VALİ AMCALARIYLA BİRLİKTE SÜRDÜLER

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yaptığı incelemede, eğitim alanındaki miniklerle birlikte akülü araç sürdü. Vali Canalp, “İçerisinde yer alan birimlerin fazlalığıyla ve çalışma yönergesiyle Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek nitelikte bir trafik eğitimi veriyoruz” şeklinde konuştu. Trafik eğitiminin yanı sıra çocuklara yangın ve yangına müdahale konularında da eğitim veriliyor.

VALİ AMCALARIYLA BİRLİKTE SÜRDÜLER

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yaptığı incelemede, eğitim alanındaki miniklerle birlikte akülü araç sürdü. Vali Canalp, “İçerisinde yer alan birimlerin fazlalığıyla ve çalışma yönergesiyle Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek nitelikte bir trafik eğitimi veriyoruz” şeklinde konuştu. Trafik eğitiminin yanı sıra çocuklara yangın ve yangına müdahale konularında da eğitim veriliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ekim 2021 Perşembe 06:07
VALİ AMCALARIYLA BİRLİKTE SÜRDÜLER

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Trafik Eğitim Parkı’nda yaptığı incelemede, eğitim alanındaki miniklerle birlikte akülü araç sürdü.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan birlikte Çocuk Trafik Eğitim Parkında incelemelerde bulundu. Birimleri gezerek bilgiler alan Vali Canalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, içerisinde yer alan birimlerin fazlalığıyla ve çalışma yönergesiyle Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek nitelikte bir trafik eğitiminin verildiğini söyledi. “Bizim çocuklarımız buraya geldiğinde trafik eğitimiyle entegre olabilecek diğer eğitimleri de alma imkanları oluyor” şeklinde sözlerine devam eden Vali Canalp, aynı zamanda acil durum eğitimi olarak ilkyardım eğitiminin de parktaki eğitimlerin bir parçası olduğunu ifade etti.

Vali Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla trafik eğitimiyle entegre olacak şekilde biz burada evlatlarımıza ilkyardım eğitimini de veriyoruz. Sağlıklı Yaşam Eğitimini de burada alıyorlar. Sıfır Atık eğitimini de bu merkeze geldiklerinde alabiliyorlar. Belediyemizin itfaiye ekipleri tarafından yangın güvenliği eğitimi de veriliyor. Şuana kadar 5 bin 700 öğrencimiz Edirne’nin köyleri ve ilçeleri dahil olmak üzere bu eğitimden faydalandı. Pandemi süreci içerisinde okullarımızla birlikte burada eğitime de ara verildi. Önümüzdeki dönemde eğitimlere devam edeceğiz. Edirne’nin on binlerce öğrencisi bu merkeze eğitim alma imkanına sahip olacaklar. Bu sürekliliği olan bir mekanizma olarak devam edecek. Buranın aynı zamanda çalışma yönergesi çerçevesinde bir yönetim kurulu periyodik aralıklarla burada yapılan işleri gözden geçirmek, ihtiyaç varsa bu ihtiyaçların tespiti ve giderilmesi noktasında görev almak üzere toplantılarını yapacaklar.

Burası 7 dönüm bir alan üzerine kurulu. Ama Edirne’de biz tam kentin odak noktasında tam içerisinde herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir noktada Trafik Eğitim Parkı’nı kurduk. Edirne Belediyemizde kendine ait olan bu araziyi Trafik Eğitim Parkı için tahsis etti. Dolayısıyla bu rahat alanda, merkezi bir konumda çalışmanın hepimiz açısından sağlamış olduğu kolaylıklar var. Gerçekten işlevselliği arttırıyor.

TÜM KURUMLARIMIZ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Buranın en anlamlı tarafı şu, bu güzel milletin çocukları için bu milletin tüm kurumları çok büyük bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde geleceğe hazırlıyorlar. Buradaki eğitimlerin her biri çok değerli. Ama bunların bir arada olması bunu anlamlı hale getiriyor. Hepsi birbirinden kıymetli eğitimler bunlar çocuklarımızın yaşam boyu hayatında olacak kavramlar gerçekten bu tesis Türkiye’de hem yapımı anlamında hem de tesis kapasitesi anlamında, işletme mantığı anlamında herkese örnek olması gereken bir tesis. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlarımızı gerçekten kutluyorum. Bu ülkenin çocukları için ne yapsa azdır. Ama görüyoruz ki herkes elinden gelenin fazlasını yapmış.”

YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİM DE VERİLİYOR

Çocuk Trafik Eğitim Parkında, bir çok konuda eğitim alan minik çocuklar, yangın ve yangın söndürme konularında da bilgi sahibi oluyorlar. Burada Belediye İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından detaylı bilgi verilen öğrencilere küçük bir yangın tatbikatı da yapıldı. Bu şekilde yangına müdahalenin nasıl yapılacağını öğrenmiş oldular.

VALİ AMCALARIYLA SÜRDÜLER

Vali Canalp, ziyaretin sonunda minik öğrencilerle birlikte akülü araca binerek mini bir tur attı. Minik öğrencileri geride bırakan vali Canalp, araçtan inerek çocukların yanına gitti ve bir süre onlarla sohbet etti. Minik çocuklar sohbetin ardından eğitimlerine devam etti.

Parkta sağlık, güvenlik güçleri, AFAD ve itfaiye görevlileri çocuklara kendi dallarında eğitimler veriyor.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.