“DOĞRU BULMUYORUZ”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı “İmar Barışı” kanunuyla ilgili konuşurken, köy meralarındaki yapılara ruhsat verilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

“DOĞRU BULMUYORUZ”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı “İmar Barışı” kanunuyla ilgili konuşurken, köy meralarındaki yapılara ruhsat verilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Haziran 2018 Çarşamba 10:01
“DOĞRU BULMUYORUZ”

Vergi ve Diğer Alacakların Yapılanması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı ve “ Yapı Kayıt Belgesi” verilmesine ilişkin hükümlerin yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

Kamuoyunda “İmar Barışı“ olarak da bilinen bu düzenlemeye göre 08 Haziran 2018 Cuma gününden itibaren başvurular alınmaya başlandı.

Vatandaşların imar barışı konusunda azami seviyede bilgi sahibi olmalarının ve faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla, mahalle ve köy muhtarları ile bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, İmar Barışının 31.12.2012 tarihinden önce yapılan kaçak yapıların hükümetin genelgesi olduğunu belirterek; “Bu kapsama giren meralarda konut alanlarında deniz kenarlarında mevcut imar hatalarını düzeltmek amacıyla bu genelge yayımlandı. Köy ve mahalle muhtarlarının da katıldığı DSİ ‘de konuyla ilgili toplantıda çıkan görüşlere göre mera yasasına göre köy meralarında yapı yapılamıyor. Bazı yerlerde yapılan binalar var. Bu genelge ile bunlara ruhsat verilecek. Bu uygulama ilerde büyük sorunlar yaratabilir. Genelde tapulaştırma yapılan yerlerde köy meralarını köyün yakınına getiriyorlar. Bunu yaparken, diğer yerleri tarla olarak yapıyorlar. Tarla yapılması sırasında tarlaların ortasında vatandaşların imar barışından yararlandığı yerler kalacak. Kullanım alanı ise 47 yıl olarak belirlenmiş. Bu süre zarfında mülk sahipleri bunu kullanabilecek. Yapılan tapulaştırmada bu yerler köylünün başına bela olacak. Bu uygulama köylüler arasında husumet yaratacaktır. Köylerimizde böyle yerler var. Mera yasasına göre mera üzerinde hiçbir şey yapılamaz buralara köyün ortak malıdır deniliyor.Bu yanlışlıkların düzeltilmesi gerekiyor. parlamentomuzun bu eksikliği gidermesi lazım.” Diye konuştu.

BU TÜR YERLERDE İMAR BARIŞI OLMAMALI

Köy meralarının ihlal edildiği yerlerde imar barışının uygulanmaması gerektiğini belirten Tasmalı, “Köy meralarının köyün yakınına gelmesi nedeniyle bu tür yerler köylerimizde sorun yaratacaktır. Tarla bulunan yerlerde kurulu olan ağıllar kalacak. Biz muhtarlar olarak bunun düzeltilmesini talep ediyoruz. Bu sağlandığı takdirde köyde barış sağlanacak hem de tapulaştırmada kolaylık sağlanmış olacak. Bu tür yerlerde ikamet eden elektrik su bağlantısı yapılamayan bu yerler vatandaşlarımız için imar barışı ile kolaylık sağlanacak. Bunlar meraların içinde kalacak. Biz muhtarlar bu tür yerlere ruhsat verilmemesini istiyoruz. Köy muhtarları arkadaşlarımız bu konuda sıkıntılı. Köy muhtarı arkadaşlarımız bu konunun gündeme getirilmesini istediler. Biz de bunu kamuoyuna duyuruyoruz. Bu toplantıya Edirne merkez ve köyleri, Süloğlu, Lalapaşa, Havsa köylerinin muhtarları katıldı toplantıda konu ile ilgili Bilgiyi Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül verdi.” Dedi

SEÇİM ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Ülkede 24 Haziran’da Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimim yapıldığını belirten Tasmalı” Seçimle milletimizin teveccühü ortaya çıktı. İlimizde dört milletvekili üç partiye dağıldı. Onlar mecliste Edirne’nin haklarını savunacaklar. Muhtarlar Derneği olarak yapılan seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.