birliğe alınan araçların tanıtımı dün gerçekleştirildi.

‘DOĞAYI KORUMAK İÇİN’ 186 BİN EURO HİBE!

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği ile Bulgaristan’ın Macarovo Belediyesi ortaklığında uygulanan ‘Doğayı Korumak İçin Atık Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli IPA Projesi kapsamında birliğe alınan araçların tanıtımı dün gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mart 2019 Çarşamba 07:59
‘DOĞAYI KORUMAK İÇİN’ 186 BİN EURO HİBE!

Edirne Belediyesi’nin başkanlığını yürüttüğü Edirne Katı Atık Yönetim Birliği ile Bulgaristan’ın Macarovo Belediyesi ortaklığında uygulanan ‘Doğayı Korumak İçin Atık Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli IPA projesinin kapanışı için dün Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. Macarovo Belediye Başkanı Milko Armutliev ve Macarovo Belediyesi Meclis Başkanı Ercan Yusuf’un da katılım gösterdiği toplantının ardından proje kapsamında birliğin kullanımı için alınan bir adet yükleyici, bir adet mini yükleyici ve bir adet de traktörün tanıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca araç tanıtımı esnasında konuşan Bulgaristan Macarova Belediyesi Meclis Başkanı Ercan Yusuf, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama Ve Bertaraf Tesisleri’ni çok beğendiklerini belirterek, “Tesiste büyük teknolojiler kullanılmış. Biz de bu sistemi kullanabiliriz.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “AB’DEN TOPLAM 6 MİLYON LİRALIK HİBE”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, projenin başarıyla gerçekleştiğini belirterek, “Bu projemiz AB Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında geri ödemesi olmayan bir proje. Edirne Belediyesi için 3, EDİKAB için 1 olmak üzere toplam 4 projemiz vardı. Sadece Edirne Belediyesi ve EDİKAB olarak 920 bin EURO hibe almış olduk AB’den. Yaklaşık 6 milyon liralık yatırımı geri ödemesiz bir şekilde belediyemize kazandırmış olduk. Projeler kapsamında İtfaiye Müdürlüğü’ne Trakya’daki ilk ve tek kaza kırım aracını almıştık; bir başka proje ile Ulaşım Hizmetleri Binası’nın restorasyonunu gerçekleştirdik. Restorasyonu tamamlandı. Bulgaristan’ın Nessebar Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında da turizm amaçlı 8 iç, 8 dış olmak üzere toplamda 16 bilgilendirme kioskları kuracağız. O da önümüzdeki günlerde kurulmaya başlanacak. Turizmde 10 milyonu hedeflediğimiz için bu kioskların şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Macarova Belediyesi ile EDİKAB olarak bir proje yapmıştık. Bu projenin toplam büyüklüğü 364 bin 291 EURO. Bu projede lider partner bizdik. O yüzden bizim payımız 186 bin 46 EURO; Macarova Belediyesi’nin 178 bin 245 EURO olarak gerçekleşti.   Bir adet yükleyici, bir adet mini yükleyici ve bir adet de traktör aldık. Bunları Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nde kullanacağız. Proje kapsamında bu araçları 5 yıl boyunca proje amaçlar doğrultusunda kullanılmaya devam edecek.” dedi.

ARMUTLİEV: “BAŞKAN GÜRKAN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Macarovo Belediye Başkanı Milko Armutliev ise, “Bütün faaliyetlerimizi tam olarak gerçekleştirdik. Ortak çalışmaların devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Edirne Belediyesi’nden çok iyi bir personelle çalıştık; profesyonel ve işine bağlı. Bu gerçekten de çok önemli bir unsurdu. Umarım bu uzun bir birlikteliğin başlangıcı olur. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a da çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından belediye bahçesinde bulunan araçların tanıtımı gerçekleştirildi. Burada konuşan Macarova Belediyesi Meclis Başkanı Başkanı Ercan Yusuf Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’ni çok beğendiklerini belirterek, “Tesiste büyük teknolojiler kullanılmış. Biz de bu sistemi kullanabiliriz.” dedi. Bunun üzerine Başkan Gürkan, “Tesisimizde şuanda bir saatte 16 bin evin bir aylık elektrik ihtiyacına eşdeğer elektrik üretimi yapıyoruz. Bir süre sonra da 2. Etap devreye girecek ve böylece toplamda 30 bin evin elektrik ihtiyacını sağlayacak elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. Tesislerimiz Türkiye’de çöpten elektrik üreten 5 tesisten birisi.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.