DÖRDÜNCÜ ÇEVRE DOSTU İŞLETME

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği’nin başlattığı “Çevre Dostu İşletme” projesi kapsamında işletmesinde plastik malzeme bulundurmayan Komşu Düşler Kafe de, “Çevre Dostu Logosu” almaya hak kazandı.

DÖRDÜNCÜ ÇEVRE DOSTU İŞLETME

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği’nin başlattığı “Çevre Dostu İşletme” projesi kapsamında işletmesinde plastik malzeme bulundurmayan Komşu Düşler Kafe de, “Çevre Dostu Logosu” almaya hak kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Aralık 2018 Cuma 08:14
DÖRDÜNCÜ ÇEVRE DOSTU İŞLETME

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği’nin başlattığı “Çevre Dostu İşletme” projesi kapsamında işletmesinde plastik malzeme bulundurmayan Komşu Düşler Kafe de “Çevre Dostu Logosu” almaya hak kazandı. Düzenlenen törenle Komşu Düşler Kafeye Çevre Dostu Logosu Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Eren, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Süleyman Yaşagör tarafından takdim edildi.

“ÜLKEMİZİ KADINLAR KURTARACAK”

Logoyu takmadan önce açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu; “Yine çok güzel bir etkinlikle her beraberiz. Bu yeşil logoyu, çevre dostu işletme logosunu yine bir kadın işletmeciye veriyoruz. Demek ki dünyayı ve ülkemizi kadınlar kurtaracak. Burada plastik kullanımı neredeyse sıfıra yakın çok az. Bu anlamda da çevreye duyarlı bir dostumuz var.”

“HERKESE YARARLI BİR İŞLETME OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İşletme sahibi Gökçe Korkmaz da; “Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Çevreyle ilgili konularda hafta sonları çalışıyoruz. Elimizden geldiğince özen göstermeye çalışıyoruz. Herkese yararlı, herkesin sevdiği bir işletme olmaya çalışıyoruz.” Dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Eren de; “Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Plastikleri kaynağında azaltarak ciddi bir projeye devam etmek istiyoruz. Şimdilik dört işletmemiz var ama bu işletmelerin diğer işletmelere örnek olmasını diliyoruz. Şu anda iklim zirvesinde devletler görüşüyor. Türkiye’de bunun müdavimi. Paris İklim Anlaşması imzaladığı zaman üzerine pek çok yükümlülükler gelecek. Fosil yakıtların daha az kullanılması, sınırlandırılması gibi. Tabi ki bunu yerelden halkın alışkanlıklarını değiştirerek şirketlerin ürettiği karbondioksitleri sınırlandırarak yapmak gerekiyor. Poşetin paralı hale getirilmesi gibi ilk uygulamalar güzel. Bize düşende halkın alışkanlıklarını değiştirerek bu malzemelerin hiç tüketilmemesine yönelik çalışmalar yapmak.” Dedi.

“ÇEVREYE DUYARLI DAVRANMAK ZORUNDAYIZ”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz de; “Her birey çevreye duyarlı davranmak zorundadır. Davranması da gerekir. Hepimizin çevre için ne gerekiyorsa yapması gerektiğine inanıyorum.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.